Ръководство за използване на червен пушач

Продължаване на статията в пушенето "Zope", Където е описано конструкцията му, ще кажем как да го използваме.
Студено пушене пушене

Podstavka- 1. 2. 3. купа с vodoy- дим капак CAMERA-kamery- 4. 5. 6. Газ truba- Klin- Zaslonka- 7. 8. 9. Smoke truba- плоча Ohladitel- 10. Безопасност на 11 zhesti- Печка с капак.

Приготвяне на продукти

Дизайнът на дома ви позволява да приготвяте всички тези продукти, както и в стационарен пушеч, събран в двора на частна къща или в крайградската зона. Но поради факта, че процесът на пушене отнема много време и консумира много вода и газ, този вид оборудване се използва изключително за пушене на бързо приготвени продукти - риба и пиле. За подготовката на месо от животни (свинско, говеждо месо), пушенето пушенето за апартамент обикновено не се използва, тъй като отнема повече време за готвене.

Приготвяне на риба

Домашно изработената дозатор за пушене е предназначена за пушене само на прясна риба. Големите риби са изкормени и отсечени от главите им, а малки риби са оставени така, както е. В емайлиран контейнер се изсипва слой сол, върху него се поставя риба, отгоре се изсипва сол отгоре и се натиска с натоварване. Ако има много риби, те се полагат на няколко слоя. Когато течността се появи на повърхността (около един ден по-късно), товарът се отстранява и рибата се намира в солта за около 12 часа.

Най-вкусната е мастната риба, така че пушенето е най-добре да се направи през есента, когато тя запълва мазнините преди зимата.

Осолената риба се изми и се окачва, за да изсъхне в течение. Отгоре тя трябва да бъде покрита с марля, за да се предпази от насекоми. В зависимост от времето и размера на рибата може да изсъхне от 12 часа до 2 дни. Желание да се определи степента на влажност - ако тялото на риба е огъва лесно, без да се криза в гръбначния стълб, а малко по-лъскава повърхност и не свръх, той може да бъде поставен в машина за пушене.

Подготовка на пилешко месо

Пилето се накисва за първи път в солен разтвор, приготвен от 1 литър вряла вода и 100 грама сол.

Пилешко марината

След това се спуска в марината. Маринатата може да включва подправки: пипер, лимонов сок, дафинов лист, оцет и други, на вкус. Мариновано месо за най-малко 12 часа, след което се суши в течение от 6 часа и се поставя в устройство за пушене.

Подготовка на пушенето за работа

Ако на улицата е ветровито, е по-добре да отложите работата, тъй като порите на вятъра издухат дима в апарата. Можете да проверите времето, като донесете горящата свещ на вентилационната тръба - езиците на пламъка трябва да горят гладко, без да треперят, с наклон към дупката. Подходящите условия за пушене обикновено са в сухо, не облачно време, с лек хоризонтален вятър. За да не се губи време за сглобяване, оборудването трябва да се поддържа готово в сглобено състояние и, веднага щом се появят благоприятни условия, да започне да пуши.

Инсталацията за домашно пушене е монтирана и подготвена за работа в следния ред:

  • Кутията за пушене е свързана с изпускателната тръба, която се извежда във вентилационния канал;
  • Фурната е монтирана на газовата горелка и е свързана към шкафа за пушене с комин;
  • Монтирайте тръби за подаване на вода, за да охладите дима;
  • В кутията за пушене поставете метален контейнер (чаша или малка тенджера) с вода.
Препоръчителна: Нова дума в тютюнопушенето - автоматични умивалници


Необходимо е въздухът в процеса на пушене да бъде непрекъснато навлажнен.

Когато устройството е сглобено, шкафът се напълва с продукти: те са окачени на куки или са разположени върху решетка. Трябва да се гарантира, че парчетата не докосват и има пространство между тях - димът ще обгръща храната от всички страни и ще се размърда по-равномерно. Опушването на студено пушене е плътно затворено, така че димът да не попадне в кухнята.

Пушенето в пушенето

Сухата дърва се полага в печката, входът в пещта се затваря, газовата горелка се запалва и се отваря водач, който доставя вода на комина. Процесът на пушене ще започне веднага щом дървесината в пещта започне да тлее и се появява първият пушек. С поток от дим, който минава през контейнера с вода, запълва шкафа за пушене, а след това влиза в изпускателната тръба, която излъчва дим навън, извън помещенията.

Тъй като дървата се изгарят в огнището, те трябва непрекъснато да се изливат, а не да се пазят дървени трупи. От време на време пепелта в печката е обвързана с тел покер, а дървото отново е натрупано. През цялото това време устройството за охлаждане на дима.

Основните правила за пушене:

  • Огънят под печката не трябва да гори, когато водата не навлезе в охладителя. Горещият дим, който влезе в кутията с продуктите, ще ги приготви за няколко минути;
  • Водата не трябва да се захваща с гореща апаратура, тъй като образуваната пара палтира продукта и ще бъде заварена;
  • За пушенето се нуждаете само от пушек, така че дървото във фурната не може да бъде изгорено, те могат само да тлеят.

Понякога, когато отваряте вратата на пещта на дървените трупи, се появяват пожар, това се дължи на входа на въздуха в горивната камера. Веднага след като печката затваря, пламъкът ще умре, а дървото отново ще се надуе и ще образува дим.

В пушенето за пушене е по-добре да използвате влажни трупи. Така че можете да предотвратите изгарянето на огъня и да получите по-гъст дим.

Колко време отнема да пушите продукти?

Студеното пушене при нормални условия отнема от 2 до 7 дни. Тъй като в един апартамент такъв продължителен процес не винаги е удобен, той може да бъде ускорен и можете да го направите по пет начина:

  1. Внимателно пригответе продуктите за пушене, като приложите метода на марината с оцет. Марината ще направи месото на животните или птиците мек, лек, лесен за лечение дим;
  2. Големи парчета месо, цялото пиле или риба се разделят на по-малки части;
  3. Храна за храна (особено за риба) с масло. Мазнините привличат дим, а рибите се хранят по-бързо;
  4. Напълнете шкафа за пушене с по-плътен дим, покриващ капака на комина;
  5. Ако пушите много бързо, в рамките на 5 часа продуктите могат да се търкат със слаб разтвор на течен дим и след това да се поставят в машина за пушене.

Прилагайки първите три елемента, времето за намиране на рибата в кутията за пушене може да бъде намалено до 12 часа, а домашните птици - до 18 часа. Възможно е процесът да бъде прекъснат за кратко време, когато горещата плоча за готвене е спешно необходима. От това качеството на крайния продукт няма да пострада, но продължителността на пушенето ще се увеличи с времето, равно на времето на почивката.

Как да завършим пушенето

След като приключи пушенето, устройството за пушене се оставя в немонтирано състояние, преди да се охлади. Разглобявайте устройството в гореща форма, не се препоръчва да не изгаряте. Рибата също остава в килера. Когато дизайнът се охлади, продуктите се изваждат от камерата и се оставят на широка чиния. Ако рибата е пушена, тя може да се постави под формата на дървена дограма. В това положение продуктите остаряват за около един ден. През това време те ще усетят камината и ще има само приятен аромат на мъгла.

Инсталацията за домашно пушене се демонтира и почиства от въглеродна сода, а особено замърсените места се избърсват с бензин. Съхранявайте оборудването на сухо място, където няма да бъде изложена на корозия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Преглед на зелената полянка на димното оборудванеПреглед на зелената полянка на димното оборудване
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » Ръководство за използване на червен пушач
© 2021 BggeHat.com