Рецепта за гореща пушена риба у дома

Процесът на горещо пушене е изключително рядко свързан с готвенето у дома, тъй като изисква открит въздух или добра вентилация. Но капитанът на готвене са намерили изход от привидно безнадеждна ситуация, чрез която можете да държите риба пушене у дома, дори в кухнята на апартамента си. Рецептата на рибата дава възможност да се запази максимално хранителната стойност и да се продължи пригодността на продукта.

По време на подготовката на рибата пушена чрез актове за дим като естествен антисептик, който не само ви позволява да запаметите стойност и срок на годност на продукта, но и му придава изтънчен цвят, пикантен аромат. Този метод включва запазването на рибата в среда на дим. За да получите дим, можете да използвате чипове от различни видове дървесина.

Оборудване за пушене вкъщи

Как да пушите риба у дома? Рецептата за готвене пушена риба у дома не е трудна. Методът изисква използването на специално оборудване - пушенето, което е достатъчно лесно да се създадете. Вкъщи е подходяща обикновена кофа или масивна тенджера или други метални контейнери. За контейнера трябва да изберете плътно покритие. Предпочитайте материали, които в процеса на пушене няма да станат източници на вредни вещества и неприятни миризми.

На дъното на приготвения контейнер поставете котлет (малки части). По време на нагряването дървото бавно тлее и тъй като няма отворен въздух, това допринася за образуването на необходимото количество дим.

Предполагаемата температура в резервоара достига 110-120 градуса, което намалява времето за готвене на рибата.

За да приготвите пушач с минимален размер в апартамент или къща, използвайте готварска печка, открит огън, ако има такава възможност. Ако капацитетът под помещението за опушване е избран по-скоро обемист и голям, нагревателният елемент трябва да бъде поставен вътре. За готвене на риба у дома като източник на топлина, можете да изберете електрически плочки, например, с отворена спирала. На такава плоча се поставя тава за пържене, пълна с чипове. Тази опция е оптимална, ако нямате достатъчно пространство за оборудването на голяма пушеща камина.

Подготовка на дървесни стърготини

За подготовката на рибата чрез горещо пушене, трябва да вземете сериозно избора на дърво. Дайте предимство на елша чипове, също се препоръчва да се използва хвойна дървесина. Алтернативни дървесни видове могат да станат пепел, Пъстри, дъб, бреза, както и чипове на овощни дървета (круша, ябълка). Най-добрият вариант се счита за клоните, отсечени през пролетта.

Всеки вид дървесина в процеса на тлеене създава специален аромат на дим, който след това се прехвърля в продукта, който се пуши. Можете да използвате като един вид дърво и да комбинирате различни видове дървесина.

Преди директно смилане на дървото, кората трябва да бъде отстранена от клоните поради високото наличие на смола. Поради състава не се използват дървесни стърготини от иглолистни дървета. Материалът за производство на дим трябва да се раздробява на частици не по-големи от 2-3 см. Преди да използвате дървесина, овлажнете чипс с малко вода. Чиповете са равномерно облицовани в долната част на оборудваната умивалня. За капацитет не повече от 10 литра, достатъчно количество дървесина е 200-300 мл.

Препоръчва се: коптски с аерогрил

За настаняване на риба е необходимо да се осигури решетка, която се поставя в устройството за пушене. Една от възможностите е да се използва влакна за фиксиране на рибата по време на горещия процес на пушене. Вторият вариант отнема много повече време, както и разходите на силите. Предвид такива недостатъци използването на решетки е по-популярно сред готвачите.

Рибни рецепти за пушене

Няма рецепта за гореща пушена риба у дома, но те са по-скоро като процес на предварителна подготовка.

Рецепта # 1



съставки:

  • риба;
  • сол;
  • Зелените.

Рибите, които ще бъдат пушени, ще паснат както свежи, така и предварително осолени. Според рецептата малка риба не може да бъде изкормена. По-голямата риба трябва да бъде внимателно изкормена и кухината да е пълна със зеленина. Предпочитайте магданоз, копър и други ароматни билки. Само след извършената работа продуктът се втрива внимателно със сол и се поставя в контейнер за пушене. За да улавяте големи размери на СРЮ, разделете труповете на гръбначния стълб на две части.

Рецепта # 2

Рецептата за гореща пушена риба заслужава специално внимание, което се състои в предварително осоляване на продукта и изсушаване. Важно е да почистите труповете от ребра, глави. Обработвайте труповете с голяма сол. Ако за подготовката на ястието е избрана риба от мастни сортове, след опаковането, опаковайте продукта в проследяващата хартия и го поставете под лека преса.

Този процес изисква минимум 3 часа. Ако има такава възможност, можете да оставите рибата до следващия ден. Разгледайте размера на рибата.

След фазата на осоляване, суспендирайте рибата, за да позволите лесно отводняване на отделения саламура. Отстранете остатъците от сол. За тази цел може да се използва вода. Изплакнете и изцедете рибата.

Рецептата за готвене включва време за сушене. Това ще отнеме поне час.

След приключване на подготвителните процеси, изпратете продукта в контейнера за пушене.

Полезни съвети

Преди процеса е необходимо да се осигури достатъчна температура, така че дъното да се загрее стабилно. За тази цел могат да се използват различни източници на пожар.

  • Поставете рибата върху предварително подготвена решетка в един малък слой. Продуктът трябва да има директен контакт с дим от всички страни.
  • Запечатайте безопасно помещението за пушене. Капакът не трябва да позволява преминаването на дим, а също и ограничаването на навлизането на кислород в резервоара за риба.
  • Опитайте се да избегнете прегряване. Това е особено препоръчително на първия етап.
  • Независимо от рецептата, готвенето може да бъде разделено на два етапа.
  • Процесът на отопление и сушене на продукта отнема около една четвърт от общото време. Температурата на въздуха не трябва да надвишава 90 градуса.
  • Този етап отнема останалото време. Въздухът в резервоара достига 120 градуса.

Капка вода върху контейнер, който бавно се изпарява без признаци на съскане и варене, е индикатор за оптималната температура за качествена подготовка.

  • Следете температурата, като намалите пожара, когато е необходимо.
  • Обемът на продуктите, размерът на контейнера, температурата влияят върху продължителността на процеса на готвене.
  • Средното време за готвене е 35 минути.
  • Ако сте нови за този вид готвене и следвайте рецептата стъпка по стъпка, опитайте рибата за вкус, преди да премахнете окончателно опушената камина от огъня. С течение на времето, след като сте придобили известен опит, ще можете да определите точното време за готвене, без да отваряте помещението за пушене.

Опитни готвачи препоръчват използването на затворена електрическа керемида, която се характеризира с възможност за регулиране на отоплението.

Продуктът, приготвен по този начин, може да се съхранява в хладилник не повече от 3 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Как да пушите гореща пушена боб в пушенетоКак да пушите гореща пушена боб в пушенето
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Рецепта за гореща пушена риба у дома
© 2021 BggeHat.com