Проста рецепта за салата със свежа краставица и пушен салам

Много домакини обичат да приготвят салати, тъй като това ястие може да бъде леко или сърдечно и винаги да става вкусно. Например, можете да го направите с пушено колбаси и пресни краставици. Тази салата се оказва пролетна и нежна, така че със сигурност ще се хареса на гостите и роднините.

За тази рецепта няма да се налага да търсите продукти, които трудно се получават. Повечето от тях вече са в хладилника, а липсващите могат лесно да се купят в магазина.

Списък на съставките:

  • 140 грама пушена наденица;
  • пресни краставици - 2 броя;
  • Български пипер - 1 брой;
  • зеле - 150-200 грама;
  • заквасена сметана - 3 супени лъжици. лъжици;
  • горчица - 1 супена лъжица. лъжица;
  • Зелените, подправките.

Важно е да купувате само качествени продукти, така че една салата с пушена наденица се оказва много вкусна и полезна. Ако желаете, можете да замените салама с месо, въпреки че е препоръчително да използвате съставката, посочена в рецептата.

Метод за приготвяне

Едно от предимствата на това ястие е, че салата с пушена наденица може бързо и лесно да бъде приготвена. Това ще отнеме около 15 минути, така че ще бъде добра опция в случай, че гостите дойдат неочаквано.

Първо трябва да котлет зеле - тя трябва да бъде прясна, сочна и хрупкава. Можете да вземете както бяло, така и червено. Желателно е да го нарязвате с тънка слама, така че да се яде по-късно. Когато е нарязан, ще бъде възможно да се сложи в обща купа.

Сега можете да отидете на пресни краставици. Те трябва да се изплакват добре под студена вода и след това да се почистват от кожата. Рязането ще се изисква или в кубчета, или в тънки сламки. След това можете да поставите в купа на зеле и да преместите съставките.

Препоръчваме: Салата от пушени колбаси и прясно зеле

Българските чушки трябва не само да се измиват, но и да се почистват от семена. Ако останат, ще развалят вкуса на салатата, но това не може да бъде толерирано. Само след това можете да започнете да отрежете пипер по същия начин като краставицата. Уверете се, че парчетата не стават твърде големи.



Важно е да изберете правилния колбас. Тя не трябва да е твърде мазна или твърда. Подходящи са, например, салами. Колбасите ще трябва да бъдат нарязани на тънки ивици, които трябва да бъдат изхвърлени заедно с други съставки в купа.

Сега е време да накълца зелените и да сложи останалата част от храната на върха. Това готвене не свършва. Трябва да направите превръзка за салата, и това ще изисква заквасена сметана и горчица с цели зърна. Те трябва да бъдат смесени чрез добавяне на черен пипер или други подправки. Получената смес трябва да се напълни със салата, като всички съставки се смесват добре.

Препоръчително е да изпратите ястието в хладилника поне за половин час, така че да има време за варене. От това вкусът ще стане по-наситен.

Преди сервиране можете да украсите салата с пресни билки и зеленчуци, за да изглежда красива.

Гостите със сигурност ще харесат ястието, тъй като е много светло, но задоволяващо. Това ще бъде добър избор както за почивка, така и за всеки ден.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Топ 5 необичайни салати от пушен колбасТоп 5 необичайни салати от пушен колбас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
» » Проста рецепта за салата със свежа краставица и пушен салам
© 2021 BggeHat.com