Избор на помещение за пушене във вилата

Даха или гостоприемството е отлично място за въплъщение на най-смелите идеи. Едната от тях е камина за даки, направени от собствените си ръце.

Малко вероятно е някой от любителите на пушени деликатеси да не мечтае да опита ръката си при подготовката им. Всъщност всичко е съвсем просто: имате нужда от малко желание, подходящо парче земя и малки умения за изграждане.

Стационарен уют за вили

Но преди да започнете да строите, трябва да решите какъв тип пушене и тип строителство.

Характеристики на пушенето

Пушенето е най-старият начин за преработка на хранителни продукти, които ни достигнаха в оригиналната си форма. По време на пушенето продуктите са наситени с компоненти за димен дим и също така са дехидратирани. В резултат на това месото придобива необичаен вкус и аромат и времето за съхранение значително се увеличава.

Има няколко типа пушене:

  • студ;
  • горещ;
  • бързо (по вид печене);
  • течен дим.

За пушене със собствени ръце месо, птици, мазнини, риба са най-подходящи за студени и горещи методи.

метод горещо пушене е третирането на продукти с горещ дим (45-120 ° C). Процесът продължава няколко часа, след което месото е напълно готова за консумация. За да се готви рибата изисква по-висок температурен режим.

Горещ пушек процес

Просто пушене за пушене

Принципът на тютюнопушенето на основата на продължително третиране с охладен дим (19-25 ° C). Преди началото на процеса продуктите се подлагат на осоляване и само след това се поставят в камерата. Приготвянето от студен дим може да продължи от няколко часа до няколко дни.

Следва да се отбележи, че продуктите, получени чрез студения метод, се различават не само по отношение на вкуса, но и при по-ниско съдържание на влага. Този метод е особено добър за готвене мазнини, мазнини месо, риба, тъй като не загрява мазнините.

Студено пушене в страната

Студено пушене за пушене с комин

Горещото пушене е все по-често използвано у дома, защото не изисква продължителна обработка, е по-икономично и продуктите са необичайно вкусни и сочни.

Уют в страната: разнообразие от видове

Преди да продължите с оборудването smokehouses с ръцете си, Необходимо е да се направи избор в полза на горещ или студен метод, тъй като устройството от един и друг вид е малко по-различно.

Всъщност разликата се дължи на дължината на канала на комина. В случай на студено пушене, то трябва да бъде толкова дълго, че температурата на преминаващия през него дим в кутията за пушене да бъде намалена до необходимото ниво. Обикновено те изграждат един и половина до два метра димни канали.

Комин за пушене пушене

За студено пушене дължината на комина е важна



Ако желанието да се занимавате със студено и горещо пушене е твърде голямо в същото време, можете да опитате да проектирате помещение за пушене с две камери за един източник на дим. Това едновременно ще приложи и двата вида обработка, значително спестяване на енергия (дърво, чипс, дървени стърготини). Ако собственикът на дача планира да пуши за продажба, можете веднага да се люлеете в две умивалници.

Структурната характеристика на всички помещения за опушване е една и съща: плътно затварящ метален (или друг) контейнер, вътре в който е свързан канал за дим, който комуникира с пещта.

Устройството на пушенето

Схема за пушене

Но техническото изпълнение зависи от финансовите възможности на собственика, неговия естетически вкус, умения и наличието на специално оборудване.

Препоръчваме ви: Как да направите една стая за пушене със собствените си ръце

Когато планираме създаването на камера за пушене в зоната на къщата със собствените си ръце, трябва добре да си представим какво трябва да бъде:

  • стабилно капитално строителство или просто и евтино;
  • стационарен или разглобяем / преносим;
  • една просторна камера, която ви позволява да поставите процеса на пушене на потока или компактна фамилна стая за пушене.

Устройството за пушене на устройства в страната може да бъде добро начало на бизнес проект, а самата дача - работно място. Разбира се, в този случай, строителството трябва да бъде цялостно и просторно.

Преди да издигнете помещение за пушене със собствените си ръце, трябва да се погрижите жилищните сгради да са далеч от източника на силен дим. Преобладават и ветровете в района (вятърната роза).

Теренът няма особена значимост: възможно е да се построи както на плосък парцел, така и на склон.

Уют на склона

Smokehouse може да се намира на склон

Осъществяване на пушенето със собствени ръце

За да се оборудват камерата за пушене със собствените си ръце, могат да се използват всякакви импровизирани материали, например:

  • метален цев без дъно;
  • стар хладилник;
  • метална кутия;
  • метална кофа;
  • барбекю;
  • тухла;
  • газ цилиндър.

Но може би най-простият и най-достъпен начин е пушачът на парниковия филм, който ще бъде намерен почти всеки летен жител. Тази опция е добра и евтина, лесна за инсталиране и мобилност.

Уют от полиетилен

Елементарна пушеща камера от полиетилен

  1. Така че за устройството на дах-пушач се изисква 2 метра плътен полиетилен, от който е необходимо да се изгради чанта.
  2. На подготвен участък от 1 м х 1 м, четири дървени или метални пръчки с дължина 2 м се забиват в земята, като по този начин формират ъглови точки.
  3. Задните щифтове се свързват чрез напречни пръти (пръчки, тел) в 2-3 реда, образувайки един вид душ кабина.
  4. На напречните пръчки на няколко етапа се закачва предварително приготвената риба. Между рибата трябва да има празнина.
  5. На върха на дизайна с риба, поставена върху приготвена полиетиленова торбичка (до средата). На земята под рибата се изсипва вече горещи въглища (не по-малко от половин кофа), на върха лежеше прясна трева.
  6. Филмът е опънат изцяло на рамката, като плътно притиска долните краища към земята.

На това изграждане на най-простите и евтини smokehouse със собствените си ръце е завършен.

Процесът на дим трябва да се поддържа за три часа, ако е необходимо, полагането на трева. След това полиетиленът се отстранява и рибата се вентилира. Малките трупове са готови за консумация, голяма риба ще трябва да бъде пушена отново на следващия ден.

Пушена риба

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Организиране на магазин за пушене на месо и рибаОрганизиране на магазин за пушене на месо и риба
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Избор на помещение за пушене във вилата
© 2021 BggeHat.com