Рецепта за грахова супа със свинско месо

Градинската супа е отлично ястие, което може да бъде приготвено дори през лятото, дори през зимата. Тя се насища, затопля и има много полезни свойства. Например, тя има необходимите витамини и минерали за дадено лице, изгаря мазнините и подобрява функционирането на храносмилателната система. Ето защо е препоръчително да ядете това ястие редовно. Можете да направите грахова супа по различни начини, например, с свинско стъбло. Рецептата се приготвя лесно и бързо и със сигурност ще зарадва цялото семейство с незабравим аромат и богат вкус.

Грах супа с моркови и пушена дръжка

Опитните домакини знаят, че грапавата супа е най-добре приготвена с някои пушени, защото благодарение на свинското стъбло става много по-вкусно. Рецептата, представена по-долу, трябва да бъде известна на всяка жена, която се грижи за съпруга или децата си. Ако желаете, набор от съставки в него може да се промени на вашия вкус.

съставки:

  • пушена дръжка - 300-400 грама;
  • грах - 1 чаша;
  • големи картофи - 4 броя;
  • лук - 2 глави;
  • моркови - 1 брой (голям);
  • зеленчуци, сол и подправки по Ваша преценка.

Преди да започнете да приготвяте супа, препоръчва се градинският грах да се накисва в студена вода в продължение на 10-12 часа, така че да стане по-мек и след това да се готви по-бързо. Препоръчително е да поставите контейнер с него в хладилника или на тъмно място, така че да не се нагрява от пряка слънчева светлина.

Супата за готвене започва с факта, че грахът се поставя в прясна вода, излива се в тиган и се поставя на среден огън. Трябва да се готви, а след това да се хранят с други съставки, които се приготвят много по-бързо. Това ще отнеме 30 минути, най-много 60 минути, за да стане меко и подходящо за храна.

За да не губите време, докато се произвежда грахната супа, е възможно да се почистват и нарязват други зеленчуци. Първо, можете да приготвите сурови картофи, след това моркови и лук. Картофените парчета трябва да бъдат хвърлени във вряща вода с грах, лук и моркови трябва да бъдат преместени и изпратени в тиган. Запържете ги на растително масло до златисто кафяво, сол и черен пипер на вкус.

След това поставете съдържанието на тигана в супата и добре разбъркайте всичко. На този етап е време да вземете дръжката и да я срежете на средни парчета. Те трябва да се поставят в супата около 20 минути преди готовността, така че вкусът да се накисва в чинията, но в същото време пушеното месо не губи ароматните си характеристики.

Когато супата е готова, тя може да бъде украсена със сушени и свежи билки, например магданоз или копър. Също така в съда се препоръчва да поставите една супена лъжица заквасена сметана, но не и твърде мазна. Между другото, грах супата е перфектно комбинирана с хляб трохи. Купете ги по-добре, отколкото да купите в магазина. За да направите това, трябва да вземете хляб, да го нарязвате на малки парчета, да ги сол и да ги сложите на тиган. Запържете малко количество растително масло до златисто кафяво. Можете също така да ги поставите в тавичка за печене и да ги изпратите във фурната. Важно е да не пропускате момента, в който трябва да стигнат, в противен случай бисквитите могат да се окажат с вкус на изгаряне.

Препоръчва се: Рецепти от супи с пушен салам

Опитните домакини съветват да добавите към супата не само грах, но и пресен или замразен зелен грах. Той ще направи рецептата по-необичайна, но трябва да бъде поставена в 5-10 минути до готовност.



Грах супа с карфиол и пушена дръжка

Самата грахова супа е полезна както за стомаха, така и за цялото тяло. Въпреки това, ако добавите пресни зеленчуци към него, ястието ще стане още по-вкусно и ще има положителен ефект върху благосъстоянието. Рецептата е подобна на стандартната, но се оказва по-оригинална.

съставки:

  • грах - 1 чаша;
  • Пушена шунка - 250-300 грама;
  • броколи - 100 грама;
  • карфиол - 100 грама;
  • боб консервиран в кутия - 80 грама;
  • моркови - 1 брой;
  • картофи - 3-4 броя средни размери;
  • зеленчуци, сол, черен пипер, дафинови листа.

Както всяка рецепта за подобна супа, това изисква грахът да бъде предварително напоен. В противен случай ще готви повече от 2 часа и в същото време може да остане твърда. Приготвеният грах трябва да се постави в тенджера и да се излее с чиста вода, след което да се запали. По този начин, той трябва да се подготви за около половин час и по това време не е необходимо да добавяте други съставки към него.

Докато грахът се приготвя, можете да олющвате и нарязвате картофите, така че да можете бързо да ги хвърлите в тигана. Също така, вземете морковите, кори и решетка. За него трябва да добавите нарязания лук, да смесите всичко и да го поставите в тиган. Зеленчуците трябва да бъдат пържени, докато са боядисани в златист цвят. След това те могат да бъдат добавени към гърнето на грах, а също и картофите там.

Когато рецептата е почти готова, трябва да се направи парче от пушената дръжка и да се сложи в супата. След това трябва да готвите за около 10 минути, така че ястието има време да се накисва с вкус и аромат.

Сега можете да добавите консерви боб към пана - по-малко от половината от кутията. Също така трябва да вземете карфиол и броколи, да ги разбиете на парчета и да ги сложите в супа. Пригответе ястието за около 10 минути, след което го пригответе.

Във всяка чиния с супа, ако искате, можете да добавите малко парче масло, пресни и сушени билки, сол и подправки. Можете да поставите крутони, защото те ще бъдат в хармония с други съставки. При тази рецепта ще бъде завършена и готовата супа може да се сервира за обяд.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Рецепта за грахова супа със свинско месо
© 2021 BggeHat.com