Ние събираме пушенето за пушене

Ако вие и семейството ви да ядат пушени любителите на месо, и купуване на скъпи и често не много полезни продукти няма желание, добро решение е да се направи опушвална у дома. Той е подходящ както за горещо, така и за студено пушене, още повече, материалът за това ще изисква минимум и удоволствието ще се получи най-много. В края на краищата, какво може да се сравни с невероятната миризма и богатия вкус на пушено месо?

Не е необходимо да сте господар, който да създаде такава полезна "единица" със собствените си ръце.

Технология и ползите от пушенето

Цялата същност се крие във факта, че за приготвянето на огъня не се използва като готвене и дим от тлеещ дървесен чипс. Това дава особен вкус на продуктите. Пожарът под дъното на конструкцията дава тласъци. Заслужава да се помни - не можете да използвате иглолистни дървета за добив на дървесина, тъй като смолата се появява катран вкус, също не е подходящ за пушене е химически обработен дървен материал, но плодни дръвчета като например круша, ябълка, слива напълно подходящ. Ако нямате такъв, възможно е да купите дървени чипове в магазините.

Чипове за пушене

Завършена версия на дървесни стърготини

Предимствата на този метод за получаване е, че продуктът е дадена апетитен вид, необичаен вкус, намалява броя на бактериите, които насърчават гниене, продуктът може да се съхранява по-дълго време, което ще пируват на повече от един ден.

Как да си направим пушици за горещо пушено месо

От варел или кофа със собствените си ръце

Необходими материали:

  • Барел е метална или обикновена кофа, ако има малки порции, главното е, че капакът лежи равномерно върху съда;
  • Баровете или скарата, на която ще лежи месото;
  • Дървесина и някои тухли.

Първо избираме място, където ще има възможност да се изкопае яма за запалване на огън. Дълбочина то трябва да бъде някъде 35 cm. Obkladyvayut дупка тухла (не задължително) да се инсталира на цевта на огън, също с помощта на тухли или тръби, могат да задържат апарат над огъня. Около средата на сета мрежа, която поддържа месо или риба е възможно - един или повече, в зависимост от размера на цевта или кофа, а друг настроен по-близо до дъното. На него ще бъде поднос с слой стърготини за разлагане.

Пушенето от барел

Температурата за горещо пушено месо е много по-висока, отколкото когато е студена, тя е около 50-85 градуса, а времето ще се губи по-малко. Светваме огън, покриваме го с капак и всичко - чакаме подготовката.

От двете бъчви

За тази опция се нуждаете от две барела, от които трябва да премахнете дъното. След това поставете един върху друг и разтегнете преградата на тъканта, за да предотвратите навлизането на сажди в горния цилиндър. Закачалки и куки за окачване на продукти ще бъдат в горната част на цевта. Вместо капак е възможно да се използва хартия или кърпа. Оформяме дупка за пещта в долния цев и поставяме метален лист на дъното, на който въглищата ще се тлеят и ще пушат дим. В такова помещение за пушене трябва да наблюдавате внимателно влажността - не трябва да надвишава 50, просто погледнете дима, зависи от количеството дървени стърготини.

Препоръчваме: Уют със собствени ръце от тухли - практически препоръки

Уют на две бъчви

Удобен преносим уют



Удобно устройство за пушене поради малкия си размер ще ви позволи да готвите храна дори извън къщата, можете да я вземете със себе си, например, походи в природата. Намираме метален цилиндър с две щекери. В едно трябва да направите малки дупки за избягване на излишния дим. Отвътре отстрани заваряват два ъгъла, върху които е закрепена решетка с месо. Под решетката се полагат чипове и структурата се фиксира върху огъня.

Туризъм

Портативен цилиндричен умивалник

По същия принцип е възможно да направи пушене и за продукти в по-голямо количество - само цилиндричен контейнер се избира от други размери.

Пушенето за студено пушене бързо и лесно със собствените си ръце

При избора на този метод е необходимо малко повече усилия и време. Температурата трябва да бъде около 18-25 градуса. Вкус качества не се губят, но ще се различават от готвене по горещ начин. Кой вариант е по-вкусен - не можете да кажете недвусмислено, това е въпрос на предпочитания.

Държава за пушене

Тук е възможно да се използват дървени бъчви. Дъното трябва да бъде премахнато. Избираме място и изкопаем дупка за огнището, а от него - изкопа около 1,8-2 метра, водеща до цевта. Тя ще служи като комин.

Стените и горната част на комина трябва да бъдат затворени шисти, желязо и поръсете малко на земята, в противен случай тя ще се изпари, преди да достигне цевта. Някои занаятчии в изкопа оставят тръба, която се излива от бетон. Да, това ще бъде по-дългосрочно, но създаването на такъв дизайн е много по-трудно. В долната част на цевта поставяме метален лист с отвор за преминаване на дим и отгоре покриваме с кърпа. Вътре ще има грил за месо или други продукти, както при горещи пушещи растения. Поради факта, че коминът е налице, не се създава прекалено висока температура. В такова помещение за пушене, дори и начинаещ в готвенето ще излезе умното студено пушено месо.

Студено пушене на вилата

Студено пушене на месо се постига поради дължината на комина

Вариант от филма

Този поглед е доста прост в изпълнението и е невъзможно да го купите, само за да го направите сами. От материалите се нуждаете от минимум: парче полиетилен, няколко дъски и сухи клони.

Изберете място и рог с дължина 2-3 метра и дълбочина 0,5 метра в окопа. Ние го слагаме с клони или трева. Трябва да мине от инсталацията до лагерния огън. За самата пушка ние избираме абсолютно всякаква способност, която може да служи като рамка, и ние разтегляме филма. За да не димят димът, ние изваждаме качулката под формата на малка дупка в полиетилена. Необходимо е да се грижи за състоянието на огъня, не трябва да има пламък, е необходимо торбите да са само тлеещи. Кренвирши, месо, риба, всякакви продукти, които са решили да пушат, остава само да се потопи в кухината на саксията за пушене.

Много труден начин за приготвяне на пушени продукти у дома ви дава възможност да експериментирате.

ЗАБЕЛЕЖКА: Месото, за което е решено да готви, може да бъде омазано с подправки и дори по-добре да се маринова в специално решение. Това ястие великолепно приляга на празничната трапеза, изненадващите гости или само за вечеря в семейния кръг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тайните на правилното пушене на месо вкъщиТайните на правилното пушене на месо вкъщи
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
» » Ние събираме пушенето за пушене
© 2021 BggeHat.com