Втори курсове и закуски от пушен колбас

C пушена наденица можете да готвите много вкусни ястия, които могат да бъдат като лека закуска или основна храна. Опитните домакини имат в магазина добри рецепти, които са много вкусни и в същото време те могат да се готвят бързо и лесно. Сред тях са лавашките ролки, задушено зеле, макаронени изделия и други интересни ястия. Ако желаете, всяка рецепта може да бъде преработена по Ваш вкус, но само ако има сигурност, че това ще го направи по-добре.

Задушено зеле с наденица

Задушено зеле с наденица

Задушеното зеле е обикновен и в същото време апетитно ястие, което може да бъде приготвено по всяко време. Тя прилича добре и е полезна за стомаха. Някои дори го включват в диетата. Задушено зеле може да се приготви с различни съставки, например, с пушен колбас.

съставки:

  • прясно зеле - 500 грама;
  • гъби - 150-200 грама;
  • пушена наденица - 100 грама;
  • картофи - 2 броя;
  • подправки на вкус.

Първоначално, нарязайте зелето. Тя трябва да е свежа и сочна, така че ястието се оказва наистина добро. Ако желаете, можете да вземете виолетово зеле, въпреки че е по-подходящо за салати. Задушеното зеле трябва да стои в тава за огън за около 15 минути, преди да бъдат добавени други съставки. Не забравяйте да го покриете с капак и да се уверите, че зелето не започва да гори.

Картофите трябва да бъдат нарязани фино, така че да се приготвят по-бързо и е по-удобно да се яде. Кубчетата трябва да се поставят директно в зелето и да се оставят да се задушат. Ако е необходимо, можете да изсипете топла вода в тиган, така че ястието да не гори.

Приблизително 25 минути преди готовността за добавяне на гъби. Задушено зеле с тях се оказва много вкусно и ароматно. И 10 минути преди да се изключи чинията, трябва да поставите пушен колбас в тиган. Тя трябва да бъде нарязана на малки парченца.

Пригответе тази рецепта е много проста. В допълнение към основните съставки, може да добавите подправки към вашия вкус, сол и дафинови листа. Ще бъде добре да слагате черен грах, но в малки количества. Задушено зеле се сервира на масата със заквасена сметана или майонеза.

Сандвичи с пушен салам

Сандвичи с пушен салам

Трудно е да намериш някой, който да не готви сандвичи. Те са добра закуска, закуска или добавка към чинията. Можете да ги направите с различни съставки, редовно експериментирате. Можете също да използвате добре познатите и любимите рецепти. Те просто ще бъдат вкусни и питателни.

Състав за 4 сандвича:

  • пушена наденица - 8 кръга;
  • сиренето е твърдо - 4 броя;
  • пресни краставици - 8 броя;
  • майонеза на вкус;
  • магданоз;
  • домат - 4 кръга;
  • самун.

Сандвичите се приготвят още по-лесно от задушеното зеле. В допълнение, те ще отнеме не повече от 10-15 минути. За начало е необходимо да изрежете дълъг хляб на тънки филийки. Те трябва да бъдат намазани с майонеза, но не прекалено много, така че ястието да няма мазен вкус.

След това трябва да вземете пушената колбаса. Това може да бъде например салам или друг сорт. Тя трябва да бъде нарязана на кръг - трябва да има общо осем. Две трябва да бъдат поставени върху всяко парче хляб. Можете да увеличите броя им. След това трябва да вземете твърдо сирене, да го нарязвате и да го поставите върху колбаса.

Вече на сиренето трябва да поставите прясна краставица. Не се препоръчва солените или киселините, които се вземат, тъй като това ще разваля нежния вкус. Също така вземете пресен домат и нарязайте на тънки филийки. Поставете ги на върха на краставица. Между другото, не приемайте прекалено меки домати, защото има много сок, което със сигурност ще се отцеди, когато ядете със сандвичи.

Препоръчваме: Тайни от марината и саламура за пушене месо

Завършете ястието след листата на магданоз. Те са необходими за декорация, така че да можете да ги поставите, както искате. Сега сандвичите могат да се сервират на масата.

