Какво можете да готвите от пушена риба?

Пушената риба е популярна навсякъде по света и се счита за деликатес, тъй като има много необичаен вкус и много полезни свойства. Тя може да се използва както самостоятелно, така и за рецепти. Например вкъщи можете да готвите пица с парчета пушена риба, балк, ролки. Ястията се приготвят много просто, затова са подходящи за всеки ден и за почивка. Също така интересна опция ще бъде пай с пушена риба, която може да се направи след около час. Не изисква специални умения за готвене, просто следвайте рецептата. За да научите как да подготвите това и други ястия, препоръчваме да прочетете тази статия.

Ястия от пушена риба

Пушена балик от сребърен рожден ден

Тази рецепта ще се хареса на всички, които обичат балък. Ястието се оказва нежна, сочна и не изисква специални съставки. Важно е само да има къща за пушене у дома, без която да няма възможност за готвене на месото, както трябва. Ако не е, тогава се препоръчва да потърсите рецепта за сушене и да купите пушен балк в магазина.

Пушена балик от сребърен рожден ден

съставки:

  1. сребърен шаран един свеж - 1 бр;
  2. захар и сол на вкус.

За начало ще трябва да закупите прясна риба с тегло най-малко 7-8 кг. Необходимо е да се почисти, червата и се нарязва на парчета, с дебелина около 4-5 см. Те трябва да бъдат сгънати в емайла тиган, поръсва се със сол и постави на върха на робство. В тази форма бъдещият балк трябва да се съхранява около 1 до 3 дни на студено място.

Сребърен шаран

Прерязваме тлъстината, солваме я и я оставяме под потисничество

Когато парчетата са добре осолени, ще трябва да ги накиснете във вода. Това ще помогне да се отървете от излишната сол, което със сигурност ще направи ястието по-вкусно. За да проверите дали рибата се оказва нормална, е необходимо да вземете едно парче и да срежете средата. Вътре тя трябва да е или слабо солена, или почти прясна. Ако е така, бъдещият балик трябва да бъде нанизан на шишчета от дърво. Повърхността на рибата трябва да е суха, така че трябва или да я поставите под вентилатора, или просто да я оставите във вентилирана зона за 3-5 дни.

Карвър в пушенето

Ние излизаме на парчета в пушенето

Ако повърхността изсъхне, можете да преминете към следващата стъпка. Балик трябва да бъде изпратен в помещението за опушване, чиято температура е 60-80 градуса. Времето за пушене се определя от всеки самия човек, трябва да се ръководи от 2 часа. Идеалният вариант е балк със златист или светлокафяв цвят. Важно е да се гарантира, че той не се хванат, в противен случай вкусът на ястието ще бъде развален.

Завършеният балик може да се сервира с картофи, използвани за сандвичи или салати - всичко зависи от желанието на човека.

Ролки от пушена риба

Пушените рибки са от различни видове, а най-успешните ще бъдат описани в тази статия. Може би един от най-вкусните се прави от сьомга, крема сирене и 2 супени лъжици. л. хрян. Формата трябва да бъде покрита с хранителен филм и гъсто да се оформят на него филийки сьомга. На върха им трябва да се разпространи крема сирене, а след това отново да слой на риба. На всичкото отгоре трябва да се разстила тънък слой хрян, а след това всичко е навито, така че ролката да се окаже. Формата се препоръчва да се покрие с фолио и да се постави в хладилника за 7-9 часа. След това ролките ще бъдат готови и могат да бъдат нарязани на филийки, за да служат.

Сваляне на сьомга

Роли от скумрия са не по-малко интересни и вкусни. За тях ще се нуждаете от пушената риба, морковите, лука, сладките пиперки, чесъна и черен пипер. Зеленчуците трябва да бъдат нарязани и пържени, за да се получи хомогенна маса. След това трябва да ги охладите. Междувременно, върху формата е необходимо да поставите хранителен филм, върху който равномерно разпределени плоски парчета пушена скумрия. Ролите трябва да се окажат много вкусни, ако излеете риба отгоре с лимонов сок.

Вече на повърхността на парчетата е необходимо да се разпределя растителната маса, без да се забравя да се пипер и сол. След това трябва да преобърнете хранителния филм и да го изпратите в хладилника за през нощта. Ястието ще има най-добър вкус, ако сервира на следващия ден.

