Как да готвя пушена шаран

Отлична закуска за всяка маса ще бъде пушена шаран. Можете да го подготвите по различни начини, тъй като шаранският дим може да се направи вкъщи и на открито. Просто трябва да си купите всички съставки и аксесоари. Има различни рецепти, от които един гастроном може да избере един, който е по-скоро вкусен. Във всеки случай, шаранът ще се окаже вкусен, ако използвате прясна риба и следвайте инструкциите ясно по време на готвене.
пушен шаран

Горещ пушек шаран

Пушене шаран с течен дим

Течен дим - удобно нещо за тези, които обичат да пушат. С негова помощ можете да приготвите ястия с приятен аромат на дим у дома. За да направите това, дори не е необходимо да пушите продукти на специално устройство. Но преди обработката на този течен шаран, предназначен за студено пушене, е необходимо да го подготвите правилно.

За начало трябва да измиете рибата, да почистите вътрешните части и след това да нанесете на парчета. Облечената риба се поставя в буркан, поръсена с подправки и сол, а след това се напълва с течен дим. За студено пушене плътно покрийте контейнера с капак.

Сега рибата трябва да остане за около 2-3 дни на тъмно място. Препоръчва се парчетата да се обръщат два пъти на ден, така че те да бъдат напоени с течност от всички страни. В края на това време шаранските парчета се окачват на открито за един ден, за да могат да изсъхнат. След това може да се яде студена пушена риба.

Подготовка на шарана в опушената камина на печката

Да пушите риба на газ или електрическа печка е удобен вариант за тези, които нямат лятна вила или двор близо до частна къща. Пушенето на шаран по този начин няма да отнеме много енергия. Просто трябва да купите определени съставки и да си направите пушене. Между другото, вместо това можете да използвате чугунен тиган.

продукти:

  1. шаран - 2 броя;
  2. настърган хрян;
  3. пипер сол на вкус.

Ще ви трябва и две шепи дървени стърготини и три зърна от хвойна.

Свежият шаран трябва да се измие и да се почисти от вътрешностите. Тя може да бъде оставена цяла или нарязана на парчета, тогава е необходимо да сол и пипер и в тази форма, за да остане в продължение на няколко часа.

пушенето на шаран в пушенето

Пушенето на шаран в дома за пушене на печката



Уютната къща трябва да бъде поставена на печка и да бъде осветена. Напълнете стърготините и зърната на хвойната до дъното на металното устройство. От горе поставете решетка, върху която се разлага рибата.

Препоръчва се: 4 начина да се пуши скумрия у дома

Уютната къща трябва да бъде покрита и осветена. Веднъж на 10-15 минути, шаранът трябва да се обърне. Това ще отнеме около 30-60 минути за готвене. Тази рецепта предполага да сервира готов шаран с настърган хрян и черен хляб.

Пушенето на шаран в открит огън в помещение за пушене

Пушенето на шаран у дома се счита за най-удобния вариант, но не може да се сравни с готвенето в природата. Свежият въздух и вкусната риба на огъня ще направят вашата почивка приятна. Рецептата е съвсем проста и дори специалист по кулинарни изкуства ще се справи с нея.

Самият шаран, преди да пушите, трябва да поръсите със сол и черен пипер. Можете също да използвате подправките на вкус. Важно е продуктът да остане поне 2-3 часа и е по-добре да го вземете един ден преди готвене. Така че ще стане по-добре и по-ароматно.

Пушена шаран

Горещ пушек шаран

Ще бъде необходимо да се подготви пушенето: да се разпадне под него и да се постави самият капацитет върху тухлите. Като пушене можете да използвате конвенционална кофа с капак, но не и боядисана. Вътре трябва да излеете чипс - ябълка или елша. На тях поставете решетката, върху която да очертаете рибата. Препоръчително е да поставите шаран, така че да не се докосват един друг.

Кук на средна температура. На всеки 10 минути трябва да отворите капака и да пуснете дим, в противен случай продуктът може да се окаже горчив. Готвене в пушенето на открито може да отнеме средно от 30 до 60 минути. Препоръчва се редовно да се проверява готовността на рибата.

Ако рецептата е харесала, може да се използва за други продукти. Така например, по същия начин можете да готвите калкан, сом, сом и други видове риба. Те ще бъдат добре комбинирани с картофи и зеленчуци и ще бъдат отлична възможност за празнична трапеза. Готвенето на шаран в природата ще бъде добра традиция, която искате редовно да се повтаря.

И накрая, визуално видео за пушенето на шаран:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за готвене на гореща пушена рибаТехнология за готвене на гореща пушена риба
Какво можете да готвите от пушена риба?Какво можете да готвите от пушена риба?
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Подготовка на риба за пушене от подбор на риба до маринатаПодготовка на риба за пушене от подбор на риба до марината
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
» » Как да готвя пушена шаран
© 2021 BggeHat.com