Как да си направим пушек за еднократна употреба

За повечето хора, пушенето е трудно да се обработи, отнема време и изисква специално оборудване. В действителност, такъв, какъвто е, за да се получи реална висококачествен пушени продукти, не забравяйте да се съобразят с изготвянето му технология. Но ако искате да се готви вкусно пушена риба или пиле за бързо, от характера, възможно тя да се пуши в фолио. За тези цели, супермаркетите се продават за еднократна употреба Express опушвална, предназначена за бързо пушенето в газова или електрическа печка, на открит огън барбекю или просто на клада.
Опаковка от фолио

Опаковка от фолио за пушене

Как да използвате експресната пушиня

Вътре в опаковката има две опаковки с различни размери и чипчета от елд, импрегнирани с дим. Първо трябва да вземете голяма опаковка от гъсто топлоустойчиво фолио, изсипете чипове и го разпределете в централната част на опаковката. Ако чипсът на допир е прекалено сух, трябва да се поръсва с вода, но само леко.

Следващата стъпка е да вземете фолио с по-малка дебелина, покрито с дупки и да го покриете с чипове. Сега поставете продукта, предназначен за пушене, върху горната част на фолиото с дупки, леко го компресирайте с фолио и обвийте ръба на голямата торба.

Поставяме храната в една торба с фолио

За пушенето на газ или електрическа печка подправен еднократна изрично опушвална постави на дъното на фурната, както и за готвене на открит огън или мангал огън - центъра на изгарянето на въглища или дърва, по-рано, че са го изравни, за да се отстранят остри ръбове goloveshek.

Важно! Във фурната е необходимо да се поддържа температура най-малко 270 ° C, в противен случай продуктът ще бъде готов, но няма да получи вкус на пушене.

Време за готвене при открит огън:

  • Рибата се приготвя за около 40 минути;
  • Пилешкото месо се приготвя за около час;
  • Месото от животни се приготвя около 70-80 минути.

Когато по време на пушенето на опаковката се отстранява от пещта или огъня се оставя в продължение на 10-15 минути за охлаждане, след което фолиото се нарязва и готова храна поставен върху плаката.

Нарязахме опаковката с ножици

В газова и електрическа фурна пушенето отнема повече време за около 15-30 минути. Тютюнопушенето по този начин има минус - цветът на продукта обикновено става бледо. Можете да решите това, като добавите половин чаена лъжичка захар към чиповете.

Пушенето във фолио с импровизация

За бързото пушене на риба в походни условия се използват хранително фолио и зелени листа от дървета или храсти. За пушенето е достатъчно да откъснете около 10 зелени листа от близкото дърво. Желателно е те да са листа от плодово дърво, елша, ясен или дъб, тъй като димът от тях не оставя горчивина в храната. Ако няма подходящо растение наблизо, листата на върба ще направят, въпреки че пушекът ще дойде с известно наличие на стягане.

Рибата, обвита в фолио, е в затворено пространство, така че сокът и мазнината, които излизат от нея, остават на мястото си. Колкото повече сок, толкова по-малко приготвена риба ще прилича на пушено, а ще бъде подобно на готвена или печена храна. За да намалите количеството секретирана течност, трябва да отрежете главата и да извадите вътрешността.



Везни от риба не се отстраняват - тя ще служи като естествена защита на месото от изгаряне. Изкормваната риба се измива с чиста вода и ако времето позволява, тя се окачва за 10-20 минути, за да изсъхне. Ако времето е ограничено, то просто се избърсва с хартиени кърпи, а след това се осолява и се търка с пипер. Рибата е готова за пушене.

Препоръчваме: Ние намаляваме времето на пушене с електростатичен пушач

Ако пушите пиле, то се нарязва на порции, в противен случай месото няма да бъде изпечено. Парчетата пиле се сушат в течение за около половин час, след това се търкат със сол и черен пипер и няколко минути по-късно са готови за пушене.

Уют в фолио със зелени листа

Една парче с размери приблизително 40 × 40 см се отрязва от ролка от фолио, зелени листа се поставят върху средата и плътно се увиват под формата на плик. Трябва да получите малка подложка 15 × 15 см. Всички стави върху него трябва да бъдат изцедени добре, така че сокът или мазнината от приготвения продукт да не попаднат вътре. На четирите ъгъла на плика, фолиото е изрязано - през тези дупки димът от тлеещите се листа ще излезе от него.

На Съвета. Краищата на плика с листа трябва да бъдат увити нагоре, така че сокът да не попадне в дупките и димът да се освободи от тях свободно.

Сега плик с листа се поставя върху по-голям лист фолио, а отгоре е подготвен труп от риба или парчета пиле. Голямото фолио се обвива първо от две срещуположни страни, покриващи продуктите, а след това следващите страни се обвиват. Пакетът трябва да бъде обемен, с малко въздушно пространство вътре. Импровизираната пушиня е готова, може да се запали и да пуши.

Пушене в фолио с чипс

По подобен начин се прави и вариант на помещение за опушване с дървени стърготини:

  • Няколко клонки с диаметър 2 см и дължина 15 см се полагат върху фолиото, върху тях се поставят клони в напречен ред - вид решетка -Импровизирана решетка от клони
  • На решетката има парчета осолена и нарязана риба, а ако рибата е малка, тя приляга напълно;
  • Краищата на фолиото се издигат под формата на купа, за да се направи импровизирана тава;
  • На голям лист фолио изсипваме шепа чипове, а отгоре инсталираме табла от фолио заедно с рибно-Създаваме поднос от фолио
  • Ние обвиваме всичко в голям лист фолио.

Димът от фолиото е готов

Крайният резултат е по-голям пакет, вътре в който има чипове, и се намира на поднос с грил на дърва и риба. В този случай, рибата не може да изкорми и само главата, тъй като мазнината и сока са получени по време на топлинната обработка, се стича клонки, и се събира в фолиото.

Процесът на пушене във фолио

В предварително осветения пожар в центъра му се помещава умивалника с риба. Пламъкът на огъня не трябва да бъде прекалено интензивен в този момент, някои дървени трупи трябва да бъдат половин изгорени, а на повечето от тях има остри пламъци. Веднага след като опаковката с рибата влезе в огъня, трупите вече не се полагат.

Опаковка от фолио върху въглен

Опаковка с фолио, подредено върху горещи въглища

След 5 минути от обръщанията в фолиото се появява дим. Той казва, че всичко е направено правилно, тлеещи листа, а процес пушене започна. Когато дървото на изгаряне, а димът от фолиото престава да тече, мини опушвална, можете да получите от лагерния огън, разопакова и да служи на крайния ястие.

Ние вземаме фолийни продукти за тестване

Разбира се, пушеният продукт, приготвен по този начин, се различава по вкус от храната от истинския пушач, но ароматът на мъглата е налице и храната се оказва доста вкусна. Предимството на метода е, че не е нужно да носите обемиста умивалня, храната се оказва екзотична, готвенето отнема сравнително малко време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристикиSmokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
» » Как да си направим пушек за еднократна употреба
© 2021 BggeHat.com