Как да пушите ушите на свинете

Пушените свински уши са чудесна закуска за бира и не само. Те са хрупкави, вкусни и доста необичайни. В магазина те са доста скъпи, така че е много по-добре да ги направите у дома си. Рецептата е проста и дори хората, които никога не са пушили нищо, ще се справят с нея. Ушите са нежни и пикантни, ако следвате ясно инструкциите.

Подготовка на ушите за пушене

Можете да закупите свинско месо на пазара на месо. Обикновено намирането им не е трудно, но можете да се изправите пред ситуация, в която те се продават само заедно с главата. Съгласен съм с това не е необходимо, тъй като ще има търговци, които предлагат да купуват само уши. Средната цена за 1 кг от 100 рубли.

Ушите на свинята

Свински свински уши

Преди да се подготвите, е важно да обработвате ушите. Ще бъде необходимо да ги изплакнете и почистите, за да не остане нищо излишно. Ако има четина, то трябва да се изгори. В противен случай вкусът на ястието ще бъде развален. Мазнината в основата се препоръчва за леко нарязване и изхвърляне. След всички процедури, продуктът трябва да се изсуши с хартиена кърпа.

На този етап е полезна рецептата за саламура. Необходимо е да направите продукта най-вкусен, пикантен и сочен.

Как да направите саламура

На първо място трябва да сложите ушите да готвят на средна температура. Само след кипене, трябва да добавите други съставки. Препоръчително е да не се променя списъкът на продуктите, тъй като е правилно избран.

съставки:

  • лук - 1 глава;
  • чесън - 3 зъба;
  • соев сос - 80 мл;
  • badonia - 1 звезда;
  • стъбла от копър - 3 броя;
  • лаврови листа.
  • сол и подправки на вкус.

Рецептата се извършва след около половин час. Когато водата кипи, ще трябва да поставите всички съставки. Лукът и чесънът трябва да бъдат отрязани предварително. Пригответе сместа с ушите за около 15-20 минути. След това изключете топлината и оставете съдържанието на тигана да се охлади.

Препоръчва се да поставите саламура в салама в продължение на поне няколко часа, за да може продуктът да се впръсква. След това оставете свинското месо да изсъхне на свеж въздух за около час.

Някои хора са по-прости и използват осоляващата рецепта. Ще трябва да разтривате ушите със сол, черен пипер и настърган чесън. След това трябва да ги обвиете в фолио и да ги изпратите на студено място за няколко часа и за предпочитане за един ден. Хрущялът ще има време да се омекоти, а след това те ще бъдат по-приятни за ядене. Ушите ще придобият по-интензивен вкус и ще се превърнат в малък остров.

Препоръчително: Рецепти варено-пушени наденица

Пушенето на ушите в помещението за пушене

Свински очи горещо пушене

Уши на горещо пушене

Подготовката на свинските уши преминава достатъчно бързо. Но първо ще трябва да готвите пушене. Това може да е специално устройство, което се продава в магазините. Това е най-удобно, тъй като осигурява всичко за готвене с дим. В допълнение, тя е трайна и следователно няма да разваля няколко употреба.



Ако искате, можете да си направите пушене със собствени ръце. Това ще бъде по-икономично, тъй като можете да използвате наличните материали.

Това е подходящо:

  1. голяма тенджера;
  2. метална кофа;
  3. метална кутия;
  4. желязна цев.

Важно е избраният контейнер да не е оцветен и да има капак. Устройството ще трябва да бъде оборудвано - добавете чисти решетки, които пасват навътре. След това те трябва да поставят ушите, така че да не влизат в допир с дъното на конструкцията.

На дъното на пушенето трябва да се постави фолио, а върху него дървесни стърготини. Решетката трябва да се мазни с растително масло и след това да се постави в контейнера. Тогава свинските уши трябва да се разширят. Те трябва да са в един вид, а не в изрязаното.

Сега остава да запалим огъня. Между другото, пушенето може да бъде поставено върху печката, в която въглищата вече горят. Ще бъде удобно и по-безопасно, отколкото ако построите пламък в средата на двора. Капакът на димохода трябва да бъде покрит. Докато пушенето отнема около 30-50 минути. През това време ушите ще имат време да се размажат.

Пушенето

Много удобно е да използвате бризьора

Вече завършеният продукт ще бъде най-добре нарязан на тънки ивици. В тази форма обикновено се дава този деликатес. Това е удоволствие - всичко е направено правилно.

Възможно ли е да пушите в апартамент?

Пушените свински уши са популярни сред любителите на такива закуски. Ето защо не е рядкост хората да питат дали могат да бъдат приготвени в апартамент. Разбира се, това ще бъде по-малко удобно, отколкото на открито, но има такава възможност.

За да направите това, подгответе пушенето и го поставете на печката. Той трябва да бъде оборудван с хидравличен уплътнител. Когато месото е поставено върху решетките на скарата, ще трябва да запалите горелката. Пушенето трябва да се извършва под затворения капак, така че димът да остане вътре и излишъкът да минава през дюзата в качулката или прозореца.

Времето за готвене ще отнеме средно 30 минути. Въпреки това ушите трябва да бъдат проверени, тъй като те могат да бъдат намазани преди. Не ги изяждайте незабавно, по-добре е да ги оставяте да се охладят и да висят няколко часа в стаята. Съхранявайте по-добре в обща форма и за сервиране на масата трябва да се нарязват на парчета, които са удобни за хранене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
Рецепти варено-пушени наденицаРецепти варено-пушени наденица
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
» » Как да пушите ушите на свинете
© 2021 BggeHat.com