Студено и горещо пушене човек

Експертите казват, че пушеният човек ще даде шанс на всеки рибен деликатес. Тази нашата сибирска риба не израства повече от 40 см. Затова се приема по различни методи с главата, опашката и перките.

Полезни свойства на човека

Както всяка риба, omul е източник на фосфор и други важни микроелементи. Месото му съдържа мастни киселини Омега-3, витамини А, D, B и R. Петата част от масата е протеин, който се абсорбира добре от човешкото тяло. В 100 g продуктът съдържа само 100 kcal.

Готов пушен човек

Omul е една от малкото риби, които не страдат от описторхиаза. Следователно, тя може да се яде не само леко осолени и леко пушени, но и доста сурови.

Към днешна дата рибата се среща доста често, тя се улавя много, така че цената не е много голяма. И, разбира се, основното предимство на omul - егото е неизразим вкус.

Методи за пушене на човек

Различни северни народи са запазили интересни рецепти за готвене човек. Рибарите на езерото Байкал имат свои тайни за пушене. Трябваше да изберем най-подходящите.

Приготвяне на риба

За пушене всеки човек: просто хванат, охладен или замръзнал. Основният критерий е свежестта на продукта. За да съхранявате рибата в замразена форма, без да се страхувате за нейното качество, е възможно до половин година.

Свежият човек преди пушенето

Преди готвене, човекът трябва да бъде почистен и изкормен. Въпреки че много експерти казват, че пушеният горещ човек не може да бъде изтръгнат, тъй като тази риба няма почти никакви вътрешности.

Традиционно горещо пушене

Обикновено горещият пушен човек се приготвя по същия начин, както и всяка друга риба. Клетките са осолени за 1-3 часа. Продължителността зависи от размера на рибата и вкуса на готвача. Начините на осоляване може да са различни. Например, Buryats понижава Baikal omul в саламурата за около 40 минути. Tuzluk е силно концентриран саламура: 10 литра вода, 1 кг сол. Можете просто да излеете трупа със сол, поставете в контейнер и поставете в хладилника.

  1. След осоляване измийте рибата от излишната сол.
  2. Изсушете и легнете на решетката.
  3. Поставете в опушалката за 40 минути.

Пушене на човешкия процес

Вкусът на рибата зависи от вида дървени стърготини и чипс. Понякога в опушалката се поставят клонки от плодни дървета, тополи или върби. Да се ​​яде такава риба в храната трябва да бъде незабавно. Той може да лежи в хладилника за не повече от 2-3 дни.



Експертите съветват след 10 минути тютюнопушене да отворят пушенето и да освободят цялата пара. Това ще запази рибата от горчив вкус.

Горещо пушене на кола

Ако сте в природата и умивалника е у дома, не се обезкуражавайте. Горещият пушен човек може да бъде приготвен без никакви адаптации.

  1. Разредете огън от кръгли тънки трупи. Тя трябва почти да изгори, докато рибата се осолява.
  2. Сол на човека за няколко часа.
  3. Измийте и избършете.
  4. Скъсайте пакет от листа от върба без клони!
  5. Изравнете изгорелите пръчки на огъня и положете върху тях половината от листата със слой от около 8-10 см. Не захващайте.
  6. Поставете рибата на обратната страна и я покрийте с листа от върба.
  7. Внимавайте за дима, но не и за пламъка.
Препоръчва се: Рецепта за студена и гореща пушена каша

След 15-30 минути можете да получите пушен човек и да го изядете. Ясно е, че за съхраняването на тази риба изобщо не си струва.

Студено тютюнопушене човек в пушенето

Човекът на студено пушене традиционно се приготвя в пушици.

  1. В почистената, измита риба, изрежете корема, отстранете вътрешностите и хрилете. Развийте рибата по билото, като я направите плоска.
  2. В дъното на широк контейнер, излейте голяма сол, сложете рибата с шкурка надолу. Поръсете със сол и отново поставете слоя риба с шкурката надолу и т.н. На върха потискайте. Оставете за 1,5-2 дни.
  3. Изплакнете кланичните трупове от саламура и слуз и я закачете на слънце за два дни на сенчесто място.
  4. Поставете в помещението за опушване за два или три дни. Димът трябва да има температура 25-30 ° C

пушен човек

След като извадите готовия човек от студено пушене от помещението за пушене, дайте му малко повече въздух. Почистената риба се съхранява дълго време, до 4 месеца, без да губи вкусовите си качества.

Студено пушене в дома

Не мързеливи, но много наети домакини, изобретили бърз и нескъп начин на студено пушене omul в условията на апартамента.

  1. Изрежете рибите, както обикновено, изкормени и отрязани на главата.
  2. Ноу-хау започва със солене. Вземете бяла хартия за принтера А4 и я увийте плътно във всяка риба, като я изсипете изобилно с голяма сол.
  3. Обвивайте всеки път на два или три слоя на вестника. Оставете за 3-4 дни във вентилирана сенчеста зона.
  4. Разредете "течния дим" с вода в съотношение 1/20. Поставете рибата в контейнер и я напълнете с това решение. Оставете за един ден.
  5. Изплакнете и изсушете отново.

Тази риба се съхранява не повече от месец.

Необходимо е да се използва "течен дим" много внимателно. Предозирането му значително увеличава съдържанието на канцерогени в продукта.

Разбира се, това не са всички рецепти, с които можете да пушите човек. Очакваме вашите отзиви, желания и нови, само известни ви, начини за пушене на тази чудесна риба. Напишете ги в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Студено и горещо пушене човек
© 2021 BggeHat.com