Избор на помещение за пушене в апартамента

Много е скъпо да купувате пушено месо или риба от магазина, но все пак искате да се поглезите. Има изход - уютна къща за дома.
За мнозина машината за пушене изглежда масивен агрегат, който заема много място и не е възможно да се инсталира такава "gizmo" дори на задния двор. Въпреки това, напредъкът не стои настрана: уютната къща за много хора се превърна в истинска находка, която позволява добавянето на нови рецепти в менюто на обикновеното домашно семейство. Нека да поговорим за това какво трябва да бъде пушенето на къщата и как да готвим вкусно месо и риба в стените на апартамента.

Кои пушачи не са подходящи за домашно пушене

Чрез метода на монтаж са избрани два типа дим:

  • неподвижно;
Голяма пушеща камера

Стационарен пушеч

  • Мини пушилни, които лесно се сглобяват и разглобяват.
Малка стая за пушене

Портативен пушене

Стационарната пушеща камера е идеална за домашен парцел за тези, които пушат продукти често и в големи количества. В стените на къща или апартамент не е препоръчително да се инсталира такова оборудване.

Принципът на устройството ще бъде:

Въпреки подобните рецепти за готвене на продуктите по методите на горещо и студено пушене, процесът на тяхното обработване ще бъде различен. При студено пушене температурата на дима е достатъчно ниска, така че храната се приготвя по-дълго - процесът може да отнеме много часове и дори дни, което е неприемливо в една стая. Горещо пушене най-популярен сред местните жители, които не са ангажирани с тютюнопушенето в промишлен мащаб.

Заключаваме: за домашна употреба не е подходящо за стационарен пушеч и пушене за готвене на продукти по метода на студено пушене. В стените на апартамент или къща е по-добре да използвате мини пушач, предназначен за горещо пушене.

Една от възможностите за домашно опушване

Уют за домашна употреба

 Home smokehouse - как да направите правилния избор

Нека да поговорим за това какво трябва да бъде домашна пушеща камина и какво да търсим, когато избираме правилния модел.

Принцип на помещението за пушене на устройства

Home smokehouse е просторен, плътно затворен контейнер, най-често изработен от неръждаема стомана. Всякакви суровини за производство на дим се поставят на дъното на устройството: това могат да бъдат стърготини, стърготини, стърготини и т.н. Приблизително в средата на умивалника има решетка, върху която се поставят продуктите, които ще бъдат приготвени. Като правило, повечето пушилни са оборудвани със специални палети, които се отделят по време на процеса на пушене, мазнини и сокове.

Храна в пушенето

Продуктите са изложени на решетката

За да се получи дим, необходим за пушене, е необходимо да се затоплят суровините, намиращи се в помещението за опушване, според източника на топлина:

  • традиционни пушилни, инсталирани на открит огън или (по-рядко) друг източник на топлина;
  • електрически, работещи от мрежата.
Препоръчителна: Най-лесният начин да пушите слива вкъщи

Разбира се, вкъщи можете да използвате традиционния тип умивалница с малък размер, като го поставите на газ или дори на електрическа печка.

опушвална на газов котлон


Това обаче, на първо място, не е напълно подходящо от гледна точка на противопожарната безопасност, и второ, не е много практично по отношение на лекотата на използване. Затова е за предпочитане да се използва на закрито електрически пушене, тъй като кухненските уреди трябва да бъдат възможно най-компактни, функционални и безопасни.

Капакът на водата е необходим елемент в помещението за пушене вкъщи

Миризмата и димът са незаменими компоненти на процеса на пушене и за много хора те са препъни, които спират да купуват домашен пушач. Но изходът е: специално за използване в затворени пространства, се произвеждат уреди, оборудвани с хидравлично уплътнение.

Този специален улей, разположен по протежение на горните краища на стените на пушача, която е пълна с вода и се установява на капака. Тази конструкция не позволява дим да изтече, изхода на пара чрез специална дюза в капачката, която трябва да бъде свързан към тръбата и привеждането му към външната, или в вентилация качулка.

Функционалност на пушенето

Производителите предлагат помещения за пушене с различна функционалност: те могат да се използват за пушене на риба, месо или мазнина или могат да бъдат универсални. Разбира се, всеки има любимите си рецепти за готвене пушени продукти, но рано или късно ще искате да опитате нещо ново, така че е по-разумно да купите многофункционален модел веднага.

Обобщени по-горе, може да се отбележи, че за използване в стените на апартамент или къща, най-подходящ е универсален, малък по обем електрически Уют за пушене, оборудвана с хидравлична брава.

Multivarca-smokehouse: в стъпка с времето

Мултивирка Умивалня

Multivarka с функция за пушене

За много домакини multivarka отдавна превърна в незаменим инструмент в кухнята, и не е чудно, защото тя помага да се реализират оригинални рецепти на вкусни и вкусни ястия. Сега с това оборудване можете да готвите и пушите продукти!

За да направите това, мултимаркер трябва да бъде оборудван с нагревателен елемент, интегриран в купата, който прилича на щифт, върху който е поставен малък капацитет. Това е изпълнено с дървени стърготини или малки стърготини. След това всичко е просто: нагревателят се нагрява, дървото се овъгли и димът, който се образува в херметичната способност на multivarka, импрегнира продуктите, разположени в него.

Чипове в мултиварианта

Предимства Multivarki опушвална очевидно: като кухненски уреди, това устройство е много функционален, компактен и безопасно. Но има един недостатък - в размер на готвени храни е малък, но за тези, които се търгува в лова и риболова, но понякога може да искате да опитате рецепти пушени ястия, като опция е приемливо.

За да обобщим, заслужава да се каже, че в днешния свят няма нищо невъзможно - сега можете дори да пушите месо и риба, без да напускате дома си. И ако сте достатъчно умни, за да изберете оборудването, можете да опитате разнообразие от прости рецепти в готвенето, но невероятно вкусни пушени продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
» » Избор на помещение за пушене в апартамента
© 2021 BggeHat.com