Рецепта за пипер пълнени с пушено пиле

Родината на пълнени чушки е България. Някои източници твърдят, че ястието е национално в Молдова и Румъния. Няма надеждна информация за това кой излезе с рецептата. Сега ястието е много популярно и присъства в кухнята на много страни по света. За готвене, не е нужно да имате специални кулинарни умения, всеки хазяин може да овладее рецептата. В Русия пълненият пипер традиционно се приготвя с мляно месо, но лекотата и скоростта на готвене ви позволяват да експериментирате с пълнеж. Декорът на чинията ще украси всяка празнична трапеза.

Има няколко начина за приготвяне на пълнени чушки:

  • Извадете в тенджера. За пълнене напълнени чушки са посочени в един или два слоя в съд, напълнен с солена вода, доведен до кипене, след това се погасява огъня и блюдото намалява до готовност. Вместо вода, можете да използвате заквасена сметана в пропорции от 50x50, закупен доматен сок, приготвен със собствен пълнеж от домат.
  • Печете във фурната. За да направите това, пълнените зеленчуци са разположени на дълбока тава за печене, поставени в предварително загрята фурна и варени при средна температура, докато не бъдат приготвени. По принцип с този метод на подготовка можете да използвате и пълнене.
  • Подгответе се в multivark. Този метод се избира от хора, които се грижат за здравето си - пълненето на чушки не се пържи и следователно зеленчуците запазват всичките си витамини. Освен това не е нужно да се грижите за ястието.

Стандартното време за готвене е 30-35 минути, в зависимост от размера на пълнене и пипер.

Към бележката:

  1. За да сте сигурни, че пълненият пипер не се вари, е добре да използвате плоска тенджера и да я поставите на един слой.
  2. Ако контейнерът има тънки стени, е по-добре да предпазите зеленчуците от изгаряне и да покриете дъното, нарязаните картофи или тиквичките.
  3. Еднообразното готвене може да се постигне чрез събиране на плодове със същия размер.
  4. Ако рецептата за пълнене включва ориз, то не трябва да се готви.
  5. Не плискайте плътно вътре, в противен случай пулпата може да се разпръсне.
  6. Когато се приготвят пълнени чушки, изключете готварската печка и я загрейте за 10 минути.

Необичайни рецепти от пълнени чушки

Класическият пълнеж е смес от смляно говеждо и ориз. Можете обаче да експериментирате и да направите пълнене на пиле. Препоръчва се на готвачите да обогатят рецептата с гъби и вместо обичайното пиле пушена шунка.

Препоръчваме: Рецепти за приготвяне на пушена шунка - бърза и вкусна

Pepper, пълнени с пилешко нужда 10 чушки, половин килограм пилешко, три шепи ориз, лук, чесън и подправки на вкус, запечатване сирене.

Готвене пълнеж: оризът се измива и готве, докато се приготви наполовина, пилето и лука се нарязват на малки парченца, чесънът преминава през чесън. Пълнежът се поставя в чиния, сол и други подправки се добавят към вкуса и се смесват добре.

Пипер за готвене: от тях капаните се отрязват, вътрешностите се почистват от семена и се измиват. След това пиперът се затопля с вряща вода, така че да не се счупи и да се напълни с пълнеж.



Пригответе запълването: за рецепти с пиле е особено подходящ кисело-вода пълнене с къри. Това дава на ястието ориенталски пикантност. За да се приготви чаша дебел заквасена сметана се разрежда с две чаши вода, сол и половин чаена лъжичка къри се добавят.

След като зеленчуците са разположени на дъното на тавата за печене, изсипете соса и яжте във фурната при бавен огън за 30-40 минути. 5 минути преди първото пипер да се поръсва с настъргано сирене, сякаш запечатва пълнежа. Полагайки чушки на красива чиния и декорирайки с клонки от зеленчуци, ястието може да се сервира на масата.

Пипер с пиле и гъби се приготвя от същия брой зеленчуци. Освен това, вие ще трябва 300 грама пилешко и гъби (често използвани гъби) десет маслини 3 чаши доматен сок, лук, сирене и.

Пригответе необходимите съставки

Готвене пълнеж: пилешко и нарязани маслини с гъби и лук се пързалят отделно един от друг, след което се оставят на една чиния и се смесват. След като пълнежът леко се охлади, прибавя се настъргано сирене.

Пилешко пиле, гъби, лук и черни маслини

Готвене на зеленчуци: чушките се разрязват, почистват и измиват. След това, напълнете с пълнеж, поставете в тава за печене, изсипете сок и поставете в предварително загрята фурна. Подгответе за 30-40 минути.

Пилето в тези рецепти може лесно да бъде заменено с пушена шунка. В този случай, изливането се заменя с домат, а съставките на пълнежа се добавят моркови и всичко е пържено в зехтин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Рецепта за пипер пълнени с пушено пиле
© 2021 BggeHat.com