Рецепта за пушено пиле в течен дим

Дим с течен дим днес е много проста, достатъчно е да знаете няколко рецепти, които ще ви помогнат да готвите вкусно и пиене на уста. Ако сравним този вариант с обичайното готвене на пиле във фурната, тогава течният дим тук, разбира се, победи. Това не е само бърз начин за готвене, но и много удобен за всяка домакиня. В крайна сметка нищо не се сравнява с лекотата на готвене и ароматния вкус на ястието. Достатъчно е само да се запознаете с всички тайни и нюанси на приготвянето на ароматно пиле и да се насладите на божествения му вкус.

Пушеше течен дим у дома


Подгответе пилешката консерва, както във фурната, и се печете на скара. Всяка от тези две опции ще Ви даде чудесен вкус, защото начините за мариниране на пиле няма да се различават помежду си. Първоначално е необходимо да измиете добре пилето, след като го задържате в течаща вода в продължение на 15-20 минути. След приключване на процедурата, тя ще бъде напълно готова за очистене.

Състав за марината:

  • 1 супена лъжица. лъжица растително или зехтин;
  • 1 супена лъжица. лъжица течен дим;
  • майонеза;
  • сол;
  • Половин лимон;
  • Зелен черен пипер.

Ако искате пилето да има по-пикантен вкус, можете да използвате любимите си подправки, които ще му придадат специална миризма. Всички съставки трябва да бъдат поставени в удобен контейнер, след което всичко е добре смесено и поставено в хладилника за очистене. Достатъчно е да се маринира един ден, така че пилето е наситено с всички необходими съставки. След това трябва да се приготви във фурната. Ще бъде достатъчно да настроите температурата на 200 градуса и да поставите пилето в продължение на 60 минути.

След завършване на готвенето ще получите много ароматно и вкусно пиле, приготвено с течен дим, което можете да хапнете топло и студено. Тя няма да загуби вкуса си под никаква форма. Използвайки течен дим, фурна и пиле, можете да готвите вкусно ястие за празнична трапеза, която със сигурност ще задоволи вкуса на всички гости, седнали на масата. Пушено пиле ще бъде чудесно ястие, което можете да поглезите семейството си. Не се страхувайте да експериментирате, но не забравяйте, че течният дим не е съставка, която може да се използва ежедневно. Наблюдавайте във всички подходящи дози и време на маринатация.

Апетират цялото пиле с течен дим

Пушене на пиле с течен дим - това е просто нещо и всяка домакиня може да се справи с нея. Достатъчно е само да получите необходимите съставки, да изучавате рецептата за готвене и да започнете смело. За да направите това, трябва да вземете пилешки труп, колкото е възможно по-добре да го подготвите за пушене.

Препоръчваме: Пушена сьомга с течен дим



Необходимо е да го изрежете по билото, за да обработвате вътрешността без препятствия. Изплакнете пилето изцяло под течаща вода, мариновайте с любимите си подправки, черен пипер, сол, чесън. След това оставете контейнера настрана за половин час, така че кокошката да се накисва добре. За да стане ароматен и сочен, трябва да подготвите специален сос за него, който ще се състои от:

  • 30 g течен дим;
  • 40 г майонеза;
  • 4 скилидки счукан чесън.

Подготовката се извършва в специален ръкав за печене, в който се поставя пилето. Предварително е необходимо да загреете фурна до 250 градуса и да поставите пиле в нея.

Пушеното пиле ще бъде готово, когато върху него се формира коричка. След това трябва да изрежете краката и да погледнете месото. Ако остане розово, тогава пилето ви все още не е готова за консумация. Колко време ще е необходимо, зависи само от възможностите на вашата фурна, а също и от възрастта на пилето, което ще бъде изпечено. В края на краищата младите хора могат да готвят много по-бързо.

Като цяло, приготвяне на пушена риба това ще ви отнеме до час и половина. Това е сравнително кратко време, за да представите на масата много вкусно и ароматно пиле. От горе може да се поръсва с любимото ви подправка, да увеличите количеството чесън за вкус и да приготвите специален сос, с който ще се сервира пилето. Тук всичко зависи от вашите лични предпочитания и желания. Единственото нещо, което трябва да се вземе под внимание, брезерът при всякакви условия трябва леко да се смазва с растително масло. В края на краищата вашето пиле е поставено в ръкав, който се състои от хранителен филм, и е странно да се поддаде на залепване. Ако искате пилето ви да се окаже не само апетитно, с наличието на необходимата миризма, но и достатъчно красива, за да служи на масата, не забравяйте да разгледате този важен момент.

Всички рецепти за готвене на пиле на течен дим са много прости и се приготвят сравнително бързо. Просто трябва да запасите всички съставки, изброени по-горе, да получите качествена фурна, която ще се нагрее до 250 градуса и малко търпение. Съдът е лесен за приготвяне и не изисква външна помощ при готвене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Рецепта за пушено пиле в течен дим
© 2021 BggeHat.com