Две вкусни салати с пушено сирене

Пушено сирене има оригинален пикантен вкус, който много хора харесват. Може да се сервира като лека закуска или дори да се използва за салати. За такива ястия, както сиренето на саламура, така и перката са перфектни. Всичко зависи от това кои рецепти са избрали от наемодателя. Всяка от тях ще бъде отлична възможност дори и за почивка, особено ако готвите и служите по красив начин.

Салата с пушени сирена, шунка и моркови

Има редица рецепти, които използват сирене, но това се смята за едно от най-успешните. Всяка домакиня може спокойно да го даде на гостите и да не мисли дали ястието е приятно или не. Той със сигурност ще бъде оценен от двамата близки и поканени на фестивала.

Салата със сирене Pigtail

съставки:

  • шунка - 290 грама;
  • яйца - 4-5 броя;
  • консервирана царевица - 1 саксия;
  • сирене - 80 грама;
  • моркови - 1 брой;
  • домати - 1 брой;
  • крекери - 70 грама;
  • майонеза и подправки.

Салата с пуканки от пушено сирене и шунка може да бъде приготвена за половин час, а понякога и по-бързо. Като начало трябва да поставите яйцата във водата, да ги поставите във водата и да ги поставите на огъня. Това ще отнеме 10-15 минути, след което ще трябва да се охладят в ледена вода. Изчиствайки ги от черупката, е желателно да се търкат яйцата на голяма ренде или най-малко нарязани на кубчета. Такива рецепти, като този, трябва да бъдат леки и леки.

Нарежете яйцата на кубчета

След това вземете предварително сварените моркови и ги почистете. Зеленчуците трябва да се търкат и да се поставят в обща купа. Сега можете да отидете на шунката. Тази салата с пушено сирене изисква шунката да бъде нарязана на дребно, след като е била почистена от обвивката. Тя може да бъде натрошена или на кубчета, или на слама. След това съставката трябва да се постави в контейнер с моркови.

Нарязваме шунка със сламки

Доматът трябва да бъде избран плътски, но в същото време сладък и умерено сочен. Трябва да се изплакне под течаща вода, след това да се изсипе и да се сложи в салата. Такива рецепти със шунка, като правило, не може да направи без консервирана царевица. Отваряйки буркана с нея, ще трябва да източите течността, така че тя да не удари салата. Самата царевица трябва да се мие леко и да се постави в салата.

Сирене

Сега е моментът да отидем до сиренето. Доста лесно е да изрежете и поставите обща чиния. След това трябва да добавите майонезата към салатата със шунка и внимателно да смесите всички съставки. Ако желаете, в салатата можете да добавите подправки и крутони, закупени в магазина или направени сами. Основното нещо е да се позволи на ястието да стои в хладилника в продължение на няколко часа, така че ще има богат вкус. Сервира се препоръчва, украсена с зеленчуци, така че салатата има красив външен вид. Гостите със сигурност ще се радват на това ястие и ще искат добавки.

Препоръчваме: Рецепти от салати с чипс, бисквити и пушено пиле

Салата "София" с пушено сирене



Има различни рецепти за салата с наденица сирене, и поне един от тях трябва да знае всяка домакиня. Може да се приготви ястие, наречено "София", ако искате да угодите на близките си с нещо вкусно. Няма да отнеме много време и енергия, за да направите салата с наденички в рамките на 15 минути. Основното нещо е да купите предварително всички необходими продукти.

Салата Салата

съставки:

  • Български пипер - 1 брой;
  • варено наденица - 180 грама;
  • краставица - 2 броя;
  • пушено сирене салам - 140 грама;
  • майонеза, билки.

Салата "София" с наденично сирене се приготвя много лесно, така че може да направи дори и начинаещи готвачи. За начало трябва да изрежете зеленчуците. Вземете сладкия български пипер, който е отличен за салати. Трябва да се измие добре, след това да се реже и да се почисти от семена, които са вътре. Ако това не стане, то салата може да бъде развалена от вътрешностите на пипера. Самият зеленчук трябва да бъде нарязан на малки парчета, които ще бъдат лесни за ядене. Те могат да бъдат сгънати в дълбока купа, в която тогава ще има салата.

Нарязахме българска чушка

Сега можете да отидете на краставицата, която също трябва да бъде изплакната под студена вода. Това ще ви помогне да го изчистите от мръсотия и пясък, които често присъстват на естествените зеленчуци. След това е необходимо внимателно да изрежете кожата, тъй като тя често е груба и разваля вкуса на салатата. Краставицата трябва да се нарязва на малки парчета и да се пипер.

Сега е време да направите наденица, който трябваше да купите предварително в магазина. Подходящо приготвено, защото има вкус и е чудесно за зеленчукови салати. Вместо това можете да вземете шунка или варено пилешко месо, въпреки че наденицата се счита за добър вариант. Предварително се почиства от кожата и след това се нарязва на ленти. Поставете всички парчета в обща купа, където останалите съставки вече са.

Нарязваме шунка със сламки

Това е сирене, което се счита за основен продукт в салатата. Препоръчително е да се направи с наденица, която е пушена. Тя ще бъде настъргана или фино нарязана. Получената маса трябва да бъде поставена в салата.

Ястието трябва да се напълни с майонеза, което има средно съдържание на мазнини. Необходимо е също да се раздробява копър на върха на салатата. След това всички съставки трябва да бъдат внимателно смесени и поставени в хладилника за най-малко 60 минути. Такива рецепти могат лесно да бъдат украсени, например, с магданоз. Така че салата с наденично сирене ще излезе не само вкусна, но и красива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Втори курсове и закуски от пушен колбасВтори курсове и закуски от пушен колбас
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
» » Две вкусни салати с пушено сирене
© 2021 BggeHat.com