Препоръчваме: Как да пушите гореща пушена брада в пушенето


Лаваш с пушена риба

Друга любопитна рецепта е ролките с пушена риба в пита хляб. Това ще изисква 5 яйца, холандско сирене, всяка пушена риба и копър. Първо трябва да свариш яйцата и да ги разтриеш на малка ренде. След това трябва да сложите лаваш, а след това пушената риба, последвана от сирене, а след това и яйчната маса и копър. Съдържанието трябва да се навие, да се остави няколко часа в хладилника и след това да се нарязва на равни части. Ролите са много деликатни и с богат вкус, особено ако се сервират на масата през деня след готвене. Ако този деликатес е за почивка, тогава се препоръчва да се направи ястие за чиния от зелени листа и варени яйца отрязани.

Торта с пушена риба и сос бешамел

Някои хора вярват, че пушените риби и пай неща са несъвместими и в това те се заблуждават. Ако изберете правилните съставки и следвате рецептата, то ястието ще има страхотен вкус, а семейството и гостите ще го помнят дълго време. Например за пай, който е написан по-долу, ще ви е нужен пушена сьомга и френски бял сос, които съвпадат перфектно помежду си. Подготовката отнема около час и тази рецепта си заслужава.

съставки:

  • Пушена сьомга - 460-500 g;
  • брашно - 250-300 g;
  • бадеми - 2 супени лъжици. л.;
  • растително масло;
  • мляко - 640 ml;
  • масло - 200 г;
  • хляб, магданоз и сол на вкус.

Първо, трябва да направите тесто - смесете брашно, сол, масло и студена вода. Масата трябва да бъде еластична и добре монтирана. Докато тестото се влива, трябва да направите сос за чиния. За да направите това, на тих огън, трябва да разтопите маслото, да добавите брашно и мляко, разбъркайте го с мивка, за да премахнете буците. Кук соса в продължение на 5 минути - в крайна сметка, тя трябва да има последователна последователност.

Тестото трябва да се извади и да се постави на дъното на формата на тортата, което трябва предварително да се смаже с масло. Пушената риба, за предпочитане сьомга, трябва да се почисти от кожата и костите, а след това да се разцепи на средни парчета. Поставете ги равномерно върху тестото и покрийте със сос.

Напълнете сос за тесто

За да опитате ястието е по-интересно, трябва да смилате яйцата, хляба и магданоса с блендера. Получената маса се изисква да се излее на върха на пайката. След това го изпратете в предварително загрята фурна и печете около 45 минути при температура от 160 градуса. За да разберете, че пайът е готов, можете да направите от хрупкаво и златно тесто.

Тази рецепта може да се сервира на масата като самостоятелно ястие или в допълнение към други. Той е особено добре комбиниран с бяло вино - така вкусът е по-изискан.

Пица с пушена риба

Много хора обичат пицата, тъй като тя е вкусна, питателна и има много разновидности на пълнеж. Един от успешните варианти се счита за пушена риба, която е подходяща за това ястие.

съставки:

  • брашно - за чаша;
  • мая;
  • мляко - 250 ml;
  • яйце - 2-3 броя;
  • сол и захар на вкус;
  • заквасена сметана - 2-3 супени лъжици. л.;
  • Пушена риба - 250 г;
  • зелени ябълки - 2 броя;
  • лук - 1 глава;
  • твърдо сирене - 50 г;
  • пипер на вкус.

Първо, заместете тестото с топло мляко, мая, брашно, захар, сол и яйца. Не трябва да има бучки, тъй като те ще развалят цялата рецепта. Докато тестото е подходящо, можете да почистите костите и кожата на рибата, както и да я нарязвате на парчета. Също така, зелените, леко кисела ябълки, луковицата и настърганото сирене ще прилягат на чинията.

Пица с пушена риба

Всички съставки трябва да се поставят върху валцуваното тесто, предварително покрито с кетчуп. От горе трябва да разпространява сирене. Можете да добавите подправки и заквасена сметана на вкус, а след това, поставете ястието във фурната за 20 минути. Времето за готвене може да се увеличи, ако пицата няма време да се пече. Сервирайте го горещо, защото в тази форма е най-вкусната. Отгоре можете да украсите с зелени, например магданоз и копър. Основното нещо е да не го прекалявате - ще бъде достатъчно да поставите няколко клонки, равномерно разпределящи ги върху областта на чинията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепта за гореща пушена риба у домаРецепта за гореща пушена риба у дома
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
» » Какво можете да готвите от пушена риба?
© 2021 BggeHat.com