Дървесина за пушене

Много хора пушат пушенето месо, домашни птици и риба у дома. И важно тук е не само изборът на качествен и свеж продукт, но и дърво за пушене. В зависимост от вида на дървесината, използван дървен материал, крайният продукт придобива тези или други вкусови качества. Също така, дървото за пушене може да даде на месото и рибата определен цвят, коричка, приятен аромат. И дори срокът на годност на продукта може да зависи от типа дървени стърготини. Следователно, изборът им следва да бъде разгледан с познаване на случая.
Дървесната порода Влиянието на вкуса Какво е пушено
Ябълково дървоДава сладък ароматПтиче месо, свинско месо
пепелДава богат вкусМесо от домашни птици, риба
лешниковТя дава остър и богат ароматРиба, домашни птици, зеленчуци и други червени меса
кленДава вкус на месоСирена, риба, червено месо
дъбБогат аромат на дървесинаСвинско месо, ребра, пилешко месо

Най-оптимално е дървото за пушене от твърди скали. И някои експерти препоръчват да се леко влажно дърво, а някои - само сухи. Всъщност можете да приложите и двете. Първият вариант е приложен пушен продукт наситеност на цвета и стягане на мирис, а втората - нежност на вкуса и златна кора.

Златна кора

Твърдите дървета са правилно считани за универсални: те могат да бъдат взети за пушене месо, риба, сирена. Необходимо е обаче внимателно да се приложи бреза. Тя дава на ястието вкус на катран. Не всеки харесва този вкус. Можете да използвате брезови трупи, смесени с клоните на други растения. Например, специален вкус и аромат ще дадат клонки от хвойна с плодове и черешови листа. Брезите трябва първо да бъдат почистени от кора.

Дъб, аспект, клен, елша, ябълково дърво, круша, планинска пепел и слива са най-често използвани. Дървеният материал от тези скали практически не отделя катран, той дава специални ароматни и вкусови качества. Освен това всички те излъчват антибактериален дим.

Препоръчително: Пушените продукти са вредни или вредни?

Гроздето, касис, къпина, евкалиптови клонки и листа дават специален вкус. Все пак, си струва да си припомним, че придават специфични свойства, някои може да не харесат резултата. Оригиналният вкус е прикрепен и към клонките от габър, добавени при пушенето на дървени стърготини.

За пушенето на месо и риба, аспенсите са отлични. Тя дава на ястието специален деликатен аромат. Стърготини от дървени стърготини и бук се използват за пушене на всякакви продукти: месо, риба, сирена. Бук дава специална златна кора и приятен аромат, но не оказва влияние върху вкуса.

Можете да експериментирате, като създадете тази или онази комбинация от различни видове дървесина. И в резултат на това, намерете най-добрия вариант за себе си. Струва си да си спомним, че при такива комбинации си струва да се плати голям дял от овощните дървета. Препоръчва се да се вземат поне 55-60 такива дърва за огрев.



Не се препоръчва използването на дърва за огрев за иглолистни видове. Целият аромат отива във въздуха и продуктът получава само неприятна горчивина.

Иглолистни дърва за огрев

В допълнение, съдържанието на катран в големи количества води до факта, че се урежда от продукта на тютюнопушенето, както и по стените на пушенето. В резултат на това се образува слой от сажди.

Не използвайте за пушене на дърва за огрев, които са заразени с гъбички, гниещи и мухляси стърготини. Също така не използвайте дърва с кори. При изгаряне, той дава на продуктите горчив вкус, може да отделя вредни вещества.

Потрошено дърво

Най-добрите резултати от тютюнопушенето могат да бъдат постигнати, ако използвате тънки, фино нарязани клонки, чипове и компресирани стружки. Всички те тромаха достатъчно дълго, създавайки необходимата температура и дим.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Дървесина за пушене
© 2021 BggeHat.com