Рецепта за пушена щука за всички времена

Какво може да бъде по-вкусно от сухата щука? Дали това е просто щука, преди да готвите, уловени със собствените си ръце. Това е една от най-вкусната морска и сладководна риба, най-достъпната за риболов в Русия. Следователно е абсолютно неподходящо да закупите продукта в магазина, тъй като не само неговата свежест е под въпрос, но и качеството на използваните средства, включително "течен дим".

Судак е известен със своята руска кухня. Той произвежда шикозно ухо и изискан желеобразен, фин шиш кебап и "риба в тесто". То е вкусно както в пържени, така и в печени форми. Но пушекът е специално ястие, има несравним вкус и атрактивен аромат. Този продукт се счита за деликатес за човека, защото тази риба най-често се пуши при риболов. Пригответе го в помещение за опушване, независимо дали се очаква топло или студено третиране. Можете да копаете риба сами, дори и в условията на обичайната градска кухня, ако използвате модерни модели. Между другото, опитните готвачи препоръчват използването на ябълки или елша стърготини

.

Пинк костур на горещо пушене

Пайк костур на горещо пушене е един от най-популярните на риболовни ястия. Той е приготвен - колкото е възможно по-просто и резултатът е гарантиран отличен вкус. Едно от тези ястия може да предизвика апетит, който можете да видите, като разгледате снимката.

Първо, рибата трябва да бъде отрязана и отстранена от нея. Главата и везните могат да бъдат оставени. Корпусът се разтрива със сол отвън и отвътре, наситва се със сол в бисквитите, добавя се подправки на вкус и се оставя на хладно място под потисничество в продължение на няколко часа. Времето за осоляване може да се изчисли в следния процент: 2 часа на 1 килограм. Смята се, че рибата за този период събира толкова сол и вкус, колкото има нужда. Ако готвачът обича "сол", можете да запазите рибата по-дълго. Тогава трупът трябва да се изплакне от излишната сол и да се изсуши с хартия или плат. Сега е готова за готвене. Димът на щука за кратко време - една риба в един килограм ще бъде готова за 20 минути. Но процесът не свършва там. Необходимо е да отворите капака и да освободите дима и от самия капак - избършете кондензата. Но в помещението за опушване трябва да има малко топлина, за да може щуката да се "достигне". Капакът се затваря отново и се държи за една четвърт час. Всичко, ястието е готово.

Студена обработка на риба

За да пушите бодлива щука по студен начин, ще трябва да отделите повече време. Самият процес не е сложен:

  • птицата се приготвя за готвене по начин, подобен на гореописания метод;
  • за очистване, марината се приготвя от сол и подправки, напълно се потапя в продукта за 12-16 часа;
  • след това рибата се измива и леко изсъхва за 1-2 часа;
  • след това рибата се поставя в помещение за опушване и се оставя там при температура от +25 градуса за 1-3 дни.
Препоръчваме: Подготовка на риба за пушене - от избора на риба до марината

Експертите казват, че най-вкусният кадиран студено пушене може да се пуши в руска фурна.

Подправки за щука



Много любители на това ястие вярват, че в допълнение към дафинови листа, сол и черен пипер, този вид риба не се нуждае от нищо друго. Но по-фините гастрономи препоръчват използването на мащерка и розмарин. Според други рецепти, рибата се нуждае от целина корен и клон от хвойна. Е, феновете на френската кухня препоръчват да добавите чаена лъжичка захар към марината. Е, новият готвач има право да намери най-добрата си рецепта като пушена щука. И за това можете да експериментирате.

Полезни вещества

Полезни домашни птици в пушена домашни птици в дома, може би, не е по-малко, отколкото в листата маруля:

  • витамини от група А, В1, В2, В6, D, F, Е и РР;
  • макро- и микроелементи: йод, хром, калий, фосфор, калций, кобалт, сяра, флуор и много други;
  • високо съдържание на висококачествен протеин;
  • мастни киселини "Омега-3" и "Омега-6".

Всичко това е в складовите продукти, но съдържа и химикали, които са неразделна част от промишленото производство.

Калорично съдържание на пушено шипче

Месото судак се счита за диетично, тъй като 100 грама съдържат само 87 ккал. На редовното си потребление, включително пушена намалено съдържание на вредния холестерол в кръвта, което е добър превенция на инсулти, инфаркти и други сърдечно-съдови заболявания. Продуктът е полезен за диабетици и хора с нисък имунитет. Суак пушеното месо се препоръчва при пациенти с заболявания на щитовидната жлеза. Продуктът има благоприятен ефект върху зрението, кожата, косата, ноктите и костите. Но е необходимо да се предупредят хората с заболявания на стомашно-чревния тракт да използват този продукт, тъй като това може да доведе до обостряне на заболяванията. Рибата перфектно стимулира мозъка и нервната система.

Как да съхранявате пушек

  • Ако искате да запазите продукта за кратко време, просто трябва да го поставите в хладилник с температурен режим от +1 до +5 градуса. Студената пушена риба е спокойно разрешена до 9 дни, гореща - за 3 дни.
  • За по-дълго съхранение продуктът трябва да се постави във фризера. В зависимост от температурния режим пушената щука ще запази валидността си от 1 месец до 3. За размразяване просто прехвърлете рибата от фризера в хладилника.
  • В природата можете да запазите свежестта на рибата, ако я преместите с листа от коприва или дървени стърготини и я увийте в хартия или плат. Конволюцията трябва да бъде отстранена на сянка на място, която е добре издухана от вятъра.

Ако имате интересни рецепти за готвене или знаете друга подходяща информация по този въпрос, напишете го в коментара блок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво можете да готвите от пушена риба?Какво можете да готвите от пушена риба?
Изберете най-доброто за пушене на рибаИзберете най-доброто за пушене на риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
» » Рецепта за пушена щука за всички времена
© 2021 BggeHat.com