Подготовка на пиле за пушене правилно сол и туршия

От древни времена до настоящето продукти за пушене - популярен метод за приготвяне на храна. Преди това продуктите са били подложени на тютюнопушене за дългосрочно съхранение. Дългосрочното третиране на продуктите с дим е предназначено да даде специален пикантен вкус и аромат.

Пушено пиле - ястие, което се използва самостоятелно или в комбинация с разнообразни странични чинии. Освен това има много рецепти за готвене на вкусни салати и студени закуски, чиято светлина е пушена птица. Пурпурно пушено пиле, което предизвиква приятни асоциации на лятото, пикник, забавление, може да бъде приготвено сами.

Пушено пиле

Методи за пушене на пиле

Има два метод за пушене птици: горещо пушени и студени пушени. Изборът на метод зависи от такива фактори като вида на месото, периода на процеса на приготвяне на пилето, вкусовите предпочитания.

  1. Студеното пушене на пиле или части от него включва окачване на трупа в дим над тлеещото гориво. Процедурата е дълга и колко време отнема, в зависимост от рецептата, около няколко дни. Важно е температурният режим в помещението за опушване да се поддържа на 20-30 градуса. Месото е по-трудно и плътно, отколкото при метода на горещо пушене. В процеса на пушене повърхността на месото бавно изсъхва и веществата за пушене бавно проникват в продукта.
  2. Пушенето с горещ метод предполага температурен режим в помещението за опушване от 80 до 140 градуса. Колко време отнема времето в часове, също зависи от рецептата.

Подготвителен етап

Необходимо е да се подготви чиста инвентаризация:

  • хеликоптера;
  • брадва за рязане на труп или голям остър нож, изработен от плътна стомана;
  • тиган;
  • дъска за рязане.

Smokehouse е подходящ за всеки: работи върху дърво или въглища. За гориво дървесината от дъб, елша, ябълка и череша ще приляга перфектно. Вместо това устройство можете да използвате обемна метална кутия, например кофа, тенджера, метална варела или корпуса на стар хладилник. Важно условие е строгото затваряне в помещението за пушене на продукта.

Уют за пиле

В такъв пушач пилето е доста лесно да се пуши на открито

Не всички трупове на птици са подходящи за пушене. Трябва да е свеж, равен цвят. Ако кожата на птицата е лепкава и има слуз - това е знак за остарял продукт. Желателно е да се пуши млада жена, месото ще се окаже вкусно и по-меко. Природата на продукта и липсата на добавки също са важен фактор.

Подготовка на пилешки труп за пушене

  1. Премахване на пух, перо. Слагаме пилето за известно време в кофа с вряла вода, след което изваждаме пера;
  2. Вземете трупа върху пламъка на огъня и го измийте, като отстраните вътрешностите. Избягвайте изгарянето на кожата, тъй като това ще повлияе на вкуса на качеството на месото. Препоръчваме триене на кланичния труп с брашно, преди да се запечата, което ще създаде защитен слой. Изплакнете така, че да няма мирис на изгаряне;
  3. Ако желаете, ако птицата е голяма, пилето може да бъде нарязано на две части;
  4. След това трябва да удряте птицата с чук, като я поставите между повърхността на рязане и дъската за рязане. Целта на тази манипулация е да омекоти големите кости и стави на птицата;
  5. Приготвяне на саламура или марината (рецептите са дадени по-долу);
  6. Поставете птицата в приготвения контейнер и налейте предварително приготвената питка или маринатата в зависимост от конкретната рецепта;
  7. В края на периода извадете пилето, направете пробиване в трупа, покрийте със сол, чесън и подправки;
  8. След това пилето трябва да бъде окачено с течение, при температура на въздуха не повече от +10 градуса и изсъхнала, преди да се пуши в продължение на 2-4 дни.
Препоръчваме: Рецепти за приготвяне на пушена шунка - бърза и вкусна

Рецепта за горещо пушено пиле



Свежият, изкормен и изкормен труп пресича през гръбнака наполовина. Намалете наполовина кланичния труп с чук и го поставете между дъските за рязане. Половината от пилето трябва да е меко. След това е необходимо да се разтривате обилно на 2,5-3,5 часа вътрешна и външна повърхност, смес от сол, ароматно смлян пипер, карамфил, чесън. След това почистете излишната сол със суха кърпичка от текстил.

Рецепта за студено пушене на пиле

Съставки за осоляване:

  • 2,5 кг. пиле;
  • 180 g каменна сол;
  • 1 супена лъжица захар;
  • аскорбинова киселина.

Подгответе сместа от физиологичен разтвор. Поставете в тенджера в продължение на 2 дни, пипер и дафинов лист на вкус. След това изсипете саламура и оставете за още 9-11 дни.

Съставки за саламура:

  • 9 литра студена преварена вода;
  • 1,5 кг каменна сол;
  • 40 g захар;
  • 20 g аскорбинова киселина.

Преди да пушите, пилето трябва да се измие с вода и да се изсуши в продължение на 9 часа.

Чипове майстори на топло и студено пушене

1. Някои рецепти предполагат предварително вариране на пилето с добавяне на сол. След това трябва да се изсуши.
2. За пушене използвайте череши или ябълки. Месото получава специфичен вкус на мъгла и плодове в комбинация със сочност и нежност.
3. По време на пушенето с помощта на горещ метод се препоръчва периодично да се пръска пилето със солен разтвор или марината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
Топли и студени реплики за патициТопли и студени реплики за патици
» » Подготовка на пиле за пушене правилно сол и туршия
© 2021 BggeHat.com