Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики

Направете пушено месо с мирис и вкус на истинска мъгла в конвенционална фурна, може би невъзможно. Това изисква открит огън и, разбира се, изгаряне на дърва. Можете, разбира се, да използвате като заместителна добавка "течен дим", но няма да даде такъв вкус и вкус, както истинският дим от тлеещи дървесни чипове. Как да се измъкнем от тази ситуация, ако наистина искате прясно пушено месо с истинска миризма на дим в апартамента? За това има специално устройство - умивалня. С негова помощ можете да дадете на всеки продукт (зеленчуци, свинска мас, месо, риба) уникален аромат на дървесен дим - ябълка, череша, кайсии и др.

Чрез метода за готвене месото се разделя на горещи и студено пушене

, но по размер и дизайн за стационарно промишлено и преносимо домакинство. Методът на тютюнопушенето отнема доста време, понякога и повече от един ден, освен това подобна инсталация е по-тромава, поради което се използва по-малко търсене от неръждаема стомана.

Уют от неръждаема стомана

Масаж за занаятчийски изделия от неръждаема стомана

По време на студената пушена готов продукт просто обгърна депозити на продуктите на горенето от външната страна, а при пушене продукт е напълно импрегнирана с ароматни вещества, тя се нагрява и денатуриране на протеини от месо се случи, което го прави лесно смилаеми за храносмилателната система. В допълнение, горещо месо и вкусни, и по-добре възприемани от тялото.

Предимствата на неръждаема стомана с опушвална hydrogate включват ниската си тегло (около 12 кг), компактност (500 мм х 300 мм х 300 мм), лекота на използване, лесна поддръжка и строеж, чрез което дима не се простира по цялата жилището. Тя е универсална за използване - като у дома си на газов котлон или на огън или барбекю.

Характеристики на опушената камера от неръждаема стомана

Това е правоъгълна кутия, изработена от 3 мм неръждаема стомана, в която вътре са заварени ъгли за монтиране на една или две решетки за месо, подсилени със стегнати ребра за по-голяма товароносимост. В долната част на помещението за опушване има капкообразна тава за мазнини, под която се поставя куп дървени стърготини от различни видове дървесина, които дават на месото определен вкус и капак с дренаж и хидравличен уплътнител. Използва се стомана на място с топлина с минимална дебелина 2 мм, защото по-тънката стена води от високи температури, тя се деформира и потъмнява. Дъното е плоско и изпъква нагоре.

Разбира се, колкото по-дебел е стената, толкова по-висока е цената на пушач от неръждаема стомана, тъй като храната от неръждаема стомана е скъп материал, устойчив на корозия и високи температури. Но ако купувате устройството за себе си от години, най-добрият вариант ще бъде пушенето, изработено от неръждаема стомана с дебелина на стената 3 мм.

Лист от неръждаема стомана

тава за събиране на грес трябва да присъства в строителството, той защитава чиповете от падане на сок си с готвене, тъй като в противен случай тя ще тлеят и който ще даде много по-различен вкус и мирис на храната, а не най-добрите.

Хидравличното уплътнение е улей, в който се събира вода на мястото, където е монтиран капакът. Той служи като бариера за дим, който излиза само през дюзата и предотвратява навлизането на въздух в помещението за пушене. Това е необходимо, за да се предотврати запалването на чипс, той трябва да тлее в пълна липса на кислород. Чрез sopunu да свържете маркуча и го издърпайте през прозореца или на предния капак, като по този начин се елиминира проникването на дим в помещението.

Тръба за изсмукване на дим

Изваждаме епруветката до прозореца или към качулката

В допълнение към правоъгълни Smokehouse на сходството на тиган, или цилиндрична хоризонтална форма. Кръглата стая за опушване (под формата на тиган) има същия дизайн като правоъгълен, но по-малък размер. кръг опушвална с вода печат удобен за използване в малки кухни, заема малко място. Буретообразната опушена камера се използва основно за пушене на риба и има големи размери, вместо кръгла.

Кръгла стая за пушене

Битова пушиня



Повечето от дизайните са снабдени със стойки, така че да могат да се използват или вкъщи на газ или електрическа печка, или в дача или близо до река на клада. Поради размерите си, пушенето се поставя в багажника на автомобила и не заема много място, така че можете свободно да го вземете със себе си, за да почивате или да пътувате.

Препоръчваме: Устройство за пушене и функции за дизайн

Защо неръждаема стомана?

От този материал е възможно да се създадат структури с много различен размер и технологична сложност. От неръждаема стомана се разбира неръждаема стомана, а не магнитна индустриална, като правило 12Х18Н10Т. Основното предимство на този материал е неговата висока корозионна устойчивост, тъй като устройствата често се използват в близост до места с висока влажност (гори, езера, вили). При тези условия пушенето от черни метали бързо се унищожава и става неизползваем, което води до загуба на вкус на приготвената храна. Умивалниците от неръждаема стомана нямат тези недостатъци, поради което експлоатационният живот на такива устройства е десетки пъти по-голям.

Уют на кладата

В допълнение, всъщност е така портативен пушене малки размери за домашна употреба и по този начин се използват за печка. Самото помещение за пушене е поставено директно върху огъня, така че материалът, от който е направен, трябва да издържа на високи температури и да не разпределя никакви вредни вещества. Ето защо се използва висококачествена стомана от неръждаема стомана с дебелина на стената най-малко 2 мм. В допълнение, неръждаемата стомана лесно се изпира от мазнини и отлагания от продуктите от горенето, което е друго предимство на този материал.

Как да използвате такава пушеща камера?

В дъното на пушенето се изсипват няколко чипа. За да бъде по-лесно да се почисти, се препоръчва да се наливат чипове в незалепено фолио. След готвене пликът се изхвърля с пепел и дъното остава чиста.

Идеалният материал за чипс е плодовите дървета:

  • Кайсия дава на месото деликатен аромат и сладък вкус;
  • череша - достатъчно малко щипка черешов чипс и продуктът ще бъде наситен с невъобразим аромат;
  • ябълково дърво - добър избор за мъгла, но практически отсъстващ аромат;
  • Сливата е по-гладка от ябълковото дърво, но не е достатъчно, за да се конкурира с черешата.

Аспен, дъб, елша - дават на месото силен дървесен вкус.

Чипове за пушене

След като чиповете се поставят в долната част на помещението за пушене, се инсталира палет за улавяне на мазнини. Също така се препоръчва да го обвиете с фолио за лесно почистване.

След това се монтира решетка, върху която се поставят парчета месо или риба. Въпреки че скарата е направена също така от неръждаема стомана, препоръчва се смазване със слънчогледово олио, така че месото да не се придържа към нея.

След това умивалника е покрит с капак и водният капан е напълнен с вода. Той е готов за употреба и може да бъде подложен на пожар. За отстраняването на дим се препоръчва да се използва маркуч за високотемпературна температура и да се извади на качулката.

Пушеното месо трае около час, рибата се готви за половин час. В сравнение с уредите за пушене, пушенето от неръждаема стомана с хидрошок е много по-удобно и времето на тази процедура е много по-малко, отколкото те са спечелили популярността си сред гурурите.

Грижата за помещението за опушване е много проста и се състои само в почистване на повърхностите на мазнините и въглеродните отлагания. Необходимо е също така да се гарантира, че куполът не е запушен, а вентилацията на камерата е достатъчна. Тук, може би, и всички правила за използване на това устройство. Всеки има приятен апетит!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Производство на течен дим от собствените си ръцеПроизводство на течен дим от собствените си ръце
» » Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
© 2021 BggeHat.com