Популярен начин да се пуши скумрия в пушенето

Скумрия се счита за вид риба, която е чудесно за пушене. Тя има меко месо, малко кости, пикантен аромат. Те го продават в много магазини заедно с херинга. Можете сами да пушите скумрия в помещение за пушене, така че да постигнете уникален вкус. Рецептата е полезна за хора, които преди това не са приготвили скумрия горещо пушена.

Как да вземем скумрия за пушене

Скумрията, която е гореща пушена, е наистина вкусна, първо трябва да се осоли. Рецептата е лесна, затова всеки може да се справи с нея. За начало рибата трябва да се изплакне под студена вода. Нарежете главата, опашката или перките не са необходими, защото можете да пушите цялата скумрия.

Сега трябва да получите сол и подправки на вкус. Те трябва да се смесват с хомогенна маса и след това да се разтриват повърхността на рибата. За да вземете скумрия, трябва да го увиете в фолио и да го изпратите на хладно място поне за един ден. След това можете да започнете пушенето.

Подготовка на скумрия

Скумпване на скумрия с приготвен саламура

Алтернативно може да се използва солев разтвор. За да направите това, поставете 50 г сол на 1 литър вода. Подправките се добавят към вкуса. Разтворът трябва да се вари и след това да се остави да се охлади. След това изсипете рибата и я изпратете в хладилника за няколко часа. Тези, които обичат солените варианти, се препоръчва да се измие скумрията преди това готвач в пушенето с помощта на горещ метод.

Технология за горещо пушене

Пушенето на пушена скумрия отнема по-малко време от готвенето на свинско или говеждо месо. Колко можете да направите риба средно? След около 30 минути, понякога е необходимо по-малко време. По-продължителна подготовка се извършва, отколкото при готвене в помещение за пушене с горещ метод.

За да се превърне в апетитна риба, трябва да знаете правилната рецепта. Като цяло няма нищо сложно в самия процес. Знаейки как да пуши скумрия, начинът на готвене на други видове риби ще бъде ясен.

Първо трябва да подготвите пушенето:

Вземете контейнер за пушене. То може да бъде или специално закупено помещение за опушване, или пушене, направено от самия него. За втория вариант е подходящ за конвенционална метална кофа с капак.

  1. Поръсете плодови дървета с чипс. Леко ги дръпнете с вода.
  2. Поставете го в решетката. Първо трябва да бъдат изплакнати и покрити с растително масло.
  3. Подгответе място за пожар. Между другото, можете да използвате за тази цел барбекю.
  4. Осветете огъня и поставете помещение за пушене над него. Поставете рибата вътре и покрийте.
Препоръчваме: Технология на студено пушене на риба

За да подготвите правилно тази рецепта за горещо тютюнопушене, трябва да се уверите, че огънят е среден. Приблизително 10 минути след началото, трябва да отворите капака и да освободите излишния дим. След това контейнерът трябва да се покрие отново и да се остави за 15 минути. Желателно е през това време да се преобърне рибата от другата страна, така че тя да бъде равномерно третирана с дим.



Пушене на скумрия в пушенето

Целият процес на горещо пушене не трябва да отнеме повече от 30 минути. Като правило рибата е готова за 20-25 минути. Не се препоръчва да се сервира веднага, да се охлади леко. Ако искате, можете да ядете топло или студено. Във всеки случай, тя ще бъде много вкусна и ще стане едно добро независимо ястие и лека закуска.

Рецепта за студено пушене

Процесът на охлаждане е много по-тежък от горещия метод. Освен това отнема повече време. Средно рибата може да бъде направена за 10 часа, но може да бъде по-дълго, за да се съхранява в специална стая за пушене. Основното е, че температурата в резервоара със скумрия не надвишава 25 градуса. В противен случай няма да бъде студен, а горещ. И това ще доведе до различен резултат.

Принципът на тютюнопушенето е както следва. Рибите трябва да се измият, ако е необходимо, можете да отрежете главата и след това да засолите трупа. След това тя трябва да бъде окачена в специално метално отделение, което ще получи охладен дим от огъня. Това е необходимо, за да се гарантира, че рибата се пуши студено, а не горещо.

Студено пушене на скумрия

Студеното пушене ще позволи многократно съхранение на продукта

След известно време минава, трупът трябва да бъде окачен на чист въздух. Дръжте ги в тази форма за няколко дни, след което можете да ги изпратите за съхранение. Продукт, приготвен по студен начин, може да остане приятен за храна дълго време.

Желателно е рибата да се държи в тъмна стая със съдържание на влага 40-60 и температура от около 5-10 градуса. Продуктът може да се сгъне в дървена кутия или просто да се окачи. Ако няма такава възможност, можете просто да я увиете в фолио и да я поставите в хладилника.

Продуктът, приготвен по студен начин, ще се превърне в украшение на всяка маса. Тя ще бъде много по-вкусна от закупената опция и по-интересна. Можете да сервирате в нарязана форма, декорирана със зелени и лукови пръстени. Гостите и роднините със сигурност ще оценят тази рецепта, така че, ако има възможност, то наистина си струва да готвите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
» » Популярен начин да се пуши скумрия в пушенето
© 2021 BggeHat.com