Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда

Трудно е да се намери човек, който да не харесва всички известната салата на Цезар. Хората готвят за закуска, вечеря и дори за празнични поводи. И всяка любовница има своя собствена рецепта, благодарение на която ястието се оказва наистина оригинално и уникално. Например, можете да направите Цезар с пушено пиле, ако искате наистина да харесвате гостите и близките.

Какви са ползите от салатата?

В света има много интересни салати, които могат да бъдат подготвени за всеки повод. Това обаче е един от любимите на опитни домакини. Много хора се интересуват от това, което е толкова добро, че то винаги е приготвено? На първо място, доста лесно да го направя. Предварителната подготовка на продуктите се свежда до факта, че ще трябва да кипнете яйцата. Всички останали могат да бъдат закупени в магазина в готовата версия и веднага използвани за салата. Ето защо всеки може да готви тази салата, дори и без особен опит в готвенето.

Трябва също така да се отбележи, че рецептата с пилешки гърди се получава не само нежна, но и пикантна. Уникален вкус се постига чрез пушене, което е чудесно за това ястие. Ето защо тя ще работи много по-добре, отколкото ако готвите с варено пиле.

Салата не само ще вкуси добър, но и полезен. Той съдържа храни, които ще насищат тялото с необходимите витамини. Важна роля в тази игра са домат, пилешки яйца, листа от маруля и лимонов сок. Всичко това има положителен ефект върху човешкото тяло. Ето защо рецептата на това ястие може да бъде смело подготвена и няма съмнение, че ще угоди на гостите.

Накратко за процеса на подготовка

Можете да си поръчате салата от Цезар в почти всяко кафене и ресторант. Но тя е подготвена по съвсем различни начини. Например, някои добавят пушена риба, други дават варено пиле.

Има и такива, които приемат като съставка консервирана царевица или прясна краставица. Но тази рецепта е съвсем различна. За него не е нужно да купувате риба, краставица или царевица, тъй като те не се нуждаят от салати. Вместо това трябва да купите пушено пиле с мирис на мъгла. Хората, които обичат тази съставка със сигурност ще харесат салатата.

При подготовката му ще излезе от силата на минутите двайсет, тъй като може да се направи много бързо. Основното е да следвате инструкциите ясно и да не експериментирате. Особено се отнася за начинаещи. Тогава ястието ще може да задоволи както себе си, така и любимия ви, любими хора и гости.

Рецептата за салата "Цезар" включва прости, дори основни продукти. Всички те могат лесно да бъдат закупени във всеки магазин или пазар. Основното нещо е да се опитате да купите само пресни зеленчуци и висококачествено пилешко месо, ако не искате да разваляте салатата и здравето си. По-добре е да похарчите малко повече пари, но да получите наистина добри продукти.

Препоръчително е да купите пушено пиле, а не тези, които се продават във вакуумни опаковки. Те често се правят с течен дим и не винаги помагат да се постигне истински вкус на тютюнопушенето.

съставки:

  • Пушено пиле - 230 грама;
  • Пармезан - 40 грама;
  • яйца - 2 броя;
  • домати - 1-2 броя;
  • листа от маруля - 1 куп;
  • лимон - половина;
  • чесън;
  • сладка горчица;
  • зехтин;
  • хляб или готови бисквити - 50-70 грама;
  • подправки.
Препоръчваме: Прекрасен трипъл от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле


Количеството на тези съставки се изчислява приблизително на 4 порции.

Процес на готвене

Рецептата за салата, както вече беше споменато, е много лека. Можете да започнете с пушено пиле. Препоръчително е да купувате филета, така че не е нужно да отделяте месото от костите. Трябва да премахнете кожата от нея и след това да я нарежете на малки кубчета. След това трябва да се постави в дълбока купа.

Не забравяйте да готвите пилешки яйца. Те ще бъдат необходими, за да се направи сос в самия край. Ако искате да го готвите от цели яйца, след това ги натопете във вряща вода за точно една минута, след което ги извадете. Ако искате да направите сос от жълтъци, тогава не е нужно да готвите. Просто отделете жълтъците от протеините и ги поставете в отделен контейнер.

Вземете пресни листа от маруля и не забравяйте да ги проверите за счупени части. Поставете гнили листа, ако има такива. Останалите трябва да бъдат изплакнати, за да не остане мръсотия върху тях. След това ги оставете да изсъхнат естествено и да вдигнете средните парчета. Хвърли листата в контейнер с пиле.

Извадете домати и ги изплакнете под течаща вода, така че да не остане мръсотия върху тях. Изберете плодови плодове, но в същото време сладки и умерено зрели. Нарежете ги внимателно на малки парченца, така че целият сок да не остане на дъската за рязане. След това ги оставете на останалите съставки.

Сега вземете пармезан и го настържете на голям ренде. Това трябва да се окаже грозно. Добавете я в салатата и започнете зареждането с гориво. За да направите това, се смесват яйцата или жълтъците, преминава през пресата скилидка чесън, лимонов сок, сладка горчица, малко зехтин и сол и подправки. Сега разбийте соса, докато не дойде леко, хомогенна и бледо жълто. Изсипете я в салата и леко разбъркайте всички съставки.

Не забравяйте да добавите трохи, които можете да купите в магазина или да се приготвите от хляба. Рецептата изисква ястието да се влива в хладилника за около час, след което може да се сервира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Салата от пушен салам и прясно зелеСалата от пушен салам и прясно зеле
» » Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
© 2021 BggeHat.com