Пушенето на хвойната

За да получите ясен и вкусен продукт, трябва да изберете правилното дърво за огрев, подходящо за пушене. За тази цел, чипс от хвойна и елша са много подходящи. Тази смес е пушена от различни продукти: риба, месо, птици, сирена. Понякога хвойната се използва в смес с други видове дървесина, като: дъб, орех, клен, пепел.
Смес от чипове

Смес от хвойна и други дървени стърготини

Възможно е, заедно с хвойна, да се сложат клоните, останали от подрязването на овощни дървета. Те трябва да бъдат подготвени предварително. Но не може да се използва дърва от иглолистни дървета (смърч, бор, кедър и др.). Тези дървета съдържат голямо количество смола, която при изгаряне образува канцерогени.

Преди да пушите от дървото, е желателно да премахнете кората, особено от бреза, тъй като тя съдържа катран. Тогава дървото се раздробява до размер на чипа от два до три сантиметра. Това е необходимо за равномерно нагряване. Ако парчета от различни размери, тогава по-малки могат да се запалят, а от тях вече - и по-големи. В този случай продуктът може да гори или да бъде покрит със сажди. Не е нужно сами да събирате чиповете, можете да закупите готовия калибриран.

Калибрирани чипове

Добрите чипове са с размер 2-3 сантиметра



Най-често за пушене използвайте сухи чипове. Но за някои рецепти е мокра. Във всеки случай, дървесината не трябва да бъде гнила или заразена гъбичка. Затова трябва да се съхранява в помещения с ниско ниво на влажност и постоянен приток на чист въздух.

Димни продукти, както следва. В долната част на помещението за пушене трябва равномерно да поставите гориво и след това да го затоплите в продължение на двадесет до тридесет минути. След това, продукти, предназначени за пушене, можете да разширите решетките или да виси. Необходимо е димът да ги покрива равномерно от всички страни, така че продуктите трябва да бъдат разложени, така че да не се допират един до друг. След това пушачът трябва да бъде затворен колкото е възможно по-близо до капака. В този случай кислородът не попада в него, а дървото за огрев не свети.

Препоръчваме: Как да направите чипове за пушене

Важно е да запомните, че дървото трябва да гори бавно, така че постоянно да се генерира дим. Желателно е да е същата температура. При горещо пушене целият процес може да отнеме няколко часа, а при студено пушене - два или три дни или повече. Последният метод е по-отнемащ време, но продуктите, приготвени по този начин, се съхраняват много по-дълго. Те могат да се съхраняват не повече от няколко дни и само в хладилника и студено - в продължение на месеци и дори години. По време на студено пушене Пушещите вещества постепенно проникват дълбоко в продукта. Водата постепенно се изпарява и повърхността става по-суха и леко мазна.

Използването на дървесни стружки от хвойна дава опушен, красив златист цвят и приятен аромат. В допълнение, хвойната има дезинфекционни свойства и следователно е особено ценена при пушене. Джинър дим се използва за удължаване на срока на годност на продуктите в древен Египет и древния Рим. Но обработката на дим само върху хвойната дървесина дава на съда неприятен послевкус, така че трябва да се използва в комбинация с други видове дървесина. В края на процеса на готвене можете да добавите билки, например розмарин, мента и др. Това ще добави вкус към чинията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите пушена риба в пушенето и безКак да пушите пушена риба в пушенето и без
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Технология на студено пушене на рибаТехнология на студено пушене на риба
Рецепта за гореща пушена риба у домаРецепта за гореща пушена риба у дома
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
» » Пушенето на хвойната
© 2021 BggeHat.com