Рецепти от салати с пушено пиле и ръжени трохи

Всяка домакиня се стреми редовно да се наслаждава на любимите си с вкусни ястия. Понякога е необходимо да се подготви деликатес и в случаите, когато гостите трябва да дойдат. Отлична възможност ще бъде салата с пушено пиле и крутони, защото това наистина е апетитно и освен това е лесно да се приготвите. Има различни рецепти за това ястие, така че всеки човек може да избере опцията, която му харесва повече.

Салата с пушено пиле, крутони и царевица

Салата с пиле и краставици

Доста проста и в същото време вкусна салата, която е подходяща дори за почивка. Винаги се оказва добре дори за начинаещи. Обикновено гостите остават доволни от това, тъй като са светли и имат богат вкус.

съставки:

  • пиле пушено - 320-350 грама;
  • солени краставици - 2-3 броя;
  • царевица в кутията - 100 грама;
  • крушка - 1-2 броя;
  • ръжени хруски - 1 пакет;
  • майонеза.

Рецептата се приготвя за максимум 30 минути, понякога по-бързо. Първо трябва да вземете пушена пилешка гърда, го отлепете от кожата и нарязани на кубчета. Частите трябва да са малки. Сега отидете на крушката. Трябва да се почисти, изплакне и наряза на малки парченца. След това трябва да изпържите в тиган до златисто кафяво.

Салата се приготвя с кисели краставички или кисели краставички. Достатъчно от две парчета със среден размер, повече от три не се препоръчва. Рецептата изисква да ги смажеш и да ги сложиш в салата. Към тях трябва да се добавят останалите съставки.

Нарежете солената краставица

Сега е време да отворите кутия консервирана царевица. Течността от нея трябва да бъде предварително изцедена, така че да не удря случайно салатата. Самите зърна трябва да бъдат поставени в купа за други храни. Достатъчно е около 100 грама.

Крекерите са важна съставка, така че рецептата не е без тях. И двете могат да бъдат купени и приготвени самостоятелно. Избирайки втория вариант, ще трябва да си купите хляб и да го нарязвате на ленти или кубчета. Фритюрното търсене се изисква при тих огън, без да се използва масло. Важно е да се гарантира, че хлябът не се изгаря.

тост



Всички съставки ще трябва да бъдат смесени с майонеза, след което можете да добавите трохи към тях и да ги разбъркате отново. Препоръчително е да поставите ястието поне за половин час в хладилника, така че да може да се вари и да стане вкусно. Преди сервиране можете да украсите с пресни билки или зеленчуци по ваш вкус.

Салата с кори, пушено пиле и домати

Тази рецепта е подходяща за нормална семейна вечеря и за голямо събитие. Той е доста сърдечен и светъл в същото време, така че може да се използва като допълнение към основното ястие. За да го направите наистина добре, трябва да го подготвите ясно според инструкциите и да използвате само висококачествени продукти.

Препоръчваме: Празнична салата с пушени салами и крутони

съставки:

  • пиле пушено - 230-250 грама;
  • пресни краставици - около 2 броя;
  • домати - 1 брой;
  • твърдо сирене - 100 грама;
  • крекери - 60 грама;
  • майонеза.

Салата с пушено пиле

За салата имате нужда от пушено пиле. Тя може да бъде глезена или филе, втория вариант е по-предпочитан. Месото трябва да бъде нарязано на малки парчета, може би, преди това е необходимо да се отдели от костите. След това, съставката може да бъде поставена в салата и да отидете на пресни краставици. Те ще се нуждаят от около 2 парчета със среден размер. За да го изрежете е необходимо фино, че тогава салата е удобно да се яде. Този продукт също трябва да бъде поставен в чиния, където пилето вече е.

Сега е време да отидем до домат. Тя не трябва да бъде прекалено мека, но е нежелателно да купувате зелено. За предпочитане е да се вземе плътско разнообразие, което не позволява много сок по време на рязането. В резултат на това кубчетата трябва да са малко по-големи от краставиците. Те трябва да бъдат смесени с останалите съставки.

След това можете да отидете на сиренето. Необходимо е непременно да се вземе твърд клас, който няма да бъде прекалено солен. Купете смачкана версия не трябва, защото не е подходяща за тази салата. Сиренето трябва да се търкат на груб ренде и след това се поставят върху останалата част от продуктите.

Сега трябва да поставите майонеза (количеството може да бъде определено според вашия вкус). Тя трябва да се смесва с други съставки, а след това да сложи салата в хладилника. Там трябва да остане поне час. През това време ще има време да се накисва с майонеза.

Приблизително 15 минути, преди да сервирате на масата, ще трябва да поставите крутоните с чиниите. Те могат да бъдат закупени в магазина, за да не страдат от готвенето. Достатъчно около 60 грама, можете дори да поставите по-малко.

Салата може да се сервира или в обичайната форма, или украсена с магданоз, копър и други билки. Всичко зависи от желанието на домакинята и от това дали има време за нея. Можете дори да добавите малко подправки, но не е нужно да ги прекалявате. Ако всичко се прави правилно, гостите със сигурност ще са доволни от ястието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
» » Рецепти от салати с пушено пиле и ръжени трохи
© 2021 BggeHat.com