Салата Рецепти с пушено пилето бедро

Пушеното пилешко месо има специален вкус и вкус. Шунката се смята за най-вкусна, тъй като тази част от пилето е малко по-тлъсто от слабата гърда. С тази съставка е изобретен огромен брой ястия. Всяка домакиня има своя собствена, доказана от години рецепта за любимото си ястие с пиле - пушено, варено или пържено. Тъй като птичето месо е нискокалорично и в същото време достатъчно сочно, то е включено в рецептата на много салати и леки закуски.

Перфектно съчетано със сирене, домати, царевица, гъби, корейски моркови и дори ананас, пилешко месо дава на готвачите неограничено място за въображение и творчество.

Салата с домати и пушено пилешко краче

Салата с пушен бекон и домати

Салата с пушен бекон и домати

съставки:

  1. Пушено пилешко краче - 1 брой;
  2. Домат - 4 броя;
  3. Сладка пипер - 1 брой;
  4. Лук - 1 брой;
  5. Нискомаслена майонеза - 100гр;
  6. Зелените, чушката, солта - на вкус.

Подготовката започва с приготвянето на пилешко месо. Първо, краката трябва да бъдат почистени от кожи и кости, а месото нарязано на ленти, толкова по-тънки, толкова по-добре. Сладките пиперки се измиха, обелени от стъблото и нарязани на половин пръстени. Обелете лука, нарязани на малки парчета - кубчета. Измийте доматите и нарязани на ленти. След това трябва да смесите всички съставки с пиле и добавете майонеза, ситно нарязани зеленчуци, сол и черен пипер.

Съвет: За да добавите средиземноморска нотка към салата, можете да използвате босилек или мажорет вместо обикновения копър и магданоз.

С пушено пиле бобовите бобове са перфектно съчетани, прясно приготвени и консервирани. Всяка рецепта за салата с пиле, боб или царевица обикновено е лесна за готвене, но това е задоволително и здравословно ястие. И не забравяйте, че бобовите растения, особено когато се комбинират с пиле, са отличен източник на протеин, полезен за организма.

Салата с пушена шунка, сирене и царевица

Салата със шунка и царевица

съставки:

  • Пилешко бедро - 1 брой;
  • Консервирана царевица - 1 саксия;
  • Български пипер - 1 брой;
  • Прясно листа от маруля - 1 куп;
  • Майонеза - 100гр;
  • Твърдо сирене - 50гр.

Почистваме пилешкия крак от кожата и костите, след това нарязани на малки кубчета. Отворете буркана с царевица и изцедете цялата течност. По-удобно е да направите това, като хвърлите царевица в гевгир.

Bulgarian pepper, почистваме от дръжката и нарязваме на тънки сламки. Листата от маруля се измиват добре и внимателно разкъсват ръцете ни върху малки парченца. Твърдо сирене, нарязано на малки кубчета.

Смесете зеленчуците с пушено месо и сирене, а след това се облечете със салата с майонеза. Разбъркайте добре.

Съвет: за да бъдете по-питателни, можете да добавите готово ястие с пиле няколко трохи хляб от бял хляб. Но в този случай ястието трябва веднага да се сервира на масата, в противен случай сухариките ще бъдат наситени с влага, а вкусът на салатата ще бъде развален.

Салата със шунка, шампанско и боб

Салата с гъби, пиле и боб

съставки:

  1. Пушена шунка - 1 брой;
  2. Боб - 200 гр;
  3. Шампанско - 200 бр;
  4. Лампа - 1 брой;
  5. Майонеза - 100гр;
  6. Растително масло - 3-то. лъжици;
  7. Зеленика, пипер, сол.

Фасулът се измива, накисва няколко часа, след това се готви на средна температура, докато се приготви.

По-добре е да не вземате прекалено големи бобчета с тъмни цветове, а ястието ще изглежда по-апетитно. Пилешкото месо се отрязва от костите и се раздробяват сламки. Ние почистваме лука, нарязани на половин пръстени. Фино нарязани шампанско се запържва в растително масло с лук. След това смесете гъбите с боб и пиле и добавете майонезата. Остава да опитате сол, черен пипер и нарязани зеленчуци.

Съвет: за да опростите рецептата, вместо прясна, можете да вземете консервирани тъмни зърна.

Ако ви харесват по-остри ястия с пиле, тогава бихте искали рецептата за питателна салата с корейски моркови.

Смята се, че морковите на корейски могат да бъдат само независими ястия, има много силен вкус. Всъщност, когато се комбинират с корейски моркови или цвекло, дори най-познатите съставки на всяко ястие ще придобият специален нюанс. Трябва само да се има предвид, че корейските моркови, като правило, се търкат върху голям ренде. Ето защо, за да се използва в салатите, ще трябва да се смаже с нож.

