Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърда

Салата с пушена пилешка гърда отдавна се превърна в познато ястие на празничната трапеза. Рецептата му обикновено е доста лесна за приготвяне. Има различни варианти, сред които има доста нестандартни. Тук ще разгледаме най-успешните опции, които със сигурност ще изненадат както близките, така и гостите. Основното нещо е да ги подготвите правилно, преди да сте проучили добре рецептата.

Салата със сини сливи и пушено пиле

По-скоро богата и висококалорична салата, която е идеална за празнична трапеза. Не е трудно да готвите, въпреки че ще трябва да опитате да го направите наистина вкусно. Препоръчва се да използвате продуктите, изброени в рецептата.

Салата с пушени гърди и сини сливи

съставки:

  • пушена гърда - 170-200 грама;
  • пресни шампанско - 250 грама;
  • лук - 1 средна глава;
  • пилешки яйца - 5-6 броя;
  • сушени сини сливи - около 180 грама;
  • краставица;
  • майонеза и подправки.

Съдържание на салата със сини сливи

Рецептата за тесто за сладкиши е доста вкусна и проста в същото време. Готвенето трябва да е ясно според инструкциите, така че всичко да се оказа точно както трябва. Първо трябва да вземете пушената гърда и да я нарязвате на малки парченца. След това поставете в купа и отменете. След това трябва да вземете предварително приготвени пилешки яйца, отделете жълтъците от протеините и ги потискайте. Тази съставка трябва да бъде поставена в отделна плоча.

Също така е необходимо да отрежете пресни гъби и да ги запържете с лук в растително масло. Препоръчително е да поръсите с черен пипер и сол. След това нарязани на малки парчета от сушени сини сливи, оставяйки няколко парчета за украса. Рецептата включва прясна краставица, която трябва да се нарязва на тънки ивици.

Когато всички съставки са готови, ще трябва да започнете да образувате надута салата. Рецептата изисква пушеното пиле да бъде изработено за първи път. Важно е да се поръсва с яйчен белтък, който преди това трябва да се трие с ренде. След това трябва да направите следващия слой жълтъци. След това има сушени сини сливи, които, между другото, трябва да бъдат накиснати във вряща вода поне за един час, преди да се използват в салата.

Следващият етап е пържени шампанско с лук. Веднага след тях следва прясна краставица, поръсена с малко количество сол. Последният слой също е пилешка гърда с протеин. Важно е всеки слой да се смазва с достатъчно майонеза.

След това салатата трябва да се постави в хладилника най-малко 60 минути, за предпочитане за 2 или 3 часа. Преди сервиране трябва да се смазва с майонеза и сини сливи. Можете също да използвате магданоз, който трябва да бъде поставен около краищата. В крайна сметка трябва да получите хубаво и вкусно ястие. Рецептата е идеална за почивка и разнообразява масата.

Салата на Лион

Доста интересна и пикантна рецепта за салата с пиле. Това ще изисква използването на пресни зеленчуци, които ще бъдат полезни за тялото. Можете да приготвите ястие, например, за закуска. Това ще отнеме приблизително 15-20 минути.

Салата на Лион

съставки:

  • яйца от пиле - 2 броя;
  • рукола;
  • Домати "Чери" - 6-7 броя;
  • пушена пилешка гърда - 150-200 грама;
  • Сирене "Пармезан" - 100 грама;
  • балсамов оцет;
  • зелени листа от маруля.

За да започнете, изплакнете обилно под течаща вода с рукола и маруля, след което ги разбъркайте заедно. След това е необходимо да изрежете гърдите или в тънки ивици или кубчета. Преди това трябва да премахнете кожата от нея и да премахнете костите. Това е да се гарантира, че салатата е нежна. Поставете месото на зелените и след това отидете на домати.

Препоръчително е да купите сорта "Cherry", тъй като е идеално за това ястие. Ако по някаква причина не може да се купи, рецептата позволява използването на обикновени домати. В този случай не вземайте прекалено сочни и меки, тъй като те няма да поддържат форма. Ако сте купили череша, то просто ги изплакнете под течаща вода и ги сложете в салата. Това се случва, че има доста големи плодове, те трябва да бъдат нарязани на половина или на няколко части.

Препоръчва се: "Оливие" и "немска салата" с пушена наденица


Нарежихме череша

Тази салата е почти готова. Всички съставки ще трябва да бъдат пълни с балсамов оцет. Препоръчително е да не го използвате твърде много, по-добре е да го добавите по време на хранене, ако не е достатъчно.

Сега можете да отидете на финалната фаза. Сиренето трябва да се настърга с ренде и да се поръсва върху чинията. Пармезанът е добър, но можете да вземете още една възможност. Отгоре, ще трябва да поставите яйце, което е готово, и след това поставете ястието в хладилника. Рецептата изисква тя да остане там най-малко 30 минути. Можете да се сервирате на масата или в тази форма, или да украсите с пресни билки. Салата е подходяща за лека закуска и като основно ястие за закуска или вечеря. Може дори да се използва за празнуване като една от ястията.

Салата с пиле и китайско зеле

Вкусна и необичайна салата, произведена от китайско зеле. Оказва се, че е нискокалоричен, така че може да се яде дори по време на диета. Тази рецепта е подходяща за употреба като лека закуска за основните курсове. При желание може да се подготви дори за празник или официално събитие.

Салата с пушени гърди и портокали

съставки:

  • Китайско зеле - 450 грама;
  • чесън - около 5 денички;
  • пилешки гърди - 380 грама;
  • портокали - 2 броя;
  • крутони - 30 грама;
  • майонеза.

Пригответе салата няма да бъде трудна дори за начинаещи кулинарни, тъй като рецептата е много проста и в същото време интересна. Първо трябва да вземете пушено пиле. Препоръчително е да закупите гърда, но е приемливо да вземете крака или друга част. Ще бъде необходимо да се почисти месото от кожата и да се отдели от костта, ако е така. След това можете да започнете да накълцате пилето в малки кубчета.

Когато е готов, ще трябва да се постави в голяма чиния. След това можете да започнете зеле. Тя трябва да е китайска, а не друга. Обикновено не е трудно да закупите този вид в магазина за хранителни стоки. Тя ще трябва да накълца нож или да хване листата с ръце. Важно е те да не са твърде големи, но е нежелателно да ги направите и твърде малки.

След това трябва да вземете няколко портокала, да ги изплакнете и напълно да се лющете. Препоръчително е да премахнете кожата от всяка лобула, тъй като тя може да е груба. Всичко останало ще трябва да се постави в салата и да се разбъркат старателно всички съставки.

Пиле, портокали и зеле

Ястието трябва да се напълни с майонеза или зехтин. Веднага след това ще трябва да бъде поставен в хладилника и да остане там за около час (можете да го оставите по-дълго). По това време можете да направите хрускам, наречен крутони. Те са много прости.

Той ще трябва да вземе бял хляб и да го наряза на малки кубчета. Ще трябва да преминете през преса за чесън. И двете съставки трябва да се смесват добре помежду си и да добавите към тях сол и подправки (ако желаете). След това можете или да го изсушите в тиган или да го изпратите във фурната. Подготовката средно ще отнеме 10-15 минути. Важно е да се гарантира, че хлябът не се изгаря.

Супи за супа

Когато салатата се влива, тя трябва да бъде поръсена с трохи преди сервиране. Ако желаете, можете да украсите със зелени: копър или магданоз. Ястието със сигурност ще задоволи цялото семейство, тъй като е наистина апетитно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
» » Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
© 2021 BggeHat.com