Уют от медицински биксеси със собствени ръце

Благодарение на своя вкус, апетитен външен вид и отличен аромат на домашно приготвено пушено месо е трудно да се сравни с нещо подобно. Но за да ги готвите, трябва да имате добра пушиня, оборудвана с тръба и абсорбатор, която може да се използва само на улицата, извън града, така че димът, излъчван от нея, да не пречи на другите. Въпреки това, ако искате, можете да направите вкусни деликатеси дори в градски апартамент. В този случай пушенето може да се използва като устройство за пушене, което може да се направи на ръка.

Пушенето в биксе

Това удобно преносимо устройство, благодарение на своята гъвкавост и практичност, е полезно за "всяко домакинство". Те могат да използват не само собствена кухня, но също така и в разходка и риболов и, разбира се, в страната.

Материали и структурни елементи

За да направите камера за пушене, ще ви трябва:

  • Неизползван метален медицински бик.

Има една кутия за стерилизация и съхранение на превръзката, рокли и бельо хирургически, състоящ се от цилиндрично тяло и капак с панти като капак, който пасва на корпуса и куката заключващата скоба окачен на верижка.

В стените на това устройство има дупки от решетъчен тип за влизане на пара в него по време на стерилизация. Размерите на медицинския бик могат да бъдат различни, но за да се направи пушенето е по-добре да се използва кутия с височина 390 mm x 190 mm.

Стерилен бич

  • Решетки от неръждаема стомана - 2 бр. Един от тях трябва да бъде малко по-висок, а вторият - под около 80 мм. (За тази цел можете да използвате и стари кнедли или метална решетка с клетки). Още по-добре е да вземете една решетка и метална тава за събиране на мазнини.Скара за пушене

Производствен процес

За начало, бикът и решетката трябва да се измият добре. След това отидете на "монтаж" на устройството:

  1. Разрязваме самите решетки, така че да се впишат плътно в стерилизатора.
  2. Оправяме решетките. На дъното ще има палет, в който мазнината ще се стопи и ще се топи по време на термичната обработка. Малко по-високо, поставяме решетка, в която ще има пушени продукти.
  3. В дъното на помещението за пушене, заспивайте чипове и малки парчета дърво. Като запълване е най-добре да използвате ябълки или други овощни дървета. При използване на чипс от елхови пушени продукти ще се придобие специален, кисел вкус. Омекотяващият материал от иглолистните видове не е подходящ за тази цел поради изолацията на смолата.
  4. За да се предотврати навлизането на вредни вещества в продуктите, които се приготвят, препоръчваме чиповете да бъдат напоени и леко изсушени преди употреба. В този случай димът от долните слоеве, преминаващ през горния навлажнен слой от чипове, ще се отърве от наличните в него канцерогени.
  5. Тютюнопушенето в такова помещение за пушене не изисква използването на голямо количество дървесни стърготини, тъй като излишъкът му ще доведе до увеличаване на димната маса и появата на горчивина в продуктите, които се приготвят.

Smokehouse може да бъде направена от голям брой импровизирани инструменти! Всички те са описани в този раздел!

Условия за ползване

използване опушвална, направен със собствените си ръце, е необходимо да се вземат предвид особеностите на дървесния материал, който ще се използва за пушене, тъй като той ще определи вкуса и аромата на варени ястия. За да се постигне по-добър ефект, дървесни стърготини и дървени стърготини от различни видове могат да бъдат комбинирани в различни пропорции.

Чипове за пушене



Към бележката:

  • Aspen ще даде на продуктите приятен, приятен послевкус.
  • Дъб ще им даде силен, но много приятен аромат.
  • Брезата ще ги насити с добра миризма, но ще добави малко вкус на катран. Тя трябва да се използва без кората.
  • Много добри вкусови качества ще дадат на пушените продукти клони и дървени стърготини от череши и ябълки. За да им дадете пикантност, можете също да използвате хвойна и мента.
Препоръчваме: Най-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръце

пушене

След като пушенето, направено от собствените си ръце ще бъде събрано, е възможно "да го опитате в действие". За да направите това:

  • Пръскането на чипове на дъното на устройството и поставянето на втора решетка оставя върху него риба или месо, предназначено за пушене.Подготовка на пушенето

За справка: за готвене рибата ще се нуждае от 25-30 минути, домашните птици или дивечът ще бъдат пушени за 40-45 минути - свинско месо и месо от други животни - за 50-55 минути. В този случай пушенето започва след появата на дим от дупките в стерилизатора. Между другото, като покривате или отваряте тези отвори, е възможно да регулирате температурата на пушене и количеството дим в помещението за пушене.

  • Поставете свои собствени хранителни продукти, така че краищата на устройството да оставят свободно пространство в един слой, оставяйки малко разстояние между тях.
  • След напълване на маслената лампа тя е плътно затворена и поставена на малък огън. Това може да бъде печка на газ, огън с няколко тухли или дори надувач. Удобно е да се използва изгарян фреза като източник, обаче, когато се използва, е необходимо да се гарантира, че пушенето е в него в стабилно положение.Bix на скара
  • Рибата пред стаята изкормва, не се почиства от люспите, от вътрешната страна се трие със сол и различни подправки на вкус. Ако е достатъчно голям, той се нарязва на две части и всяка половина се обработва отделно. Същото важи и за домашните птици и месото. Частите трябва да са със среден размер, добре осолени и подправени. За да направите това, те трябва да бъдат предварително мариновани за няколко часа преди готвене.
  • Вместо по-ниска решетка или тава за събиране на мазнини, стърготините могат да бъдат покрити със зеле или листа от ревен. Те няма да позволят сокът от месо да тече до дъното на устройството, към тлеещите чипове. В този случай много по-малко вредни вещества ще попаднат в пушени продукти.
  • След употреба извадете от пушенето, направени ръчно, останките от изгорели чипове и мазнина и го оставете за следващата употреба.

За пушенето са най-подходящи:

Риба и морски дарове:

  • Сьомга и пъстърва, шаран и костур, атлантическа треска, бреза, писия, капелин, както и скариди, раци и други морски дарове. Не е необходимо да се пуши риба с високо съдържание на мазнини, тъй като резултатът ще бъде продукт с не много добър вкус.

Месни продукти:

  • Колбаси, колбаси, свинска мас, пилешко филе, крака и крила.
  • Свинско филе и ребра.

зеленчуци:

  • Патладжани, чушки, млади тиквички, царевица.

Продължителността на действие на това забележително и много удобно за потребителя устройство зависи от дебелината на метала, от който се произвежда стерилизаторът. Като правило средно обслужва около два сезона.

Като цяло, озадачен от въпроса: как да направите свой собствен ръчен уют от Бикс, не е необходимо да сте особено сложни и да излезете с някои сложни и изтънчени дизайни. Можете да го направите сами, лесно и бързо, като сте изразходвали най-малко пари и усилия за целия процес на производство.

В същото време резултатът напълно ще изплати всички усилия и очаквания и ще бъде само да се насладите на процеса на пушене, вкус и аромат на готвени ястия, с които не може да се сравнява нито една от деликатесите, закупени в скъп магазин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Устройството за пушене за гараж практически съветиУстройството за пушене за гараж практически съвети
» » Уют от медицински биксеси със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com