Салата с пушено пилешко краве, краставица и корейски моркови



съставки:

  • Пушената шунка - 1 бр;
  • Моркови на корейски - 200гр;
  • Яйце - 2 броя;
  • Прясна краставица - 1 брой;
  • Майонеза - 100гр.
Препоръчваме: Рецепта за салата от пушено пиле

Сварете яйцата, почистете черупката и разтрийте голяма ренде. Сега яйцата трябва да бъдат поставени на дъното на салата, леко превишена с майонеза. След това пристъпваме към месото. Тя трябва да бъде почистена от кости, нарязана на дребно и нанесена върху яйцата. Краставицата фино нарязани и разпространение на следващия слой. Най-горният слой се състои от корейски моркови. Покрийте горната част на салатата с слой майонеза. Тя може да бъде украсена с листа магданоз и копър.

Съвет: рецептата на ястието ще се възползват само, слой с корейски морков да се очертае не само над краставицата, но и над месото.

Опитните готвачи знаят, че пиле перфектно съответства на нито гъби като изкуствено култивирани гъби или стриди гъби и разнообразие от диви гъби - манатарки, гъби и др. Те могат да бъдат използвани пържени, задушени или мариновани, в зависимост от вашите предпочитания. Основното нещо е, че всяка от тези опции е перфектно съчетана с пилето.

Салата с пушено пиле, гъби и картофи

Салата със шунка, пиле и гъби

съставки:

  1. Пилешко бедро - 1 брой;
  2. Свинги (пържени или кисели) - 200гр;
  3. Картофи - 2 броя;
  4. Яйце - 1 брой;
  5. Маринована краставица - 1 брой;
  6. Лампа - 1 брой;
  7. Майонеза - 100гр.

Яйце твърдо сварено, свалете черупката и три на ренде. Картофените клубени се приготвят, докато бъдат готови "в униформа", почистени, нарязани на кубчета. Ние намалихме шапките по-малки. Краставицата се почиства от кожата и се разтрива върху голяма ренде. Лукът се почиства и се нарязва на малки кубчета. Пилешкото месо е внимателно отделено от костите и кожата, а след това ситно нарязано. Смесете яйцата и зеленчуците с пиле, добавете майонеза и разбъркайте добре.

Съвет: Рецептата може леко да бъде променена, като се добави нарязана краставица, вместо прясна, това ще е от полза само за салатния вкус.

В случай, че предпочитате по-необичайни ястия, можете да направите екзотична бележка в класическа рецепта. В крайна сметка пилето съчетава перфектно ананас, киви и дори манго.

Основното нещо е да не прекалявате с екзотични, като задължително добавяте към салатата някои обичайни продукти.

Салата с пушена шунка, топено сирене и ананас

Салата със шунка, сирене и ананас

съставки:

  • Пушено месо (крака) - 1 брой;
  • Консервиран ананас - 200гр;
  • Кремообразно сирене - 1 брой;
  • Прясна краставица - 1 брой;
  • Лампа - 1 брой;
  • Майонеза - 100гр.

Ананас за тази рецепта е по-добре да се консервират, нарязани на резени. В този случай ще бъде по-лесно да се напрягате от сиропа. Ананас, нарязан на малки кубчета, добавете настърган на голяма ренде свежа краставица. След това почистваме и нарязваме лука на половин пръстени. Пилешко месо се отделя от кожите и костите, разглобяваме се на влакна. Разтопеното сирене се разтрива върху ренде. Най-добре е да използвате нормално кремообразно сирене без добавки. Сега смесете настърганото сирене, ананас и зеленчуци с пиле и майонеза.

Съвет: в рецептата за тази салата все още можете да добавите варено нарязано пилешко яйце, което ще подобри както вида на чинията, така и нейната последователност.

Една от най-успешните опции е комбинацията от различни зеленчуци с пушено пиле и сирене. Но това не означава, че само тези съставки трябва да се използват за готвене. Вкусът на салата може да бъде разнообразен с много допълнителни съставки.

Основното е, че всички продукти, включени в рецептата на ястия, добре комбинирани помежду си. Също така е важно да наблюдавате златистата дума - не добавяйте всичко, което е под ръка, но ясно мислете в списъка на продуктите, базирани на вкусовите предпочитания на вашето семейство и гости.

Салата със шунка, твърдо сирене и зеленчуци

Сладка салата с пиле

съставки:

  1. Пушена шунка - 1 брой;
  2. Варени картофи - 1 брой;
  3. Варени моркови - 1 брой;
  4. Твърдо сирене - 100 грама;
  5. Прясна краставица - 1 брой;
  6. Лампа - 1 брой;
  7. Яйце - 2 броя;
  8. Майонеза - 100гр.

За тази рецепта можете да използвате всеки твърдо сирене, толкова дълго, колкото му съдържание на мазнини е не по-малко от 40. Сиренето се втрива на ренде груби, разпределени слой в купа, палто с майонеза. Сега идва слоя с пилето. За това месото е отделено от костите, нарязано на ситно и разпределено върху сиренето, а след това отново с майонеза. Твърдо свареното яйце се почиства, след това се нарязва на малки кубчета или три на голяма ренде и се разстила в дебел слой. Сега добавете слой настърган морков върху голям ренде, а след това картофи.

След това трябва да поставим слой лук, затова го нарязахме на половин пръстени. Отгоре добавете слой майонеза.

Съвет: в тази рецепта можете да добавите нарязан чесън, ще даде пикантна салата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
» » Салата Рецепти с пушено пилето бедро
© 2021 BggeHat.com