Коптски във фурната у дома

Храна с "дим" - деликатес от много гастрономи. Но не винаги е възможно да го приготвите сами поради липсата на апарат за пушене или поради климатични условия. Но ако пушен продукт не е предвидено за дългосрочно съхранение, можете да направите горещо пушене в обикновена фурна. Използвайте за това каквито и да било месни продукти (ребра, наденица, шунка и др.), Много видове риба, бекон и дори пуши пиле на скара.

Пушено пиле във фурната

Има два традиционни начина на пушене във фурната: използвайте течен дим и фолио с дървени стърготини (за предпочитане елша или ябълка). Но тъй като първият метод не се счита за естествен, по-добре е да го използвате за бързо приготвяне на пушени продукти на купа. Но импрегнираната готова храна с естествен дим подобрява не само вкусовите качества, но и придобива равномерна златисто-кехлибарена повърхност.

Като се има предвид, че всеки продукт има различна структура, времето и формулировката са естествено различни. Нека разгледаме три примера, тъй като пушенето на мазнини, риби и пилешки крака се извършва в домашна обстановка. Процесът трябва да се извърши в електрическа фурна, за разлика от газовата фурна дървесните стърготини в нея ще се тлеят, без да причинят дим.

Как да получите пушен бекон

За всяко пушене във фурната се изисква наличието на решетка и дълбока тава за печене. Преди готвене, мазнината трябва да бъде добре осолена, след това изплакнете и легнете на грила в хладилника за около 24 часа, за да се отървете от излишната влага. На дъното на листа за печене фолиото се оформя и дървесни стърготини се разпръскват върху него, печката се загрява до 90-95 градуса, след което мазнината върху скарата се поставя малко по-високо.

Пушенето на мазнини във фурната

Средно време за готвене 30-40 минути. Но за да постигнете истински пушен ефект, можете да запазите мазнините до 2 часа, като същевременно намалите температурата малко.

Пушим риба във фурната



Рибата във фурната се приготвя по подобен начин, само преди да бъде поставена върху решетката, всяка опакована с омаслена хартия (проследяваща хартия). Преди това трябва да се накисва и леко да се изсуши с кърпа. Предварително загряване на пещта също се извършва и малка температура е зададена за 45 минути.

Препоръчваме: Уют на газовата печка със собствените си ръце

Пушенето на риба във фурната

В някои случаи рибата не образува златна повърхност, но има по-добър вкус от всички очаквания. За да почувствате ясно изразената миризма на тютюнопушенето, трябва да охладите ястието.

Пушени пушени пилешки крачета във фурната

Подобно на предишните продукти, пилешкото месо се обработва: мариноване и сушене. В дъното на фурната е поставен дълбок контейнер с дървени стърготини, точно над скарата, на която са разположени шунките. На тях се поставя фолио, така че димът се натрупва директно под него. Преди това е необходимо да загреете печката и да инсталирате само долното отопление до 300 градуса. Тази температура е достатъчна, за да включите таймера за 20 минути. Още 30 минути, докато тютюнът тлее, съдържанието може да се задържи с фурната изключена.

Пушени пушени крака

Всички тези методи ви позволяват да получите истински пушен продукт без затруднения и сложни трикове. За разлика от пушените продукти, приготвени на открито в шкафове за пушене, у дома те са по-сочни и по-ароматни. В допълнение, кухнята няма да бъде покрита с дим, напротив, стаята ще бъде изпълнена с приятна дървесна миризма.

Притежаването на груб въображение и опит в областта на кулинарното бизнеса, можете да пушите във фурната за каквото си сърце желае: домашно приготвени колбаси, свински ребра, пилешки крилца, основната употреба сухи дървени стърготини, които не излъчват катран и токсични вещества. Това може да разваля не само продукта, но и фурната, която след това ще бъде трудно да се почисти. Фолиото трябва да се използва с по-голяма дебелина или подредено на няколко слоя. Загрейте фурната да бъдем заедно с дървени стърготини, така че те са имали време да се хване жегата, единственият начин да успее в Smokehouse е.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
Подготовка на пиле за пушене правилно сол и туршияПодготовка на пиле за пушене правилно сол и туршия
» » Коптски във фурната у дома
© 2021 BggeHat.com