Гореща пушена риба във фурната

Процесът на гореща пушена риба във фурната винаги е много времеемко и скъпо. Има предложение, че за подготовката на това ястие се нуждаете от специално оборудване, което е трудно да се съчетае с обичайния градски апартамент. Ако се грижи за този въпрос не е на професионално ниво, и се опитват да научат рецептата: тя трябва само скумрия, подправки, алуминиево фолио и удобен контейнер да се излива на дъното на дървени стърготини.

Как да готвя гореща пушена риба във фурна

Единственият недостатък на пушенето на риба в апартамент е миризмата на дим, който ще остане в стаята за дълго време. Импровизираната пушеща камера не може да бъде херметизирана, така че ароматът непременно ще проникне. За да избегнете това, трябва да използвате преносима фурна, поставена на балкон или тераса.

Принципът е много прост: фрезата е поставена във фурната, самата фурна включва цялата власт и след това е необходимо само да се изчака пушекът да започне отзад на вратата. Веднага след като процесът навлезе в този етап, трябва да откриете времето. Труповете се пушат при висока температура за 15 минути, а след "узряване" още 15, но вече напълно без огън. Отваряне на капака е строго забранено, това ще влоши качеството на приготвените ястие.

Този път е достатъчно малките порции да станат доста добри.

Пушенето на риба във фурната с помощта на дървени стърготини

За процеса на пушене е необходимо да имате добър и силен качулк в собствената си кухня. Ако е така, тогава можете да пушите риба дори и на газова горелка. Но обикновено те все още използват фурна.

Стърготините трябва да бъдат качествени, винаги свежи и по-добри с плодови дървета. За готвене не можете да използвате иглолистна дървесина, вечнозелени и твърде твърди скали. Капацитетът, в който те ще се тлеят, е желателно да се вземе плитка, тънка стена, така че дървени стърготини лежат равномерно на дъното. Понякога използвайте бук или елша, всичко зависи от личните предпочитания и избора на риба.

Стърготини във фурната

Почистете дървените стърготини с всякакви фино разпръснати пръскачки, големи капки ще спрат тлеенето. Тънки, малки чипове не са пушени, средни или дебели са подходящи за добро образуване на дим.

Видове пушена скумрия във фурната



Можете да пушите риба у дома по няколко начина:

  1. Първият предполага, че скумрията не само ще се търкат със сол, но ще се напоява в саламура. Този солеви разтвор, приготвен от изчислението: 150 g / 1 литър. Изложете умерен огън, поставете в емайлиран тиган на фурната, дъното е покрито с дървени стърготини и го запали. Важно! Стърготините не трябва да изгарят, но е необходимо само слабо разлагане. На тях се установява решетка и върху нея се оформя рибата. Покрийте тигана и гответе за половин час.
  2. Вторият вид тютюнопушене е подходящ за тези, които никога не са го правили преди това: дървени стърготини се поставят в тиган, изпаряват се, бързо се изгарят и се покриват с няколко слоя фолио. Стърготините трябва да тлеят под фолиото. Фурната залепете във фурната на дъното и поставете рибата върху скарата, инсталирана в средата. Приготвя се за характерна мекота при 150 ° С.
Препоръчваме: Как да направите пушена калмари

Копче скумрия

Горещото пушене е на разположение и е приемливо за всеки човек. Достатъчно желание, необходими продукти и гореща фурна. Скумрията за готвене по този начин ще направи най-доброто.

На първо място, скумрията трябва да бъде подготвена. Той се почиства, изкормва, изплаква се под поток от течаща вода и внимателно излива трупа със сол. След като се поставят в подходяща купа и се оставят да се осолят.

Скумрия на сок

Оставете скумрията да се осоли

Препоръчително е да се подготвят вечер, така че през нощта всичко да е както трябва. Веднага преди пушенето, цялата сол се отмива от рибата и се изсушава добре с хартиени кърпи.

Следващата стъпка е подготовката на печката. За тези цели можете да вземете обикновен уок:

  1. Дъното на резервоара трябва да бъде покрито с тънко алуминиево фолио -Фолио на дъното
  2. На фолио се изсипва равномерен слой дървени стърготини, те леко се напръскват с вода, като се използва пистолет. Това предотвратява силното изгаряне;
    Стърготини върху фолио
  3. Към микс от дървени стърготини се подбират подправки, които правят дима ароматен и дебел, например розмарин, хвойна, черен пипер или мащерка;
  4. Сега трябва да направите специална щанд под фурната. За тази цел се използва алуминиева палет за еднократна употреба.Застанете под фурната
  5. Краищата на палета са прибрани според размера на самия фреза и този дизайн е инсталиран над слоя стърготини. Така че между чиповете и стойката, върху които са поставени рибите, имаше няколко сантиметра свободно пространство;
  6. Алуминиева тава, покрита с восъчен пекарнен пергат, върху която е изравнен равномерен слой, изсушен от излишната течност от скумрия;
  7. Конструкцията е покрита с капак отгоре, който не се препоръчва да бъде свален преди края на процеса.

Пушена скумрия

Кога е готов скумрията? Времето на готовност се определя от перките, ако процесът е бил успешен, те могат лесно да се отделят от трупа. Готовата риба е обвита във фолио, оставя се да се охлади напълно и след това се съхранява в хладилник.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Рецепта за гореща пушена риба у домаРецепта за гореща пушена риба у дома
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » Гореща пушена риба във фурната
© 2021 BggeHat.com