Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без

Пушенето на месо, птици и риба е отговорен и сложен процес. В допълнение към правилната подготовка на месото за пушене, трябва да изберете правилния режим на третиране и да го управлявате през цялото време на пушенето. Голяма роля играе начина, по който се поставят продуктите - на мрежата, в оказвано състояние. Някои сортове свинско или говеждо месо са вързани с влакна преди пушенето.

Продукти, обвързани с влакна

Познаването на тънкостите на тютюнопушенето и използването им в работата води до желания резултат - получаването на вкусни и ароматни продукти. Някои аксесоари и аксесоари за пушене могат да бъдат закупени, други - да си направят свои ръце. Необходимо е пушач, с изключение на пушенето, разбира се, за да се постигне желаният резултат без трудности и прекомерни разходи за труд.

Термометър за пушене

Температурата в помещението за опушване определя времето за готвене на месото и крайното му качество. По правило тютюнопушенето изисква поддържане на различно ниво на температурата на различните етапи от пушенето. Например, горещо пушене риба първоначално извършва при температура от 30-40 ° С в продължение на 15-20 минути (за сушене), след това при температура 90 ° С за около половин час и крайният пушене се извършва при Т = 120-130 ° 30- 40 минути (в зависимост от размера на рибата или парчетата). Трудно е да се контролира този процес без термометър.

Професионалните пушачи определят температурата на допир. Но този метод на контрол е на разположение на няколко - като грешки с няколко градуса може значително да влоши резултата от пушенето. Определете степента на готвене месо и домашни птици визуално или когато докосвате също е доста трудно. А при наличието на термометър с игла, готовността се определя за няколко секунди. Месото се счита за готово, ако температурата в дълбочината достигне:

  • говеждо месо - 65-75 ° C;
  • свинско месо - 85 ° C;
  • птици - 90 ° C;
  • овче мляко - 82-85 ° С;
Разширени версии на термометри за щифтове

Разширените версии на термометрите за щифтове ще съобщават за степента на готовност чрез индикацията им

За контролиране процеси в рамките на пушача могат да използват всеки от скалата на термометър с обхват от 0 до 200 ° С Някои майстори са монтирани с ръцете си вътре термодвойка за опушване и ги изхода на електронния дисплей, друг - купи промишлени термометри с съответния обхват на измерване. Но най-добре, купете специален термометър за месо.

Температурният диапазон на такъв термометър е до 400 ° C с точност до 10 ° C. За помещение за пушене това е повече от достатъчно. Този термометър е снабден със сонда за сонда, за да се потопят в месото. Дължината на сондата е до 150 мм. За неподвижна инсталация в помещението за опушване сондата е под нивото на капака и показва действителната температура в зоната за пушене, където се намира скарата за храна. Но когато инсталирате със собствените си ръце, той трябва да бъде изолиран от метала чрез топлоизолационен уплътнител, направен от корк или друг нетопичен и слабо проводим материал.

за опушване термометър, снабдена с цифров дисплей или обща скала със стрелка показва, пробата може да бъде разположен странично зад корпуса или на гъвкав кабел, но във всеки случай е удобно за използване в Smokehouse. Необходимо е веднага да купите два термометъра - за стационарно поставяне в корицата на отделението за пушене и свободно, за да контролирате степента на готовност на месото. Те не са твърде скъпи, но те ще спасят пушача от много възможни проблеми с готвенето.

Препоръчителна: Разликата между студено пушене и горещо

Терморегулатор при пушене

Ако инсталирате терморегулатор в пушача, можете да спестите много време, което е необходимо за контрол на температурата, особено когато студено пушене. Термостатът е инсталиран в пушач с електрическо отопление или оборудван димов генератор. Сензорът е монтиран в камерата за пушене, а термостатът контролира активирането на нагревателя, регулира силата на нагревателя или отваря и затваря клапите на камерата за изгаряне на комина в димовия генератор.

Термостат от електрически бойлер

Например, термостатът от електрически бойлер

Ако пушенето е на дърва, тогава термостатът е почти невъзможно да се свърже, а това устройство е подходящо за малки компактни пушачи, които имат малка инерция. По правило те не използват открит огън, а с помощта на термостат е възможно да се поддържа постоянно тлеене на чипове или стърготини. Термостатът работи добре и електростатични пушачи. Приспособяване към пушинята може да бъде почти всеки термостат - от инкубатор, газов котел, топъл под. Основното е да организирате обратна връзка с изпълнителния механизъм на пушенето. Лесно е да направите сами.

Решетки за пушене

Месото и други заготовки за пушене са много удобни за разпространение върху специални решетки, разположени хоризонтално в помещението за пушене. Те са направени от метална тел (за предпочитане от неръждаема стомана) с дебелина 2-4 мм. Малката площ на решетката не пречи на потока от дим към продуктите и тяхното равномерно нагряване. Пушените продукти могат лесно да се обърнат и извадят от помещението за пушене, за да се провери готовността. Решетката е лесно свързана със собствените ти ръце.

Рамката с правоъгълна конфигурация е направена от лента с дебелина от 1,5-2 mm. Ако притежавате заваряване с аргон, то може лесно да бъде заварено. Ако няма заваръчна машина, тогава страните на правоъгълника са свързани с болтове. За тази лента са огънати така, че краищата на дълга страна към къса излязат 1-2 см. В области се застъпват пробити отвори с диаметър 2-3 mm и запечатани в една рамкова структура.

Мрежата за пушене на тази рамка е изработена от неръждаема тел, която се фиксира чрез заваряване или сегментите на проводниците просто се огъват зад страните на решетката. Не е необходима специална механична якост от решетката, основното е, че тя трябва да съответства на размера и клетките не са твърде големи. Стандартният размер на клетките е 5x5, 10x10, 20x20, 30x30 mm. Те са подходящи за месо и риба. Но е доста удобно да се пуши на решетки с клетки 30x40 mm и 40x50 mm, ако парчета месо са доста големи.

За пушач на промишлено производство на решетка е възможно без усилие да се купуват в магазините. Ако имате намерение да направите пушачка със собствените си ръце, добре е да попитате първо за размера на готовите решетки. Самото им производство е труден процес. След като сте готови да купите, ще спестите не само пари за материала, но и достатъчно време. Решетките за фабриката са издръжливи и удобни за употреба.

решетка опушвална

Фабричен грил за опушената камера

Дим месо и риба може да бъде без решетка. За да направите това, ви е необходим специален шнур за пушене, изработен от памучна резба, без използването на синтетични влакна. Този низ е обвързан с парчета месо и риба. Въжета за риба е необходимо - при горещо пушене, риба по избор може просто да се разпадне. Купи влакна за пушене не е трудно - в магазините, той се продава в бобини или макари. Дължината на чилето е 50 м, в макарата може да има няколкостотин метра въже.

След като сте направили отделение за пушене и сте направили или закупили необходимите аксесоари, е време да опитате в действие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Организиране на магазин за пушене на месо и рибаОрганизиране на магазин за пушене на месо и риба
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
© 2021 BggeHat.com