Конфигурация и дизайн на пушачите

В наше време съвременната технология толкова уверено влезе в живота ни, че всяко ястие, което да готви у дома, не е трудно. Сега, за да се поглезите с вкусно месо или пушена риба, не е нужно да отидете в супермаркета и да купите готови продукти там. Всички екстри, които никога не са били достъпни за нас, сега могат да се приготвят у дома или в къщата. По този начин се уверете, че продуктът се получава напълно естествен и без вредни добавки, които често се използват от производителите. Готварски съдове на грил, печки или пушици - удоволствие. Но нека да разберем какво е съвременното пушещо помещение и как работи?

Така че пушенето е кутия от метал, в която има решетки и палети. Продуктите, поставени в помещението за опушване, са изложени на дим, като по този начин получават зашеметяващ вкус и аромат. В допълнение, съдовете, приготвени в помещението за опушване, са напълно естествени и нямат вредни примеси.

Видове пушещи къщи

Независимо от материала, използван за производството или изграждането на пушенето, те са от два вида - горещ и студено пушене. Нека да разгледаме по-отблизо принципа на всеки от тях.

Пушенето

Пушенето

Преносимо пушене за пушене

Горещото пушене е предназначено за различни продукти - свинска мас, месни продукти, зеленчуци, риба. Самият процес е много по-лесен и по-лесен от тютюнопушенето. Обикновено продуктите се пушат при температура 45-55 градуса за 1-6 часа. За да произведете всички деликатеси вкъщи, трябва да получите пушене. Съвременният пазар предлага огромен брой електрически пушещи камери с различни размери. Но защо харчите огромни суми, ако можете да направите това опушвална за пушена себе си? Така че основните предимства на пушенето за горещо пушене са:

  • прост уред за пушене на устройства;
  • мобилно помещение за пушене (можете да го използвате навсякъде);
  • прост и бърз процес на готвене;
  • малки финансови разходи за изграждането на помещение за опушване;
  • продуктът в изхода не изисква допълнителна обработка.

при производството на пушене горещо пушени със собствените си ръце е важно да се има предвид, че всички материали трябва да бъдат направени от неръждаеми метали. По принцип за тези цели могат да се появят всички запечатани контейнери (кутии, кичури, кофи). Големи изисквания също са поставени на капака на устройството - не трябва да покрива само капацитета, но също така да бъде бързо отстранен. Тази необходимост се дължи на факта, че по време на подготовката изходът на дим трябва да бъде регулиран, когато се взема пробата.

Съветваме ви да прочетете какво пушенето за горещо пушене там са.

Горещ пушек пушене

Такава пушеща камера е много проста. Вътре в контейнера има решетка, ако е необходимо - след това няколко, върху които се поставят продуктите (месо, риба, свинска мас). За да се фиксират решетките по стените на повърхността е необходимо да се правят специални ъгли предварително, като правило те са заварени. Ако използвате няколко грила едновременно, мазнината от продуктите ще се отцеди директно до въглищата и ще изгори. За да направите това, заменете специална табла под решетките.

Устройството на пушенето

Горещ пушек пушене

Как действа горещият пушач?

Специално вещество се поставя на дъното на контейнера, което създава дим при загряване. В повечето случаи за това се използва дърво (ябълка, дъб, ябълка, череша). Преди поставянето, дървото се раздробява на малки блокове или чипове. Важно е да не прекалявате и да държите дървото в достатъчно количество. Например, ако помещението за пушене е малко, достатъчно са 1-5 клона. Когато дъното на помещението за опушване е напълно напълнено със суровини, палетът е изложен и решетките са пълни с храна - пушенето може да се запали.

Препоръчително: Съвети за използване на горещ пушач

Уют за студено пушене

Студено пушене пушене

Стационарен пушеч

За разлика от горещите, процес на пушене при студ трае много по-дълго. При топлинна обработка температурата на парата достига 20-25 градуса, което означава, че отнема повече време за приготвяне на любимите ви ястия, средно от 1 до 3 дни. Но резултатът си заслужава. Предимството на този тип пушене е дълъг срок на годност на продуктите, което се постига чрез дългосрочна обработка на дим. Поради това се извършва пълно изпаряване на водата от продукта.

За какво е пушачът за студено пушене, прочетете следващата статия!

Конструкция на пушенето за студено пушене

Тя трябва да се състои от следните компоненти:

  • комин;
  • генератор на дим;
  • камера за пушене.
Студено пушене пушене

Студен пушач пушещ

Как работи пушачът, който пуши пушенето?

На първо място, необходимо е димът по време на готвенето да бъде насочен изключително към продуктите. За да се постигне този резултат, пушенето е разделено на две части, така че пещта и основният контейнер се произвеждат. Между тях трябва да бъде разстояние най-малко 2 метра, и свързва комина им.

Принципът на пушенето се основава на факта, че в началния етап дървесните стърготини се поставят в генератора на дим, те се тлеят и образуват дим. Това води до течение, което осигурява проникването на дим в комина. По време на "пътуването" през тръбата, димът става студен и влиза в камерата за пушене на продуктите. По този начин основният компонент в работата на опушената камера е генератор на дим. Ако забележите, че димът не е достигнал желаната температура, е необходимо да увеличите дължината на маркуча.

Преди да започнете да работите със студен пушач, уверете се, че е напълно готова. За дървени стърготини никога не струва да дърпате иглолистни дървета, те дават силна миризма и могат да разбият вкуса на крайните продукти, от които не се нуждаем.

заключение

Така че няма нищо по-вкусно от това да приготвите любимите си ястия със собствените си ръце и всеки ден да се поглезите със себе си и вашето семейство със сланина, месо и вкусна риба. Умивалници за горещо и студено пушене, са подредени съвсем просто. И ароматът, който ще запълни двора ви, не може да се сравни с нищо. Следователно, преди да започнете работа, остава само да изберете метод за пушене и се насладете на ароматни деликатеси. Е, как работи, вече знаем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на добра пушиня за горещо пушенеХарактеристики на добра пушиня за горещо пушене
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Конфигурация и дизайн на пушачите
© 2021 BggeHat.com