Как да пушите една буза у дома

Бузата е специален продукт, който е редуване на слоеве месо и мазнини. Той прилича на пирони, но се различава от него с по-голяма сочност и нежност в готовото състояние. Внимателните домакини активно внасят свинско месо в дажбата на своето семейство. Те готвят в саламура и се пекат, но най-популярната е пушената буза, която може да бъде закупена в магазина или приготвена самостоятелно. Достъпният продукт (по-евтино от бузата, отколкото мазнината и особено месото) заслужава място на празничната трапеза и увеличава енергийната стойност на дневното меню.

Как да готвя гореща пушена буза

Ако имате пушач, то не е трудно да се готвят свински пушени бузи вкусно. Можете да лекувате гостите и да се забавлявате. Най-важната част от ястието е предварителното очистване на продукта в чесън сос.

Пушенето на бузите

съставки:

  • Свинско буче - 1 кг;
  • Чесън - 4 резена;
  • Сол - 120 грама;
  • Класически соев сос - 40 грама;
  • Смес от чушки - 2-3 чаени лъжички.

Метод за приготвяне:

  1. Измийте добре прясното желе и избършете продукта с хартиена кърпа.
  2. Разделете парчето в 3-4 части от 200-300 грама (така че мазнините ще се подобрят).
  3. Пречистеният чесън се смила по всеки удобен начин (с нож, ренде или с преса).
  4. Добавете в чесъна маса сол, смлян черен пипер, соев сос, разбъркайте всичко добре.
  5. Сега трябва да накарате сместа да се разпространи от всички страни на бузата. След това сложете свинската мас в удобен контейнер и оставете за няколко дни (три до пет) мариновани в хладилника на долния рафт.
  6. Вземете парчетата мазнини и оставете в безсъзнание за един ден в стая, която е добре вентилирана. Този етап е необходим, така че продуктът има време да изсъхне и леко повяхва.
  7. Правилно почистете бузата от сол и подправки.
  8. Директно пушене - тази процедура зависи от модела на вашата стая за пушене. Еднократно парчетата могат да бъдат вързани с канап и да се окачват на върха на конструкцията или да се разстинат на скара.
  9. Напълнете пясъка на дъното на помещението за пушене или покрийте долната част с фолио (така че да не изгаряте източващата мазнина).
  10. Разредете под пожарната конструкция от дърва за огрев с овощни дървета. Можете да използвате и дърво от елша, дъб или хвойна.
  11. Тютюнопушенето трае 30-40 минути. След това вземете свинска вода на чист въздух за около час-два.

И сега можете да се насладите на необичаен аромат и прекрасен вкус на приготвения продукт.

Препоръчваме: Как да пушите свински уши

Ако мазнината е прекалено солена или препълнена с подправки, поставете я във фризера. Замразеният продукт може да бъде нарязан на тънки филийки, в които няма да има излишък от сол.

Вариантът на студено пушене се различава от разглеждания метод, тъй като маринованите и изсушени парчета от бузите висящи и обработени от дима на димовия генератор.

Калорично съдържание и състав на ястието

Високото съдържание на мазнини обяснява високото съдържание на калории в бузата, което е около 620 калории на 100 грама от продукта. Този индикатор варира в зависимост от размера на месния слой в определено парче.



Състав на 100 грама пушени свински бузи са:

  • Протеини - 9 грама.
  • Мазнини - 66 грама.
  • Въглехидрати - 0,5 грама.

Този продукт съдържа много хранителни вещества, микроелементи (калций, калий, фосфор, желязо, йод и т.н.), антиоксиданти и мастноразтворими витамини (E, PP). Има мнение, че с използването на мазнини, мозъкът активно произвежда серотонин - "хормон на щастието".

Ползи и вреди

Разбира се, не можете да се обадите на диетична храна. Отслабвайте хората, които считат калоричното съдържание на съдове, пушената буза е противопоказана. Не поставяйте вторичния продукт и тези, които страдат от стомашно-чревни заболявания. Но ако сте сравнително здрави и не се оплаквате от наднорменото тегло, не забравяйте да използвате jowl.

Процесът на пушене на свински бузи

Трябва да признаем, че пушената буза е най-вкусният, но не и най-полезният продукт. Суровата осолена мазнина ще донесе много повече полза за тялото. Но да се откажеш от възможността да ядеш пушена все още не си струва. Сравнително евтин продукт е незаменим в храненето на хора, заети с ръчен труд. Освен това, ако не искате да се напивате бързо и силно по време на празник със силни спиртни напитки, използвайте желе като лека закуска.

Пушената буза е добре с хрян, пикантна горчица или аййка. С нея подготвят сандвичи. Също добавете деликатесен продукт към салати, супи, сосове.

Как да съхранявате пушени бузи

Ако станете щастлив собственик на голямо количество бузи, ще ви бъде полезно да знаете как да съхранявате продукта. Няма специална мъдрост: под-продуктът не губи своите качества в продължение на няколко седмици, като е в хладилника. Ако използвате фризер, срокът на годност на мазнините се увеличава до една година.

Свински бузи след пушене

Но правилно приготвената пушена буза все още е най-вкусната леко охладена (температурата на конвенционален хладилник е достатъчно). Така че не купувайте излишното пушено месо.

Сега знаете как да се зацапате в дома. Предложените рецепти не са "крайната истина". Ако имате опит с тютюнопушенето, споделете го с читателите в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Топла и студена пушене салам у домаТопла и студена пушене салам у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Пушенето на Турция у домаПушенето на Турция у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Как да пушите една буза у дома
© 2021 BggeHat.com