Салата от пушен салам и прясно зеле

Салатите с пушен салам могат да се извършват както в празнични дни, така и в редовни дни. Те напълно се насищат и в същото време могат да влизат като лека закуска в основния курс. Техните полезни свойства са известни на всички: тези ястия осигуряват на организма витамини и помагат да отслабнете. Те могат да бъдат използвани безопасно дори от онези жени, които внимателно следят фигурата си. Интересна възможност ще бъде зелената салата с пушена наденица, която ще бъде добра за освежаване. Препоръчва се да го готвите през топлия сезон, когато всички зеленчуци са свежи и естествени.

Салата с прясно зеле

Много лека и полезна салата, която ще бъде отлична закуска и ще задоволи дори и празничната трапеза. Приготвя се от обикновени продукти, които лесно се намират в магазина. Това може да стане за около 20 минути, а готвенето няма да причини никакви проблеми.

Салата с бяло зеле

съставки:

  • пушен колбас - 160 грама;
  • бяло зеле - 230 грама;
  • краставици - около 2 броя;
  • зелени, майонеза.

Салата с прясно зеле се приготвя много просто. Първо трябва да вземете зеле, да отстраните горните листа и да го изплакнете добре под течаща вода. Обърнете внимание на това, дали върху зеленчука има почерняване, което показва, че то е развалено. Ако те не съществуват, можете да продължите към следващата стъпка. Зелето ще трябва да бъде нарязано на малки парчета, което след това ще бъде лесно да се яде. Желателно е да ги смажем, за да направят салата по-нежна и сочна. След това те трябва да бъдат сгънати в купа, в която ще има салата.

Shinkin наденица и зеле

След това можете да вземете пушен колбас, предварително купен от магазина. Препоръчително е да купувате не мазнини, така че салатата е най-полезна и вкусна. Колбасите ще трябва да бъдат нарязани на малки резени, които трябва да бъдат поставени в салата. Не забравяйте да извадите корпуса от колбаса, преди да го отрежете. Кожата често е неестествена или просто нездравословна, затова е необходимо незабавно да се отървете от нея.

Сега можете да отидете на краставицата, която задължително трябва да бъде прясна. Ако искате салатата да има наистина деликатен вкус, тогава е нежелателно да използвате кисели или солени зеленчуци. По-добре е да вземете прясно, направо от градината. Те ще бъдат полезни за човека, а ястието ще направи по-вкусно. Те трябва да бъдат напълно изплакнати, за да се отърват от пръстта, праха или каквато и да е друга мръсотия. След това е желателно да ги премахнете от кожата, което често се оказва доста грубо. Сега можете да изрежете зеленчука в малки кубчета и да го поставите в салата.

На този етап ястието е почти готово. Ще бъде необходимо да добавите майонеза, която, ако желаете, може да бъде заменена със заквасена сметана. Избраните продукти трябва да се поставят в обща купа със съставки и да се разбъркат добре. След това салатата трябва да бъде поставена в хладилника за около час, но е по-добре да я оставите там по-дълго. През това време той ще има време да се варят и да станат по-приятни за вкуса и наситени.

Преди сервиране се препоръчва да украсите с пресни билки. Перфектно подходящ магданоз или копър можете дори да поръсите салата със зелен лук. Гостите със сигурност ще оценят ястието, а рецептата ще стане един от любимите в семейството.

Препоръчваме: Рецепта за салата с пушено пиле "Ирина"

Салата "Хармония" с Пекинско зеле



Салатите от зелето на Пекин винаги се оказват лесни и апетитни, така че обичат да готвят много домакини за всяко събитие. Тази рецепта със свежо зеле от Пекин може да се направи в рамките на 15-20 минути. Ето защо е подходящ дори и за случая, когато е необходимо бързото готвене на вкусно ястие.

Салата с Пекинско зеле

съставки:

  • пушена наденица - 240 грама;
  • Пекинско зеле - 460 грама;
  • яйца - 3-4 броя;
  • консервирана царевица;
  • майонеза.

На първо място, пилешките яйца трябва да се готвят, така че да не трябва да прекарват времето си. Те трябва да бъдат поставени във вода и поставени на средна пожар. Те се приготвят за около 15 минути, а докато те пият, можете да се справите с други съставки.

Вземете около половин килограм зеки от Пекин. Това тегло е едно парче, което ще е необходимо за салатата. Зеленчуците трябва да се изплакват обилно под течаща вода, за да се измие цялата мръсотия. Желателно е също така да се премахнат горните листа от него, които често са неподходящи за хранене. След това ще трябва да разглобите зелето от Пекин за отделни листа. Внимавайте да не ги разваляте. Те могат да бъдат не само отгоре, но и в средата. Всяко листо трябва да се нарязва на тънки сламки, след това да се постави в обща купа.

Нарежете китайското зеле

Когато приготвянето на пекинското зеле приключи, можете да отидете на пушен колбас. Трябва да купите умерено масленост, а не твърда. Това е тази опция, която перфектно ще се хармонизира с другите съставки. Нарежете колбаса първо в кръгчета и след това го смилайте със слама. Получената маса се поставя в купа с Пекинско зеле.

Ако по това време яйцата се готвят, тогава те ще трябва да се охладят в студена вода. Следователно те ще бъдат по-лесни за почистване. След като извадите цялата обвивка, яйцата трябва да бъдат нарязани или търкани върху груб ренде. Те ще направят салатата много мека и задоволителна. Те трябва да се добавят към останалите съставки.

Сега остава да се поставя консервирана царевица. Въпреки това, течността от буркана трябва да бъде предварително изцедена, така че не случайно да удари салата. Желателно е да изплакнете зърното и само след това поставете в контейнер с наденица и Пекинско зеле. Сега марулята трябва да се напълни със средномаслена майонеза. Съставките трябва внимателно да се разбъркват, така че всяко парче да се накисва в дресинга. Остава само салата с Пекинското зеле, поставено в хладилника, така че да се влива и се насища още повече. Оставете го там за около час, можете да го оставите по-дълго. След това тя трябва да бъде поставена на чинии и украсена със зеленина. Ще изглежда добре копър или магданоз. Съоръжението от Пекинското зеле е идеално за всеки сезон, така че може да бъде смело готвено дори през зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Вкусни салати с пушен салам и бобВкусни салати с пушен салам и боб
» » Салата от пушен салам и прясно зеле
© 2021 BggeHat.com