Паста с пушена наденица



Макароните са добри, защото са бързо подготвени и за да ги направят вкусни, не е нужно да правите никакви специални усилия. Ако желаете, можете да добавите пушен колбас към тях, така че ястието има по-интересен вкус.

съставки:

  • паста - 300 грама;
  • твърдо сирене - 100 грама;
  • пушен колбас - 100 грама;
  • подправки.

На първо място, за ястието трябва да варите тестени изделия в тенджера със солена вода. Не чакайте да се смекчат, тъй като един добър вариант се счита за малко твърда макаронени изделия. Когато са готови, трябва да им се позволи да се впръскват за 10 минути след изтичането на водата.

Полагането на тестени изделия на плочи, те трябва да добавите нарязан пушен колбас и настъргано сирене, както и подправки. Ако желаете, можете да поставите кетчуп или майонеза, ако вкусът е свеж. Някои хора вместо това добавят сирене сос, което също е доста добро. Но ми харесва тази опция не е за всеки, защото вкусът се оказва необичаен.

Паста със сирене и пушена наденица

Паста с пушена наденица

Пастата е популярна не само сред италианците, но и в нашата страна. Често се готви за обяд и вечеря, тъй като ястието става богато и вкусно. За да направите пастата наистина добра, можете да използвате следната рецепта.

съставки:

  • паста - 400 грама;
  • домати - 200 грама;
  • сиренето е твърдо - 150 грама;
  • пушен колбас - 100 грама;
  • зеленчукова смес - 200 грама;
  • подправки на вкус.

Пастата се приготвя в осолена вода, докато се приготви. След това трябва да се разреши да се варя за около 10 минути. По това време трябва да приготвите вкусен сос, без който няма нито една паста. В тиган, трябва да капнете домати, за да получат нещо като овесена каша. Ако желаете, можете веднага да вземете доматена паста. Там е необходимо да добавите зеленчукова смес. Обикновено това включва царевица, лук, моркови, зелен грах. Изгасете всичко в тих огън.

Когато сосът е почти готов, трябва да поставите пушен колбас в него. Също така ще трябва да добавите преди това търкано сирене и да оставите тавата за огън за около 5 минути. Когато всичко е готово, трябва да поставите сол и подправки на вкус. Сосът се добавя директно към тестените изделия и се сервира на масата. Ястието произвежда много пикантен вкус.

Лаваш ролка с домат и пушена наденица

Лаваш с пушен салам

Лавашките ролки се приготвят много просто, което е едно от предимствата на това ястие. В допълнение, можете да получите много добър вкус, ако добавите правилните съставки. Това ще помогне за успешна рецепта.

съставки:

  • пушено колбаси - 200 грама;
  • лаваш - 1 брой;
  • обработено сирене - 200 грама;
  • пресни краставици - 1-2 броя;
  • домати - 1 брой;
  • майонеза, кетчуп, листа от маруля.

Най-напред трябва да оформите пита хляб, да го разпространи, и след това равномерно разпространение на кетчуп и майонеза върху повърхността на пита хляб. Ако желаете, можете да добавите повече и всеки сос, ако става въпрос за тази рецепта. Така че лавашката ролка ще бъде по-вкусна. След това, фино нарязано разтопено сирене и парчета пушена наденица трябва да бъдат поставени на площта на пита хляб. Съставките трябва да бъдат поставени така, че чинията да не образува празни пространства, в противен случай ролката няма да бъде добре направена.

След това е необходимо да добавите нарязани пресни зеленчуци, както и листа от маруля. Те трябва да бъдат поставени върху наденицата, който вече е на повърхността на питата. Можете да добавите зеленчуци под формата на магданоз или копър, след което ролката също ще бъде полезна. Когато всички съставки са изложени, трябва да сгънете ръбовете на пита хляб, така че ролка се оказва. Сервирайте на масата в изрязана форма. Рулетката със сигурност ще задоволи цялото семейство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Вкусни салати с пушен салам и бобВкусни салати с пушен салам и боб
Салата от пушен салам и прясно зелеСалата от пушен салам и прясно зеле
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Втори курсове и закуски от пушен колбас
© 2021 BggeHat.com