Как у дома да пушиш риба

Пушената риба е любим деликатес на хиляди, ако не милиони хора. Сервира се като самостоятелно ястие, като лека закуска под формата на сандвичи и, разбира се, пушената риба е най-добрата закуска за бира. Магазините не са евтини, пушени деликатеси, както и не е сигурно, че ще продават пресни и качеството на продукта - много по-изгодно и по-безопасни да се готви месо у дома на техните собствени. Не е необходимо да изграждате специална структура, за да се насладите на вкуса на домашно приготвените пушени продукти - има начини, по които можете да пушите риба у дома. В тази статия ще опишем най-вкусните пушени рецепти и ще ви разкажем как можете лесно и бързо да пушите разнообразие от риби, без да напускате дома си.

Пушенето с "течен дим"

Трябва да се отбележи, пушенето на риба у дома "Течен дим", разбира се, няма да замени сегашното, естествено пушене в пушенето. В допълнение, вкусът на ястията, приготвени по този метод, ще се различава от продуктите, пушени естествено. Но "течен пушек" може да бъде отличен вариант за домашно пушена тези хора, които не искат да се занимават с по-малки smokehouses устройства и иска да се поглезите деликатес.

Пушенето на риба с течен дим

Какво е "течен дим"? Този концентриран воден екстракт, съдържащ продукти на непълно изгаряне на дървесина, има подчертан аромат, който мирише на пушени продукти към всеки продукт. Рибата, която купуваме в магазина, се пуши точно по този начин, в производствения мащаб такова пушене е също много удобно - позволява значително да се намали времето за топлинна обработка на продукта, като по този начин се ускори процесът.

За да получите вкусна, пушена "с течен дим»Риба, достатъчно е да изберете подходяща рецепта и да знаете технологията на приготвяне на марината с концентрат. За да пушите този метод у дома можете абсолютно всяка риба, ще разгледаме най-простата и вкусна рецепта.

Нуждаем се от:

  • 2 дълбоки опаковки;
  • "Течен дим";
  • сол;
  • пряко, риба.

Първият етап е подготовката. Изплакваме, черва и почистваме вътрешностите. Ако сте избрали средна риба, малка риба или хайвер, можете да го направите без изцеждане.

След това подготвяме саламура. За да направите това, прибягваме до малък трик: разваляме картофите в съд с вода и постепенно добавяме сол. В момента, когато картофите плуват на повърхността, нашето решение може да се счита за готово. Обикновено поставяме риба в дълбок капацитет, попълваме с получения солен разтвор и поставяме под налягане на хладно място (хладилник или мазе).

Мариниране на риба

Процесът на олющване може да продължи до два дни, в зависимост от размера на рибата - е необходимо тя да е добре осолена. Измиваме я от солта и я изсушаваме за няколко часа в течение.

Можете да започнете пушенето - подгответе разтвор на "течен дим" според инструкциите на него и потопете рибата в него. За големите екземпляри времето на пребиваване в разтвора трябва да бъде три минути, при малки образци ще бъде достатъчно. Процесът на пушене е завършен - получаваме вкусни деликатеси, приготвени у дома с нашите ръце.

Риби в домашен пушач

За истински ценители на пушени продукти, но без възможност за използване на пълноценна пушеща камина, има чудесна опция!

Кръгла стая за пушене

Битова пушиня



компактен портативен пушене за апартамента може да се използва както у дома, така и в природата. В момента в магазините и в интернет ресурсите има широк спектър от такива пушилни, така че всеки да може да намери нещо подходящо за тяхната цена и качество. Не е необходимо да се харчат пари за покупка - не е трудно да се изгради такава съвкупност със собствена ръка от материали, които винаги ще бъдат вкъщи.

Препоръчва се: коптски с аерогрил

Такива пушилни ви позволяват да пушите във вашия дом на печка на газ. Те са оборудвани с хидравличен уплътнител, така че няма да имате никакви проблеми поради излъчвания дим. Тази рецепта за пушене може безопасно да се нарече горещо - рибата в резултат на това е много вкусна и ароматна, не се различава от пушената в стационарен пушеч.

Приготвянето на риба може да се извърши според горепосочения принцип или да експериментирате с подправките и степента на осоляване. Ето една интересна рецепта за марината, която ще даде "жар" на пушеното ви месо.

Ще се изисква:

  • всякакъв вид риба;
  • 250 мл бяло вино (по-добро, полускъпо);
  • 250 ml соев сос;
  • 1 супена лъжица. лъжица вода, разредена в чаша лимонена киселина;
  • мащерка, розмарин.

В дълбока тенджера, разбъркайте всички съставки на марината и я поставете върху огъня, без да я заврите. След това охлаждаме марината и поставяме рибата в нея, така че да се покрие напълно. Тази рецепта означава осоляване на рибата в това решение в продължение на 10 часа, така че е по-добре да го направите през нощта.

Марината от бяло вино и соев сос

След 10 часа рибата е добре осолена и можете да започнете да пушите - подготвяме самата пушила, поставяме рибата в мрежата и я поставяме на най-малкия огън. Температурата в работната камера може да достигне 100 градуса по Целзий, така че този процес не отнема много време - за един час можете да опитате пушена у дома риба.

Пушенето във фурната

За онези, които нямат възможност да си купят миниатюрна пушка или да я направят сами, но имат желание да пушат риба у дома, има още една опция - обикновена фурна. Разбира се, яркият аромат на пушеното месо не се постига по този начин, но, като временна алтернатива на пушенето - може да се получи плод.

Подготовката за това пушене е стандарт - ние почистваме, червата и измиваме рибата. Като марината можете да използвате рецептата, дадена по-горе, или просто да солите рибата в солен разтвор. Оставяме рибата в марината за 2 дни. за пушенето във фурната ние се нуждаем от:

  • пергатна хартия;
  • растително или маслиново масло;
  • вече осолена риба.

След като сте оставили настрана соленето, извадете рибата от марината и я изсушете добре - можете да я окачите с течение или да се намокрите с хартиени кърпи.

Загрейте фурната до 200 градуса. Сухата риба, обвита в няколко слоя пергамент, така че да не останат дупки - сокът, образуван по време на пушенето, може да изтече и ястието няма да бъде достатъчно сочно. Поставяме рибата в пергамент върху листа за печене и я поставяме в вече загрятата фурна.

Рибата със среден размер ще бъде готова след половин час, по-голямата - 40-45 минути. Това е много проста рецепта за пушене, но в крайна сметка се оказва много сочна и деликатна риба, с деликатен аромат на мъгла.

Пушените рецепти са различни - за студено и горещо пушене, за различни видове риби - също така донесохме най-простите в изпълнението и не по-малко вкусни начини за подготовка. Не се страхувайте да опитате нещо ново - пушенето у дома може да бъде истинско откритие. Както успяхме да разберем, не е необходимо за това да има специално оборудвана пещ - достатъчно е да покажеш малко въображение и сегашното пушене на къщата няма да бъде нещо свръхестествено за теб.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » Как у дома да пушиш риба
© 2021 BggeHat.com