Начало на пушенето или скоро за основното нещо

Начало пушена за някого се превръща в забавление и начин да си запълня свободното време, за някой - опция, за да разнообрази ежедневното меню, и някой използва за пушене у дома, като начин да се печелят пари, неуморно работи в Smokehouse, подобряване на вече известни на всички тайни и производство на рецепта за перфектното тютюнопушенето. Има огромна сума пушени рецепти у дома, тествани не сто души, е трудно да се определи кои методи за пушене са по-добри и кои са по-лоши, защото всеки има различни вкусове. Ако никога не сте се занимавали с този начин на преработка на продуктите, започнете с най-простите методи, постепенно смилайте уменията си и получавате по-вкусни продукти.
Пушено месо

Тютюнопушенето се отнася до топлинната обработка на различни продукти, което им придава специфичен аромат и необичаен вкус. В допълнение към промените в вкуса димният дим може също така да повлияе на срока на годност на продукта в посока на неговото увеличаване, тъй като има бактерициден ефект. Забележка: За разлика от повечето известни методи за топлинна обработка на продукти, които унищожават всички полезни вещества, съдържащи се в тях, домашното пушене ви позволява да съхранявате до 90 от тях. Вярно е, с горещо пушене тази цифра е малко по-ниска, но все пак несравнимо по-висока от тази при варени или пържени храни.

Изглежда, когато рафтовете на магазините са пълни с разнообразие от продукти, варени начини на горещо и студено пушене, защо си губиш времето и правиш същото? Все пак, ако се обърне внимание, ще видите, че разпространението на цените за такива продукти е изключително богат и високо качество на пушени меса дома са много скъпи, и това, което се предлага на цена, не само има висок вкус, но също така може да навреди на здравето.

Високи цени

За да спестите семейния бюджет и да бъдете сигурни, че използвате много добри продукти - овладявайте обикновените тайни за пушене у дома.

Методи за пушене на продукти

Ако сте собственик на собствена къща с двор, тогава ще бъде лесно за вас да поглезите семейството си с вкусни деликатеси. На бекон мазнини, месо, птици или риба може да бъде по няколко начина. Първо, важно е да определите дали искате да получите горещ или студен продукт за пушене на масата - подготвителният етап зависи от това. Моля, обърнете внимание: продуктите, приготвени по метода на горещото пушене, са много вкусни, но могат да се съхраняват само няколко дни.

Друг важен момент - обемът на готовите продукти. Така че кой знае какво ще готви ястия рядко и в малки количества, че няма смисъл да го направя в Smokehouse: ще се изисква прекалено много време и пари за изграждането му, което в края на краищата, това не е оправдано. Но ако държите домашни любимци, а проблемът за безопасността на суровото месо пред вас е доста рязко - може би пушенето ще бъде най-добрият вариант.

За малки обеми, това са доста подходящи инструменти. Например, студено пушена DIG достатъчно малък отвор, от това да се изкопае ров дължина 2-2,5 м, в края на който оборудват камера пушене (всеки здраво структура, например - старата стомана барел или корпус от тип бъркалка перална машина). Всичко това се поднася в една дупка като поддържа суров запали и се поддържа в процеса на горене, колкото е необходимо за определен продукт.

Пушенето от барел

Схема за пушене за пушене от барел

По същия начин, по който можете да използвате в страната или в природата, например, ако сте ходили на риболов и не знаете как да спасите голям брой уловена риба. За малки обеми е достатъчно просто кофа (очевидно е, че няма да можете да вземете бъчви в гората и не е препоръчително да го вземете със себе си).

Препоръчва се: Рецепта за гореща пушена риба у дома


За съжаление, описаният метод не може да се използва, ако живеете в апартамент, а дачата не е там. В този случай, наличието на балкона, можете да опитате този метод: Вземете една малка мощност електрическа горещи (достатъчно 700-800 вата), лежеше на суровините си материали за пушено, покриване на евентуални желязо капацитет (кофа малък барабан), която ще бъде спряна продукти за пушене. Веднага след като включите уреда в мрежата, дървото ще започне да тласка, излъчвайки дим. Тя трябва да се поддържа толкова дълго, колкото е необходимо за даден вид продукт.

Най-бързият и най-трудоемкият метод е използването на специално вещество, наречено течен дим. Този метод е силно обезкуражен, тъй като самото течно дим съдържа вещества, вредни за човешкото тяло. Освен това, той няма бактерициден ефект и следователно не влияе на срока на годност на продуктите. Въпреки това, ако искате нещо пушено, а възможността да се направи дори и мини smokehouse не е на разположение - може да се прибегне до този метод.

Сортове домашно пушене

Има два начина за пушене, всеки от които има свои собствени тайни и нюанси:

Студено пушене

Димът, по който продуктите се обработват, не трябва да е горещ. Обикновено препоръчителната температура е 25 +/- няколко градуса. Този тип пушене дезинфекцира продуктите, което ги прави подходящи за съхранение за много дълъг период от време.

Горещо пушене

Това ще изисква не само дим, но и висока температура. Моля, имайте предвид, че при готвене на продукти чрез горещ метод за пушене температурата в камерата за пушене не трябва да пада под 50 градуса! Такава обработка дава на риба, месо и други продукти оригинален, несравним аромат и вкус, но тук няма да е възможно да ги съхранявате дълго време, за съжаление.

Избор на дърво

Така че, вие сте решили мястото на пушене, начина и продуктите, които искате да готвите. Остава да се складират последните необходими компоненти - дърва за огрев. Традиционно, масивно дърво се смята за най-добрият вариант за получаване на пушени деликатеси, важно е да се обърне внимание не на края на суха дървесина да направи продуктите на изхода на ярък цвят и леко остър мирис, както и добре изсушен даде златист оттенък и деликатен аромат.

Дърва за пушене

Широколистните дървесни видове са основателно признати като универсална суровина, която може да се използва за пушене на всичко. По-добре е да се третира бреза с внимание, тъй като неговото прекомерно количество ще се отрази отрицателно на вкуса на крайния продукт, дължащо се на съдържанието на катраненото дърво. Иглолистни дървета дават горчивина, но някои рецепти предполагат използването на малко количество от този вид дърво - за да се подобри вкуса.

Крайни притежават методи за домашно пушено - е начин на опити и грешки, които в крайна сметка ще ви доведе до перфектен резултат, който дава възможност да се насладите на вкусна и най-важното - полезен при месо, риба и други деликатеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Как да пушите една буза у домаКак да пушите една буза у дома
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
Подготовка на пиле за пушене правилно сол и туршияПодготовка на пиле за пушене правилно сол и туршия
Общ преглед на пушенетоОбщ преглед на пушенето
Рецептата за готвене на варено и пушено пилеРецептата за готвене на варено и пушено пиле
» » Начало на пушенето или скоро за основното нещо
© 2021 BggeHat.com