Carpenter студено и горещо пушене

Месо от шаран - е най-вкусният и хранителен продукт, но ако искате да ядете наистина здравословна и здравословна храна, е по-добре да готвите сами рибата. В противен случай има сериозни рискове вместо естествен продукт да се яде много химикали и подобрители на вкуса. Тази статия ще ви разкаже за начините на готвене и свойствата му.

Краставицата се отнася за този вид риба, която не е много традиционна, но след пушенето става необичайно вкусна. Толкова, че да могат да се смятат за деликатес. Запушената карадж не изисква специални условия. Можете да го приготвите сами вкъщи в присъствието на вашата собствена опушителна камера. Обединяване на резбаря по горещ и студен начин. Всичко зависи от вкуса и личните предпочитания на готвача, но в двата случая се гарантира отличен резултат. Има много рецепти за това как да готвите пушени с подправки и без резбар. Но те се основават на основните принципи на това ястие.

Карпа с шаран

Горещо пушене

Каруцата на горещите пушачи готви доста бързо. Първо, везни се изстъргват от рибата, вътрешностите се отстраняват и след това се измиват добре. При горещо тютюнопушене се препоръчва да се отреже главата, в крайни случаи - да се извадят хрилете с ножици. Сега трупът е почти готов и можете да започнете готвенето. Рибата се разтрива със сол, чесън, смлян дафинов лист и черен пипер. Ракообразният се поставя на сянка и се оставя да престои 4 часа. След това рибата може да бъде изпратена в помещението за пушене. По-добре е на горещо пушените решетки на скара. В зависимост от теглото на рибата, процедурата може да продължи от 30 минути до 1,5 часа при температура от +60 градуса. За пушене се използват или дъбови стърготини, или чипчета от елша.

Гледайте видеоклипа "Hot smoking carp", така че ще видите процеса в действие.

Студено пушене

Сребърният дърводелец е ястие, което изисква много работа и време. Обмислете процеса на готвене на етапи:

  • Най-напред рибата се отрязва, измива, бръчките се отстраняват;
  • тогава трябва да приготвите саламура от вода, сол и подправки на вкус;
  • рибата се потапя в саламура и се поставя в хладилник, където ще се маринира за 2 дни при температура от +4 до +5 градуса С под товара;
  • освен това товарът се отстранява от рибата и маринирането продължава по-нататък (кланичните трупове трябва да бъдат напълно покрити със саламура);
  • Маринирането може да продължи до 7 дни;
  • сега можете да продължите директно с цигара за пушене, тъй като продуктът се придвижва в помещението за опушване при температура от + 30 градуса C до +35 за период до 4 дни.
Препоръчваме: Студено и горещо пушене omul


Процесът на студен пушен шаран

Обърнете внимание! Някои фенове на пушено месо се препоръчват след отстраняване на хрилете, излейте под капачките на една чаена лъжичка сол. Освен това, ако теглото на рибата не надвишава 0.5 кг, то може да бъде пушено без изкормване, но ако масата е по-голяма, резбарят се нарязва и нарязва по билото наполовина.

Полезни вещества

Сребърен шаран, макар и студен пушек, макар и горещо обработващ - много апетитна риба, която вече е на вид, който можете да видите на снимка. Много любители на пушени продукти отбелязват невероятен и оригинален вкус, но в допълнение към кулинарните добродетели тази риба има много полезни вещества:

  • продуктът съдържа полиненаситени киселини "Омега-6" и "Омега-3", които са в перфектен баланс с аминокиселини;
  • витамини от групите: РР, А, В1, В2, В6, В9, С, Н;
  • микро- и макроелементи: мед, цинк, йод, натрий, магнезий, желязо, калий, калций, фосфор, манган, хлор и много други;
  • Обемите на мазнините зависят от масата и варират от 3 до 16;
  • фин качествен протеин.

Завършен резбар в секция

Според работата на учените и медицинската практика тази риба е полезна за пациенти със сърдечно-съдови заболявания, ефективно намалява съдържанието на лош холестерол. Продуктът намалява риска от рак и подобрява имунитета. Умствената активност се стабилизира и умствените способности се активират, налягането се нормализира. Този тип риба има антиоксидантен ефект, забавя стареенето и подобрява качеството на ноктите, косата и кожата.

Как да съхранявате пушените моркови

  • студено пушеният карвел може да се съхранява в хладилника до 10 дни при средна температура от +3 градуса С;
  • горещата пушена риба при същите условия за повече от 3 дни не трябва да се съхранява;
  • до три месеца можете да съхранявате рибата във фризера, продължителността зависи от нивото на отрицателните температури;
  • ако сте извън цивилизационната инфраструктура, увийте рибата в хартия и поставете парцела в сянка, така че продуктът да е добре проветряван.

Първият признак за загубата на свежест на рибата се изразява в появата на слуз и "душка". Опитайте се да върнете продукта фитнес не е необходимо, защото може да натрупва отрови и токсини.

Ако имате опит с пушенето на шаран или знаете някои уникални тайни и правила, споделете опита си в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » Carpenter студено и горещо пушене
© 2021 BggeHat.com