Вкусни салати с пушен салам и боб

Много домакини обичат да приготвят салати пушена наденица, защото тези ястия винаги са много вкусни. В тях можете да добавите различни съставки, за да постигнете уникален и пикантен вкус. Например, марулята може да се приготвя с червени бобчета и бисквити. Тази опция е подходяща дори за тържествено събитие и със сигурност ще привлече всички гости.

Салата "Сила"

Тази салата с червен боб и пушена наденица може да бъде приготвена за около 20 минути. Оказва се, че е питателна и задоволяваща, така че може да се превърне в основен курс. Салата ще бъде полезна за тялото, защото благодарение на зеленчуците в състава тя насища лицето с витамини. Можете да го готвите по всяко време на годината.

салата с боб и пушена наденица

съставки:

  • пушен салам - 130 грама;
  • лук - 1 глава;
  • яйца - 2 броя;
  • моркови - 1 брой;
  • пакет с бисквити;
  • чесън;
  • консервиран боб - 80 грама;
  • майонеза.

Тази салата с бисквити, пушена наденица и червен боб е интересна, защото може да бъде приготвена с добавка на майонеза и без. Във втория случай ястието ще бъде по-полезно. Въпреки това, за да бъде вкусно, ще бъде необходимо да го дадете да остане в хладилника за поне 6 часа. Ако няма време за това, по-добре е да добавите майонеза.

Можете да започнете готвенето с пушен колбас, който трябва да бъде закупен предварително в магазина. Препоръчително е да се купуват не твърде мастни сортове, въпреки че малки количества мазнини в продукта са приемливи. Нарязани наденица трябва да бъдат тънки ивици, които след това ще бъде лесно и удобно за ядене. След това получената маса трябва да се постави в голяма купа.

Сега е времето да преминете към зеленчуците. Вземете лука и го изплакнете под студена вода, след като го почистите от люспите. След това тя трябва да бъде нарязана на малки кубчета. След това трябва да изплакнете добре морковите, чието поле е да го почистите и да го разтриете на груб ренде. Лукът и морковите трябва да бъдат смесени и поставени в тиган. Запържете на средна температура, като добавите малко растително масло. Когато зеленчуците получат златна кора, те могат да бъдат отстранени от огъня и покрити в купа с пушена наденица.

Салата с боб и боб е приготвена с пилешки яйца. Най-напред трябва да кипнат на слаб огън. Това ще отнеме около 15 минути, понякога повече. След това яйцата трябва да бъдат охладени в студена вода и почистени от черупката. Сега те трябва да се търкат на ренде и да се постави получената маса в контейнер с наденица и други съставки.

Вземете буркана (е желателно бобът да е червен, въпреки че е допустимо да използвате други). Течността трябва да бъде предварително изцедена, така че да не влезе случайно в салатата. След това поставете малко количество боб в купа.

Сега вземете чесъна и го настържете. Можете да го преминете през пресата, за да го направите още по-малък. Добавете го към другите съставки и разбъркайте всичко внимателно. Сега можете да напълните ястието със зехтин или майонеза. Преди да сервирате, не забравяйте да го направите в хладилника.

Препоръчваме: Празнична салата с пушени салами и крутони

Украсяваме салатата с крутони



В крайна сметка салатата трябва да бъде украсена с крутони. Можете да ги купите или да ги приготвите сами. Във втория случай, трябва да вземете хляб, да го нарязат на малки кубчета или ивици. След това хлябът трябва да се постави върху тиган и да се добави малко растително масло. Фритюрникът ще отнеме до златисто кафяво, опитайте се да не ги изгорите. След това те могат да бъдат леко осолени и добавени към салатата. Преди сервиране може да бъде украсен с билки: магданоз или копър. Всичко зависи от желанието на домакинята.

"Барси" салата

Рецептата за тази салата с боб и колбаси е невероятно лесна и бързо подготвена. Това ще бъде прекрасна закуска за всеки повод и можете да я служете, например, в допълнение към картофено пюре и месо. Не се изисква предварителна подготовка - няма да е необходимо да се готви или мариновация. Ето защо дори и начинаещият в кулинарния бизнес ще се справи с готвенето.

Салата с боб

съставки:

  • домати - 1 брой;
  • пушена наденица - 280 грама;
  • царевично мариновани - 1 саксия;
  • крушка - 1 глава;
  • консервирани боб - 1 кутия;
  • чесън;
  • майонеза и подправки.

Първо, вземете кутия консервирана царевица. Отворете го и изтеглете течността, така че да не удари салата. След това изплакнете зърната, така че да не остане саламура върху тях. Сложете в купа, в която ще има ястие, около 5 супени лъжици царевица. Сега отидете на консерви боб. Течността от нея също трябва да се изтощи и бобът трябва да се изплакне под течаща вода. След това трябва да поставите 3-4 супени лъжици боб директно в царевицата. Те могат да бъдат смесени или оставени така, както са.

Боб и царевица

Колбаси трябва да се купуват пушени, защото със своята салата с боб ще бъде по-вкусна и ароматна. Тя трябва да бъде нарязана на тънки ленти, които трябва да бъдат приблизително еднакви. Получената маса трябва да бъде поставена в царевица.

Вземете един среден домат и го изплакнете обилно под студена вода. Важно е зеленчукът да не е прекалено сочен или зрял, тъй като в този случай половината от сока ще изтече при нарязване. Подходящ местен домати, но не прекалено силен. Тя трябва да бъде нарязана на кубчета със среден размер и поставена в обща купа.

Сега е моментът да вземем крушката, да я разцепим от люспите и след това да измием под топла вода. Той трябва или да бъде нарязан на ситно или да бъде пренесен през ренде. Ще трябва да вземете чесън и да използвате чесън за него. Достатъчно от три денички, може да се използва максимум четири. След това и двете съставки трябва да бъдат поставени в салата с наденица.

Продуктите трябва да бъдат пълни с майонеза, а също така да добавите подправки на вкус. Цялото съдържание на купата трябва да се смеси добре, след което ястието трябва да се постави в хладилника за поне един час. След като се влива, може да се сервира на масата. Препоръчително е да го украсите със зеленина, например клон от копър. Така че не само ще има добър вкус, но и красив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Салата от пушен салам и прясно зелеСалата от пушен салам и прясно зеле
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
» » Вкусни салати с пушен салам и боб
© 2021 BggeHat.com