Дали пушените продукти са вредни или вредни?

Дори тези, които обожават пушените продукти и често се радват на уникалния си вкус, често имат неясна представа за това как се постигат. И това е всичко за дима и неговия ефект върху месото: фенолите и другите вещества, освободени по време на процеса дават на съда специален аромат. За постигането на такъв ефект чрез други методи на топлинна обработка е невъзможно. Не е за нищо, че продуктите за пушене по стар начин, използвайки методите на нашите предци, дори в нашия напреднал век, остават с голямо уважение. Само тук - колко полезен е този метод на готвене? И какви са недостатъците на метода, ако има такива?

Отговор на въпроса

Продукти за пушене: основни методи

Пушенето е разделено:

  • В зависимост от температурата по време на готвене: студено и горещо;
  • В зависимост от метода: при бездимни и бездимни.

Горещото пушене е най-често срещаният и прост метод. Пушените продукти в този случай се готвят при температура от 45 до 120 градуса, а този процес отнема само няколко часа. Това е много удобно, когато няма време за дълго чакане: например, по случай пристигането на гостите. Студеното пушене не изисква висока димна температура: 20-25 градуса са достатъчни. Но процесът се разтяга, разбира се, за по-дълъг период от време. Ако това е целият труп, то може да отнеме няколко дни. В същото време, тъй като в студения метод месото практически не е изложено на топлина, то запазва още по-полезни свойства. Това е много важно, ако става дума за морска риба: благодарение на нея, полезни аминокиселини и витамини влизат в тялото.

Тютюнопушенето включва традиционна обработка на истинска мъгла от дърво. Продуктите от пушек се продават без цигари в заводи, където употребата на класически методи е нецелесъобразна - но може да се практикува и в кухни на жилищни сгради. Тази категория включва електрическо пушене, както и лечение с така наречения "течен дим".

Пушени продукти: каква е неговата употреба?

Стойността на месо, приготвено "в дим", е не само вкус. Такова лечение намалява до минимум вредата от пушените продукти, като убива патогенните бактерии. Едновременно с това месото или рибата престават да са склонни към гниене, което значително увеличава допустимия срок на годност на продукта. Тъй като този метод беше толкова често срещан сред нашите предци: всъщност в древността нямаше хладилници.

Препоръчваме: Опознаваме се с полу-горещото пушене


Друга "положителна" страна е, че за разлика от пърженето, тютюнопушенето не изисква използването на масло или допълнителни мазнини.

Пържена риба

По този начин, когато даден продукт се консумира, тялото получава само тези мазнини, които са били налични в месото първоначално. Същото може да се каже и за ефекта на водата, добавянето на сол, киселина и т.н. Поради това пушените продукти не са вредни за храносмилането.

Има ли някаква вреда?

За съжаление очевидната полезност на метода има своя собствена задна страна. Учените са доказали, че пушените продукти могат да допринесат за развитието на ракови клетки. Въпросът е, че дървеният дим, използван в неговия препарат, съдържа летливи канцерогени. Тя трябваше да се бори с тази сериозна грешка и технологията на "течния дим" беше измислена.

Течен дим

Не дим, в действителност, разбира се, не - това е името на специална течност, която е покрита с месо, така че да има всички същите свойства като пушени продукти. Почти цялата риба и месо, продавани в магазините и супермаркетите, се приготвят по този начин. Разбира се, вкусовите качества на тези продукти са по-ниски от естествените "приятели", приготвени по истински огън и по оригинален начин. Но вероятността да влезе в тялото на канцерогените е напълно изключена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
» » Дали пушените продукти са вредни или вредни?
© 2021 BggeHat.com