Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалка

Подготовка на домашно пушени продукти от риба или месо - процесът е доста сложен и изисква определено кулинарно умение. Но ако имате опушвална с вода печат, освен това, и направени от собствените си ръце, работата е много опростена. Трябва само да го поставите на печка или на открит огън, ако пушенето се извършва в къща или пикник и изчакайте 30 до 40 минути, докато месото стане използваемо.

Уют с хидрошок

Този вид горещо пушене ви позволява да приготвяте вкусна храна директно на трапезарията, което им придава допълнителна привлекателност. Особено удобни са мини-пушенето, когато пътувате до природата, провеждате различни тържества или просто релаксирате в страната или тревата в селска къща. Ако няма начин да излезете от града, тогава използвайте пушенето е възможно и в кухнята на един обикновен апартамент - когато пушенето е направено не прекалено много дим, което е много лесно да се донесе извън помещенията през прозореца или вентилационни канали. Направете свои собствени ръце мобилен комин е лесно.

Уют с абсорбатор

Свързваме маркуч към съюза и отнемаме дима до качулката

Конструкция на помещението с хидравличен уплътнител

Домашното помещение за опушване е много остроумно и в същото време просто устройство. Купете го може да бъде в интернет или да търсите в магазини, специализирани в стоки за свободното време. Но индустриален пушач не винаги е на разположение на цена, а качеството на изработката оставя много да се желае.

Основният дефект на заводите за фабрика с хидравлично уплътнение е недостатъчна дебелина на метала, малък размер, прекалено тънка решетка. В повечето случаи, производителите икономисвайте от качеството метал и Smokehouse като краткотрайна, освен това, някои от моделите не е достатъчно количество вода към канала, което води до бързо изпаряване и запечатване нарушение. Пушачите известни и реномирани производители са много по-добре, но цената доста се плаши.

Ако знаете как да работите с метал, особено от неръждаема стомана, тогава не е трудно да направите мини смесител със собствените си ръце. Конструктивно, не е трудно, неговите основни части:

Дизайнерски пункт с хидравличен печат

Широко разпространена версия на помещение за опушване с хидравличен печат

  • корпус с размери 500 × 300 × 300 mm;
  • подвижно дъно с подутини;
  • решетки за поставяне на продукти;
  • Покрийте с вградена тръба за премахване на дим.

С достатъчен опит в заваряването и шлосерството е напълно възможно да се направят всички детайли със собствените ръце. Материал за тях не е трудно да се купи в железария, в метален склад или в Интернет. Цената на листа от неръждаема стомана е доста прилична, особено, тъй като трябва да се закупи само разнообразието, предназначено за хранителната промишленост. Но цената на като си направиш пушек със собствените си ръце бързо да изплатите както финансово, така и морално - необходимата похвална оценка на вашето кулинарно изкуство от приятели или семейство е по-скъпа от всички пари.

Последователност на монтаж на помещение за пушене

Производството на всеки сложен технически продукт възниква в съответствие с определена технология, която оптимизира разходите за материали и труд. Не е изключение и правят пушене със собствени ръце. Започнете работа с правоъгълно тяло, което е нормална кутия с хидравлична брава и странични дръжки за лесно движение.

Размерите на кутията са избрани произволно, но практиката показва, че те трябва да са в рамките на 500 × 300 × 300 mm. За страничните стени е достатъчен лист с дебелина от 0,8 до 1,2 мм, за дъно - до 3 мм. В този случай, пушенето се оказва компактно, но доста просторно. Той може да бъде поставен върху печката, транспортиран в багажника на колата, за да се изгради под него не е огромен огън. Вътрешният обем не може да бъде прекалено голям - димът и топлината няма да бъдат достатъчни и продуктите няма да се затоплят.

Препоръчваме: Изграждаме оригинална пушилка за студено пушене


Не се препоръчва и много по-малки размери - пушенето в една сесия трябва да готви няколко килограма храна. Ако добивът на пушени продукти е по-малък, то е просто ирационално да го използвате - и двата вида газ и дърва за огрев не са евтини и не бива да се губят.

Проект за пушене

Схема на пушенето с хидрошок

На вътрешната част на тялото са заварени ленти от неръждаема стомана, които оформят опорите за решетки. Долна намира на височина до 12 -15 cm над пода, а вторият - 7 -10-горе, но не прекалено близо до капака. Между предната решетка и капака трябва да е на разстояние от около 5 - 8 см. Тайната е опушвална заключване ферментация. Този канал ширина 2-3 см и дълбочина се простира по продължение на периметъра на горната корпуса. Удобно е да го направите от P-образния неръждаем профил, като завъртите слепите отдолу.

Покритието на помещението за пушене по периметъра е снабдено с бучки с височина 1-2 см, насочени надолу. Размерите на капака са избрани така, че страните на капака да влизат свободно в жлеба на преградата. Капакът е монтирана посредством електрически стомана диаметър комин тръба 1 см и дължина от 4 до 5 см. Тя е направена по такъв начин, че горната част може да се постави на гъвкав маркуч, извеждане на продуктите от горенето и пара от помещенията.

Свалящото се дъно се изпълнява, подобно на капака, с брони. Само в този случай те са наведени нагоре. Дъното служи за събиране на мазнини, източване при пушене. Той е снабден с крака високи няколко сантиметра, така че да се образува кухина между дъното на кутията и нейната равнина. Решетките са изработени от неръждаема тел с дебелина от 0,3 до 0,4 cm с клетки от около 4 х 6 - 8 см. Това е всичко - пушенето с хидравлична брава, направено от собствените си ръце, е готово. Остава да се маринират месо или риба и да се запали огън.

Принцип на действие

Дървени стърготини и талаш се изсипват на основното дъно на помещението за пушене. За това е най-добре да изберете широколистни и овощни дървета, с изключение на бреза и дъб. Иглолистните видове също не се побират - те съдържат много терени и месото ще стане горчиво и неприятно на вкус, с остра смолиста миризма. Количеството дървени стърготини е 0,5-1 литра.

На върха на дървени стърготини се монтира сменяемо дъно, над което се намира долната решетка. На нея се поставя мариновано месо или риба. Ако парчетата са малки, тогава се използва горната решетка. В помещението за пушене можете да поставите няколко килограма приготвени храни - пушенето с хидрошок може лесно да бъде ремонтирано с тях.

След това кутията е затворена с капак и обикновена вода се излива във водния уплътнител, приблизително до половината от дълбочината на жлеба. Хидравличното уплътнение действа като уплътнително устройство, което предотвратява загубата на топлина и дима от вътрешния обем. Димът минава само през тръбата във капака.

Ако под дъното на огъня има огън или сет опушвална на газов котлон, след това под влиянието на високо температурни дървени стърготини започва да се тлее, освобождавайки летливи вещества, давайки пушен специален вкус и мирис. Те не могат да се запалят - воден капан предотвратява проникването на кислород от атмосферата. Температурата вътре в помещението за пушене е достатъчно, за да стигнем от там вкусно и ароматно прясно приготвено месо в рамките на 40 - 60 минути.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Организиране на магазин за пушене на месо и рибаОрганизиране на магазин за пушене на месо и риба
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
» » Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалка
© 2021 BggeHat.com