Рецепта за сирене супа с пушено пиле у дома

Какво ястие да се готви за вечеря, така че е бърз, сърдечен и най-важното, вкусно - въпрос периодично объркващи всяка домакиня. Ако имате топено сирене в хладилника, тогава част от проблема се решава. Въз основа на това, можете да готвите вкусна супа с кюфтета, морски дарове, шампанско или чесън крутони. Рецептата с разтопено сирене може да включва зеленчуци, яйца и разнообразие от зеленчуци. Искате ли ястието да има не само приятен вкус на мляко, но и аромата на мъгла? Пригответе се за цялото семейство сирене супа с пушено пиле според една от предложените рецепти.

Рецепта със сметана и доматено пюре

Във Франция и Италия вторите ястия се приготвят с твърди сирена, но никой не ги добавя в процеса на готвене. Причината е проста - нито пармезан, нито кантал се топе във вряща вода. Те се добавят към супа, преди да сервират: сирене или тенджер, за да се поръсва с чиния, или нарязани на тънки филийки и се разпространява на дъното на плочата. В източноевропейските държави суровите супи традиционно се приготвят от бринза, тъй като са напълно разтворими в бульон. Подобна особеност е разтопеното сирене, което, заедно с евтиността, ги прави любимата съставка на повечето домакини.

За да приготвите кремообразна доматена супа, ще ви трябва:

  • литър вода;
  • пушен пилешки крак;
  • 2 преработени сирена ("Приятелство", "Янтар");
  • чаша сметана;
  • няколко супени лъжици доматено пюре;
  • 2 малки картофи;
  • 1 средна крушка;
  • маслиново или слънчогледово олио;
  • зеленчуци от целина, магданоз, копър.

Първо, пригответе месния бульон. За да направите това, поставете риба в купа, излейте студена вода и гответе. Веднага след като течността кипи, намалете топлината. След половин час извадете бульона от чинията, извадете шунката и, когато се охлади, отделете месото от костите. Белени зеленчуци нарязани: картофи кубчета, и лук на малки парчета. Стигнете целината и котлетът. Заедно с лук и картофи, ги запържете в тенджера в растително масло. Когато зеленчуците са почти готови, добавете домати към тях. След няколко минути се изсипва в тенджера бульон с парчета месо. В малък огън, наварете зеленчуците, докато се омекнат, след което добавете сиренето и ситно нарязаните зеленчуци. При поискване, сол на супа и пипер. Просто изчакайте малко и изключете огъня.

Ако искате пушено свинско, а не пиле, рецептата може да бъде променен, да направи супа по ребрата, а когато се прилага за украса на чинии хрупкави филийки пържен бекон.

Рецепта с шамбини и крутони

Разбира се, перфектната супа от сирене има свои тайни за готвене. Така например, обработеното сирене в него трябва да бъде не по-малко от 100 грама за всеки литър течност. Освен това, приготвянето на такова ястие в резерв няма смисъл, тъй като бързо губи аромат и ароматни свойства. От друга страна, има плюс в това: супата за сирене няма време да яде, особено ако нейната рецепта непрекъснато се подобрява.

Препоръчително: Рецепта за грахова супа с пушени крила


Ако търсите нещо оригинално, опитайте да добавите гъби към ястието. Те органично допълват сиренето и пушените продукти, като придават горещо ястие на вкусен аромат. За да направите супа, ще ви трябва:

  • литър пилешки бульон;
  • пушена пилешка гърда без кост (300 g);
  • обработено сирене (2,5 бр.);
  • 150 гр. гъби;
  • чифт средни картофи;
  • праз (1 бр.);
  • да се вкусят зеленчуци, сол и подправки;
  • 2-3 парчета бял хляб;
  • растително масло.

Сварете бульона. Малка част от нея, излейте, в нея, разредете крема сирене. В тиган с останалата част от бульона поставете картофите на кубчета. В тънък поток се изсипва течност, в която суровината се разтваря. Разбъркайте всички съставки и гответе още една четвърт час на малък огън. През това време, измийте и почистете гъби. Гъби и месо нарязани на средни парчета, нарязват зелените фино. Всички съставки хвърлят в тенджера, добавете сол и подправки. След 10 минути извадете супата от огъня. Загрейте тиган, изсипете малко слънчогледово олио и изпържете кубчета хляб в него. Тост в сирене супа с пушено пиле поставете в купа преди сервиране.

Рецепта за лятна супа с аспержи

Всички горещи ястия с пушени продукти са много калорични, което не може да помогне, а да наскърбят младите дами, които следват фигурата. И вие искате да се поглезите понякога! Има изход - подгответе много лесна супа през лятото, където основните съставки са зеленчуци и аспержи, и пушени пилешки крила и сиренето на салам, представено в малки дози, ще придаде на цялото ястие апетитен аромат.

Рецептата за лятна супа включва следните съставки (за 2 литра вода):

  • пиле пушени крила;
  • 200 гр. саламурено сирене;
  • 300 гр. аспержи;
  • картофи със среден размер (3 бр.);
  • една тиква;
  • чифт моркови;
  • да опитате зеленчуци, подправки, сол.

Изсипете вода в тигана, сложете я върху огъня. Докато тя ще се наслаждава, почиства и измива зеленчуците. Изрежете картофите в малки кубчета, моркови и тиквички - слама. Когато водата кипи, хвърлете зеленчуците и крилете в тенджера. Аспержите изплакват боб и отстранете върховете от него. Нарежете шушулките на 3-4 части. 6-10 минути преди края на готвенето, поставете боб в супата. След това добавете настъргано сирене и нарязани зеленчуци. Сол, пипер, внимателно разбъркайте супата. Пригответе го за няколко минути и изключете огъня.

Оставете супата да стои под капака в продължение на 5 минути. Сервирайте супата с крутони от чесън или крутони от ръж. Ако желаете, в тази рецепта може да се включи и броколи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
» » Рецепта за сирене супа с пушено пиле у дома
© 2021 BggeHat.com