Пушенето на син меджид и неговите полезни свойства

Putassu е риба от семейство треска. Също така е полезно за човешкото тяло, подобно на неговите колеги, но за разлика от тях е много достъпно. Повечето руснаци не считат тази риба за особено вкусна, а прилича повече на "среден селянин", което е релевантно, когато е необходимо да се спаси семейният бюджет. Но ако го приготвите с технологията на пушене, то ще се превърне в истински деликатес. Ето защо, ако в къщата ви се появи пушеща камина, ще ядете вкусно и без значителни разходи.

Ползите от синята пуйка включват нежно и сочно месо. Недостатъкът може да се нарече повишено костно съдържание. Рибите се класифицират в два типа: юг и север. Първият има големи размери - до половин метър и съответно по-голямо тегло. Северна риба - по-малка и тежи до 1 килограм. И двата вида са еднакво вкусни, но южният син меджид е по-мазна. Пържени, варени и задушени ястия от тази риба са традиционни за руснаците и не са нещо изключително. От тази серия се отличава пушеното синьо меджито, чиято рецепта ще бъде описана в тази статия. Можете да пушите този вид риба топла или студена. Но първо трябва да подготвите трупа.

Подготовка на пуешко месо за пушене

Putassu руснаците обикновено купуват в магазините. За пушенето можете да закупите както охладен, така и замразен каркас. Но само трябва да готвите напълно размразена риба. Ако рибата е голяма, първо трябва да отсечете напълно главата, да изрежете корема и да извадите червата. След това тялото се измива и изсушава с кърпа или салфетки. След това можете да продължите обучението по три начина:

  • Рибата се разтрива със сол и подправки, които могат да бъдат избрани за вкус. Уисбито е малка риба, така че е достатъчно да я държите за една четвърт час на чинията.
  • Рибата се втрива със сол и подправки, увити в кърпа или хартия и се поставя в хладилника за 5-6 часа.
  • Подготовка на марината от изчислението: за 5 литра вода - 25 грама сол. Подправки, както обикновено - на вкус. Труповете са напълно потопени в марината и са в нея до 5 часа.

Меджид преди пушенето

Важно! При подготовката на пуешко месо за пушене внимателно отстранете тъмния филм от коремната кухина. В противен случай приготвеното ястие ще бъде неприятно горчиво. И все пак, ако искате да пушите малка риба, е по-добре да не отрежете главата, в противен случай готовото ястие ще бъде сухо.

Горещо лечение

Почти всяка гореща пушена риба е бързо и вкусно ястие. Уисбито не е изключение. Клетката трябва да бъде леко изсушена със салфетка. След това се поставя или се поставя на куките или се оставя на решетката. Продуктът се изпраща в опушената камера, където се готви половин час при температура до +60 градуса.

Препоръчваме: Сребърен дърводелец на студено и горещо пушене

Студената обработка

За да готвите пуешко, пушено меджи, ще трябва да отделите повече време. Но самият процес е прост. Тропоите на промаркиванците отиват в помещение за опушване, където при температура от +25 градуса С, ястието ще бъде приготвено от 6 до 12 часа. Рибата, приготвена по този начин, вкусва по-добре, тъй като димът прониква в месото по-дълбоко.

Витамини и калории на син меджид



Месото на тази риба е богато на много полезни вещества:

  • Висококачествен протеин с минимално количество мазнини и липса на въглехидрати;
  • високо съдържание на комплекс от витамини: РР, А, К, В1, В2, С и Е;
  • съдържат се много следи и микроелементи: цинк, калий, калций, йод, кобалт, манган, желязо, фосфор, хром и други;
  • полиненаситени киселини "Омега-6" и "Омега-3".

Приготвено пушено синя путасу

Калоричното съдържание на син меджид е ниско. Само 72 ккал на 100 грама продукт, така че може да се яде като диета.

Полезни свойства

Лекари и специалисти по хранене често препоръчват на своите пациенти да добавите към вашата диета меджид, пушена риба също е полезно, както и свежи, с единственото ограничение - хора със заболявания, комунални услуги, е необходимо да се хранят с повишено внимание. С редовната консумация на син меджид в храната ви ще забележите следните ефекти:

  • ще имате по-добра зрение;
  • работата на мозъка се нормализира;
  • стените на съдовете стават по-еластични и следователно налягането се нормализира;
  • от организма ще се премахват редовно токсините и ще се подобрява благосъстоянието;
  • нормализира функционалността на панкреаса;
  • качеството на косата, кожата и ноктите ще се подобри.

Поява на пушено синя путасу

Как да съхранявате пушената синя пута

Ако трябва да запазите свежестта на рибата за няколко дни, просто я поставете в хладилника. При температури от +3 до +5 градуса С продължава до 5 дни, но ако на кожата му се появи слуз, не се опитвайте да възстановите продукта, но го изпратете на разположение. За да се съхранява рибата по-дълго време, рибата трябва да се постави във фризера. Там, в зависимост от температурния режим, може да бъде до 3 месеца. За да размразите продукта, той трябва да се прехвърли в хладилника.

Ако имате уникално преживяване при пушенето на син пута или оригинални рецепти, споделете ги в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете най-доброто за пушене на рибаИзберете най-доброто за пушене на риба
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
» » Пушенето на син меджид и неговите полезни свойства
© 2021 BggeHat.com