Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?

Уют с хидрошок за горещо пушене е метален контейнер от затворен тип, предназначен за бактериостатично импрегниране с дим от месни продукти, за да им даде необичаен вкус и аромат. Можете да използвате традиционни рецепти с подправки и билки. С това устройство можете да пушите месни деликатеси. Уютната къща с хидравлично уплътнение трябва да бъде универсален продукт. Оптималните размери на продукта са 450x300x250 или 500x300x300. Капак с воден печат с дебелина до 2 мм ви позволява да пушите хранителни продукти на висока температура. Благодарение на такова устройство домашното готвене прави бързо и лесно получаването на вкусно пушено месо.
Воден печат

Уют от неръждаема стомана с хидравличен печат

Уред за пушене с хидравлично уплътнение

Структурно пушенето с хидрошок почти не се различава от обикновения контейнер за пушене с горещ метод. Има само няколко разлики, които на пръв поглед изглеждат незначителни. Устройството се състои от метална кутия и запечатано покритие, снабдено за удобство с удобни ръкохватки. Дъното е снабдено с плоска табла за изтичане на мазнини.

Уред за пушене с хидравлично уплътнение

В процеса на готвене, продуктите се поставят върху компактни решетки, поставени един над друг. Благодарение на удобните дръжки, които са оборудвани с решетки, е много удобно да получите готови продукти от камерата.

Какъв е капанът за вода?

Хидравличната порта се нарича специален улей, разположен по периметъра на металната обвивка. Преди отопление чрез изпълнен с питейна вода, така че да няма вода достига до ръба на 3 см. В процеса на готвене вряща вода, за да бъдат периодично доливане, или домашно приготвена храна миризми започват да се разпространява.

Капела с вода

Канавката с вода предотвратява миризмата

Хидравличното уплътнение е предназначено за уплътняване на остри миризми и изпарения. Водата в канала не позволява проникването на газове в дебелината. Затворът предотвратява изтичането на дим, който е концентриран в металния контейнер, което прави ястията по-ароматични и вкусни.

В допълнение към практическите цели, хидравличният затвор служи като вид усилвател, осигуряващ здравината на конструкцията. Укрепва корпуса, като помага да се предотврати деформацията на металната кутия от топлината.

Искате да знаете как направете пушенето с хидравличен печат?

Принцип на действие

Компактните по размер камери за опушване са многофункционални в експлоатация. Те могат да се използват не само на закрито, но и на открито. Под влияние на висока температура под дъното на работната камера, дървеният стърбър започва да тласка, освобождавайки горещ и дебел дим. По този начин местните продукти са едновременно изложени на дим и топлинна обработка. За да се осигури непрекъснатост на процеса, е необходимо да се поддържа постоянна температура на горене на огъня. Не допускайте водата в коритото да заври напълно. Това може да доведе до нарушаване на целостта на структурата и изтичането на дим. Работното водно уплътнение осигурява комфорт в хола. Системата избягва проникването на острите миризми на храна, приготвена във въздуха.

Препоръчваме: Преглед на потребителите на опушената къща "Smoke"


Пушеният процес

Предимства и недостатъци

Уютът с воден печат е оптимално пригоден за използване в градски апартамент. В устройството от този тип, димът влиза в маркуча за димните газове. Водното уплътнение надеждно затваря капака, предотвратявайки навлизането на кислород в работната камера и премахвайки възможността за запалване на чипс.

Материалът на устройството е корозионноустойчива стомана с дебелина 1,5 мм. Такъв структурен материал като неръждаема стомана прави възможно производството на механизми с различни нива на сложност. Продуктите от неръждаема стомана са устойчиви на корозия, имат естетически атрактивен външен вид. Не им е трудно да се грижат. По време на готвене можете да използвате стандартни рецепти. Стените на продукта от неръждаема стомана предотвратяват образуването на въглеродни отлагания, така че да могат лесно да се почистват от отвара.

Неръждаема стомана

Идеална дебелина на листа - 2 мм

От минусите можете да определите голяма маса на продукта. Случаят от неръждаема стомана със стандартни размери тежи от 12 до 20 кг. Тежките умивалници 500x300x300 мм са проектирани да работят в затворени пространства и не принадлежат на преносими устройства.

Представени са предимствата на кухненска печка от неръждаема стомана тук!

Инструкции за използване на помещение за опушване с хидравличен уплътнител

Процесът готвене в пушенето С хидравличен затвор малко различен от работата с устройства от подобен тип. Устройството ви позволява бързо и качествено да приготвяте храната, като използвате сложни рецепти. По време на готвене следва да се спазва следната процедура:

  • в дъното на работната камера разстиламе чипове;
  • инсталирайте палет за мазнини;
  • върху решетка разпръскваме продукти;
  • поставяме решетката в работната камера;
  • покрийте камерата с капак;
  • ние смени пушенето на работната плоча;
  • запълваме коритото на совалката с вода;
  • върху монтажа поставете маркуча върху него и го отнесете към аспиратора или вентилатора.

Времето за готвене на месни деликатеси е не по-малко от 60 минути, препоръчват се рецепти за домашно пушене, за да издържат на времето напълно. Такава пушеща камера позволява да се готвят пушени ястия на закрито.

Какво представлява процесът на пушене?

В работната камера на помещението за опушване части от месо или риба са покрити с дим, образуван от тлеенето на дървесни стърготини. Всеки вид чипс има свой собствен уникален вкус, който абсорбира подготвената чиния. Под въздействието на висока температура, продуктите изпаряват излишната влага, леко се нагорещяват, освобождават мазнини. Специалната топлинна обработка на ястието има консервиращ ефект. Рецепти за приготвяне на пушени продукти препоръчват да не прекалявате с месото. Месото е импрегнирано с бактериостатични компоненти на дима, частично дехидратирани по време на готвене. В резултат на това, срокът на годност на тези продукти се увеличава многократно. Смолистите вещества, които се съдържат в дима, домашно приготвената храна придобива необичаен вкус и аромат.

Какво може да бъде приготвено с помощта на горещия метод за пушене?

Това не е тайна домашно пушено месо много по-полезно и вкусно, отколкото е купено в магазина. Портативното устройство ви позволява да приготвяте месни и рибни деликатеси. Пилешкото месо е идеално за пушене. Доказаните рецепти ви позволяват да получите необичайно вкусно ястие. Преди да се постави в камерата, нарязаните на парчета труп трябва да се съхраняват няколко часа в саламура. Рецептите за саламура препоръчват използването на 4 литра вода 2 чаши сол и същото количество захар. Можете да добавите подправки на вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалкаКак да направите камера за пушене с хидравлична ключалка
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Избор на пушене за домашно пушенеИзбор на пушене за домашно пушене
» » Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
© 2021 BggeHat.com