Подготовка на риба за пушене от подбор на риба до марината

Риба - продукт за готвене, което често се използва метод или студено пушени, но всеки от тези процеси е необходимо да се приготвят рибата, за да се избегнат неприятните резултати, някои от които могат да бъдат tenderized филе, недостатъчен осоляване, oversalting горчивина. Метод за мариноване или ецване ще зависи от вида на рибата, неговото съдържание на мазнини, тегло, начин на пушени вкусовите предпочитания пушена вентилатори.

Правила за подбор

Можете да сте сигурни в свежестта на рибата, ако тя е уловена лично, но не всеки има такава възможност, така че има няколко правила, чрез които можете да получите добър продукт за пушене. Изборът на риба трябва да обърнат внимание на някои от функциите: ако рибите са мокри, лъскави люспи и перки, ясни очи, без миризми, това означава, свеж. Сиви брилянти, потънали очи - показват, че продуктът не е първата свежест, ако не е напълно развалена.

Прясна риба

Със свежестта на размразени риба е трудно да се определи, но ако това е неправилно съхранявани, а след това да се прояви такива симптоми: хлътнали коремче плътно притиснати да перките на тялото, хриле сив и скучен очи. Също така, не трябва да има петна по тялото. Отговорните производители на опаковани стоки в прозрачни торби, чрез които можете да видите на трупа, а не премахване на главата, тъй като по-бързо разваляне се появява точно на него. Не винаги отсъствието на главата говори за лошо качество на стоките, затова е важно да се проверяват и други знаци. Понякога, отговорен за магазини за хранителни стоки не се извършват съхранение, в този случай е необходимо да се обърне внимание на размера на лед и сняг в пакета - ако тя е много, това означава, че рибата е размразени и бил загубен в качеството.

Това ръководство за видео ще ви помогне да направите правилния избор на риба:

Ако се окаже, че готовият пушен продукт е горчив, рибата е била избирана погрешно, е била развалена и не може да се яде.

Как да се чисти рибата преди пушене

Преди да пушите, рибата премахва вътрешността и я измива. Ако главата не трябва да се отстранява, тогава бримките трябва да бъдат премахнати. Изчистете рибата, като изрежете корема, извадите млякото или хайвера, като премахнете филмите и кръвта под тях, след което тялото трябва да се измие обилно с вода.

Премахване на кожата или премахване на люспи, както и перките не се нуждаят, те ще бъдат лесно премахнати след това готвене в пушенето, Освен това, везните ще запазят аромата и соковете на месото и ще отнемат цялата горчивина от дима. Малките екземпляри не се отрязват и големи риби могат да бъдат разделени на парчета или нарязани по гръбната перка, което ще позволи на месото да се равнява на слюнка и да дим.

Разделяме труповете на рибите

Посланикът

Рибата преди пушене обикновено сол в продължение на няколко часа, този процес ви позволява да премахнете излишната вода от труповете, да направите вкуса по-наситен, да разрушите специфична сурова риба мирис.

Посланикът може да бъде изпълняван по няколко начина. Под натиска на мазнини всяка малка риба, шаран, щука, брек, щука и други видове. Те заспивам с груби сол, разтривайте отвътре със сол, добавете лука и подправките, както и горния комин гнет и остави малките риби около 6 часа, голяма - до 12. Към месото равномерно prosolilos може да се направи на гърба на големи риби разрези по перките и разтривайте със сол. Салата се изсипва след стареене, рибата се измива и водата се сменя в продължение на най-малко 2 часа в контейнер.

Посланик на рибата

Посланик на риба под потисничество

Соленето на рибата може да се извършва в чанта или чанта - този метод е подобен на соленето под иго, но е по-удобно, ако пушенето се извършва в природата. Почистената риба се поставя в торба с разгънат корем и покрит със сол, последван от слой риба с корем и друг слой сол. За равномерно разпределение на солта, чантата се разклаща периодично. Напълнена до половин торба, закачена и погребана в земята или пясъка, тогава почвата ще трябва да бъде уплътнена. В зависимост от размера се осолява за 6-10 часа.

Препоръчваме: Рецепти от пушени зърна и полезните му свойства

Метод на слабо осоляване:



Подготовката на рибата за пушене може да се извърши по-бързо, ако приготвите саламура - силен саламура. В него намалете малката риба или нарязаната голяма риба и я оставете за 20-30 минути.

Мастните риби - шаран, писия, камбала и други - са осолени по специален начин. Почистени и търкат със сол и подправки, риби трябва да бъдат опаковани в пергамент или фолио на открито не е окисление на мазнини. Външният въздух ще развали продукта - той ще му даде горчивина. Кланични трупове сгънати в емайла тиган, храна, пластмаса или стъклен контейнер, плътно затворени с капак и се оставят да се влеят за: за малки рибки осоляване достатъчно дни за основен - три дни, размразени сол на 4 дни.

По време на обработката можете да добавите към солта лук, черен пипер, дафинов лист и други подправки. Важно е да не прекалявате с лавровите листа, в противен случай ще има горчивина. Неправилният избор на дървени стърготини също може да развали вкуса. Всяко пушено месо е горчиво, ако кората на едно дърво попадне в дървесината, или самият дървен материал се произвежда от техните иглолистни дървесни видове. Кората на бреза също ще добави горчивина, тъй като съдържа катран.

Измиваме рибата

След осоляването, измитата риба се оставя във въздуха за 1-2 часа - излишната влага в помещението за опушване може да доведе до варенето на месото.

мариноване

Маринатирането се различава от осоляването поради факта, че рецептите съдържат оцет, лимон, вино или други добавки, които променят вкуса и аромата на рибата. За да приготвите марината, ще ви трябва:

  • морска сол - една четвърт чаша или един литър вода;
  • чаша бяло вино;
  • чаша соев сос;
  • половин чаша лимонов или лименен сок;
  • Тук можете да добавите лук и подправки, карамфил - всякакви подправки за рибни ястия ще направят.

Марингов разтвор за риба

Рибата се спуска в марината и се държи 8-10 часа под капак в хладилника. Останалите 30 минути се оставят да се варят във въздуха, капакът се отстранява, след което сушената риба може да се приготви в помещение за опушване по горещ начин за 20-25 минути.

Някои пушени риби любители смятат, че не мога да го понасям в продължение на часове в марината достатъчно поръсете с лимонов сок и добавете подправките, но рецептата - тя е по-скоро въпрос на вкус. По-добре е да експериментирате и да разработите свой собствен метод.

Сушене и сушене

Сушенето или сушенето на риба преди пушенето изисква месото да изгуби повече влага и излишната сол, да стане по-гъста и да не се вари.

При изсушаване измитите риби се избърсват с хартиени или платнени кърпи и се оставят за половин до два часа на открито на сянка. Можете да го окачите, като го завържете с низ или я поставете на подходяща повърхност. Този метод на сушене е подходящ за горещо пушене.

Ако рибата се приготвя чрез студен метод за пушене, процесът на сушене ще отнеме повече време. Картофите сол в повече сол (за 5 кг трябва да вземе 500-700 грама сол) и по-дълго от обикновено.

Сушене на риба

За малките риби ще е достатъчно за 3 дни, за големи - две седмици. След посланика ще трябва да го накиснете от два часа на ден и да го избършете, т.е. да го изсушавате на открито в продължение на 2-5 дни в зависимост от размера на трупа. Ако рибата е голяма, тогава трябва да поставите разделителите между нейните коремни стени. Сега тя може да бъде поставена в пушенето и приготвена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Подготовка на риба за пушене от подбор на риба до марината
© 2021 BggeHat.com