Как да пушите гърдите в пушенето

Рядкото лице не обича пушенето. Месото, приготвено в пушенето, се радва на изискан и пикантен вкус, който идеално хармонизира, например, с изпечени картофи, зеленчуци и солени. Пушеното свинско гърди може да се използва като отделно ястие или да се добави към супи, яхнии и салати. Най-важното е да го направите наистина вкусно и качествено. Препоръчваме ви да се пушите сами, за да получите истински продукт за напояване. В това няма нищо трудно, достатъчно е да се придобият необходимите елементи и да се следват инструкциите.

Как да изберем и приготвим месо?

За да направите рецептата наистина добра, важно е не само да пушите правилно, но и да изберете правилното месо. Ако тя е остаряла или неподходяща за структурата, тогава пушената свинска гръбнак няма да харесва с вкус. Когато купувате, обърнете внимание на целулозата. То трябва да е розово, с еластичност и без чужда миризма. Що се отнася до мазнините, се допуска само бял цвят - жълто показва, че продуктът е развален. Месото и мазнината в парчето трябва да бъдат приблизително равни.

Избор на гърдата

Плътта трябва да бъде розова, еластична и без мирис

Когато свинското месо е купено, то трябва да бъде изрязано: средните парчета дим са по-удобни от големите. За да се окаже, че вкусът е по-интензивен, трябва да приготвите марината. В нея трябва да поставите месото, преди да пушите в пушач, пушещ от студено или горещо пушене.

Марината с пчелен мед и лук

Рецептата за марината за студено или горещо пушене ще бъде лесна за приготвяне. Това ще даде на варено-пушено свинче специален пикантен вкус и вкус.

съставки:

  • месо - 1 кг;
  • мед - чаена лъжичка;
  • чесън - 2 глави;
  • лук обвивки - 5 супени лъжици. лъжици;
  • магданоз - 80 г;
  • сол, черен пипер и подправки на вкус.

Всички съставки, с изключение на гърдите, трябва да се смесват и да се излеят с около два литра вода. Рецептата изисква човек да заври цялата храна и след това да сложи изрязаното гърло в течността. Гответе го за около час и половина, след това издърпайте и покрийте с подправки, горчица и кориандър.

Марината за пушен бекон

Съставете добре съставки

Сега продуктът трябва да бъде увит във фолио и да поставите пресата на върха. В тази форма почиствайте я в хладилника за 24 часа, след което я оставете да изсъхне за няколко часа на чист въздух. След това свинското месо може да се пуши, като се използва топъл и студен метод.

Горещо пушене у дома

Пушеният бекон у дома може да бъде приготвен не само на открито, но и на печка. Този метод е подходящ за тези, които нямат собствен двор или дача. За такова ястие ще ви е необходима пушеща камина. Ако няма специални, тогава можете да го направите от импровизирани материали. Подходящ е обикновен съд или метална кофа с капак. Важен нюанс: контейнерът трябва да бъде небоядисан.

Пушенето на гърдата в помещението за пушене

Пушенето на гърдите върху газовата печка се извършва по следния начин. На плочата поставете контейнер вътре, в който се поставят дървени стърготини и решетки. Отгоре поставете свинското месо, така че парчетата да не се допират един до друг. Сега можете да включите печката и да покриете пушача с капак. Приблизително веднъж на всеки 15-30 минути трябва да освободите дима и да проверите готовността на съда. Тя може да бъде приготвена средно за един и половина до два часа. Тази рецепта за варено и пушено свинско предлага Калоричното съдържание на продукта е 494 kcal на 100 g. Можете да го съхранявате в хладилника и фризера.

Препоръчително: Пушенето у дома

Пушена бекон на улицата

Добре е да се използва за готвене месо, включително студено месо, територията на лятната резиденция или частна ферма. Готвенето в умивалника на улицата е удобно, но собственикът трябва само да следи процеса на готвене. Помислете за рецептата за горещо пушене, благодарение на което пушеният бекон у дома е много вкусен.



Кърмене в пушенето

Първо трябва да подготвите устройство, то може да бъде специално закупен или домашно приготвен контейнер. Във втория случай можете да използвате кофа или голям тиган, винаги с капак. Необходимо е да се оборудва място за огън: да се подготвят дърва за огрев, да се оформят тухли около огъня. Пушенето трябва да бъде поставено по такъв начин, че да е над огъня.

Вътре в контейнера поставете плодови чипове и поставете решетката на върха. Сега остава да запалите огъня, да поставите месото върху пръчките, да покриете капацитета с капак - и се уверете, че всичко е подготвено правилно. От време на време трябва да повдигнете капака и да пуснете пушек, в противен случай продуктът ще се окаже горчив. Пушеното свинско коремче ще бъде готово за около 2-3 часа. Но е желателно продуктът да остане за известно време на чист въздух след третирането с дим. След това или нарязайте месото на масата или го поставете в хладилника за по-нататъшно съхранение.

Студено пушене на свински корем

Ястията, приготвени по метода на студено пушене, се съхраняват за дълго време. Този метод е идеален, ако не искате да използвате цялото свинче веднага. Трябва да се отбележи, че процесът на готвене ще отнеме най-малко два дни, а температурата на пушека трябва да бъде 25 ° C, а не по-висока. Месото ще трябва да остане в помещение с добра вентилация за около месец. Ето защо, ако искате бързо да готвите варен пушен бекон, тази опция няма да работи.

Първо, месото трябва да бъде мариновано или осолено с помощта на подправки. След това ще трябва да бъде поставен в помещението за пушене. Необходимо е да се поддържа определена температура - 20-25 ° C. За студен метод трябва да прекарате 2 дни до 4 дни. В този случай месото трябва да се проверява няколко пъти на ден.

След третирането на дим, продуктът трябва да бъде окачен на открито или на добре проветриво място. Оставете го там няколко седмици, за предпочитане за един месец. Важно е, че няма течения, в противен случай горната част на месото ще бъде твърде изсушена.

Когато изтече определен период, можете да го извадите и да го използвате за консумация. Съхранявайте по-добре в хладилника или във фризера, така че да продължи по-дълго. Ако всичко е направено правилно, вкусът ще бъде отличен.

Calorie гърди пушено ще бъде 309 ккал на 100 г, и много редовно яде бекон не се препоръчва, част от едно лице трябва да е около 100 грама на ден.

Какви ястия могат да се приготвят от пушен бекон?

Варено-пушеният бекон може да се използва като лека закуска или втори курс. Може да се сервира с гарнитура, например с варени или пържени картофи, пресни зеленчуци или макаронени изделия. Ако искате, можете да добавите месо като съставка в други ястия. Например, за да направите сандвичи или пица с него.

Супа с пушен бекон

Градинска супа с пушен бекон

Отличен вариант - да сложите варен пушен бекон в грах супа, в борш или в солианка. Тя ще осигури пикантен вкус, а подобна рецепта със сигурност ще задоволи цялото семейство. Свещ се добавя и към салатите. Тя ще бъде в добра хармония с варени картофи, пресни краставици, домати, зеле, спанак, царевица и други съставки.

За гърдите винаги има молба, така че да го направите във вашата стая за пушене е рационално решение. Ако месото е приготвено правилно, то ще бъде оценено от семейството и гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Как да пушите гърдите в пушенето
© 2021 BggeHat.com