Рецепта за пушене бобър

За екзотични любовници ще бъде полезно да се запознаете с рецепти за готвене на ексклузивни ловни деликатеси. Например, ще научите как да пушите бобър по много начини. Има специални тайни, които трябва да бъдат известни при подготовката на месото на това животно.

Тайните на Бобърт

Всеки знае за невероятната полза от мазнината на язовец. Това е прекрасно лекарство за всички заболявания на дихателните пътища (бронхит, пневмония, тонзилит и т.н.), което се приема вътре в кашлица, като се разтрива тялото. Той намира приложение в козметичната индустрия като съставка на много кремове.

Месото на бобъра е много нежна поради многото тънки мастни слоеве. По време на топлинната обработка, мазнините се топи и придава на продукта изключително вкусна сочност. Интересно е, че католическите духовници смятат бобъра за риба (заради опашката) и са позволили на стадото да я яде на гладно.

Колкото по-младо е животно, толкова по-вкусно е месото му. Например, варени млади Bobryats приличат на гъска или заек. Но хората, които са по-тежки от 15 кг в кухнята, не са включени в списъка.

Bobryatina е много полезно. Той съдържа:

  • в 100 г месо - 146 ккал;
  • 70,2 g вода, 1 g пепел, 24 g протеини и 4,8 g мазнина на 100 g месо;
  • витамини: (В1), рибофлавин (В2), никотинова киселина (ВЗ), аскорбинова киселина (С), тиамин;
  • Минерални вещества: аланин, аргинин, аспартат, валин, хистидин, глицин, глутаминова киселина, изолевцин, лизин и др .;
  • микроелементи: калий, калций, фосфор, натрий, магнезий, селен, желязо.

Едно от забележителните свойства на този продукт е практически липсата на паразити.

Специално място в рецепти на народните лечители е бразда за бобри. Той се счита за панацея за всички заболявания (включително рак). Но при рязане е необходимо да го извлечете много внимателно от трупа, за да не разваляте месото.

Опашката на бобъра е деликатес, по-скоро като месо, отколкото твърда мазнина. Особено вкусно е пушената опашка на бобъра, който се приготвя отделно от месото.

Подготовка на месо за пушене

Приготвянето на продукта започва с отстраняването на кожата. Необходимо е да се изяжда вътрешността и да се отделят лапите, главата, опашката. Измийте със студена вода, като не отделяте мазнината от трупа. Ако звярът беше голям, изрежете го на няколко парчета. От 30 кг бобър годен за консумация продукт, можете да вземете само 15 кг.



В основата на опашката има 4 жлези: две мазнини и две с отделяне (джет), на които бобърът маркира територията. Те трябва да бъдат нарязани много внимателно преди рязане, без да се повреди тънкият филм.

Сега вниманието! Ако подлагате месомелачката на горещо пушене, незабавно преминете към сухо осоляване. За да направите това, използвайте голяма каменна сол. Първо, нарязани на парчета, а след това щедро да ги напълни. Не се страхувайте да го прекалявате. Мастното месо ще абсорбира толкова сол, колкото има нужда. Можете просто да увиете месото в платното и да го оставите на студено място в продължение на 2-3 дни.

Ако вашите планове включват тютюнопушене, а бобърът не се отличава с младостта си, преди да кипете, варете месото, докато се приготвите наполовина в осолена вода. След това подгответе туршия. За да направите това, вземете 1 литър вода:

  • чифт лаврови листа;
  • 2-3 грама черен пипер;
  • 1-2 глави от карамфил;
  • лук, чесън на вкус;
  • сол и захар на вкус.
Препоръчваме: Колко бързо да пушите шунка в домашни условия

Пригответе марината да заври и гответе за 5 минути. Охладете, добавете ситно нарязан лук и чесън и изсипете месо. Оставете два дни на хладно място. През това време е необходимо да смесите всичко няколко пъти.

И в първия, а във втория случай след осоляването, трябва да отърсвате солта, да изплакнете парчетата месо и да ги изсушите.

Горещо пушене

Правилно приготвено месо преди пушене, трябва да се загреете малко. Ако поставите студен бобър в помещението за пушене, то ще се окаже горчиво и не вкусно. За тютюнопушенето трябва да използвате елша, аспина или върба чипове. Поставете топлите парчета месо в вече загрятата пушечна станция и започнете. Целият процес, който продължава 2-3 часа, се извършва при температура 100 ° С. Трябва да се внимава да не се спре подаването на дим и дървеният материал да не гори. След края на процеса, ако имате време, не можете да извадите пушеното месо, но му дайте още една възможност да се охладите постепенно в помещението за пушене. Дръжте бобратитин горещо пушени в хладилника може да бъде не повече от една седмица.

Студено и полу-студено пушене

За такова пушене се използват едни и същи яйчни чипове. Процесът продължава около един ден и преминава при температура от 30 градуса. Пушенето е забранено продължава няколко часа по-малко, тъй като се извършва при температура на дима от 40-60 градуса. Температурата на дима може да се регулира по дължината на тръбата. При околна температура от около 10 ° С за студено пушене е достатъчно да се инсталира тръба-комин дължина от 2 метра, леко prikopav земята си. Този продукт се съхранява в хладилника за не повече от месец. Ако поставите месо във фризера, времето ще се удвои.

Вашите коментари

След неконтролираното, немислимо унищожаване на популациите на бобри в Русия по време на царското време, ловът на това животно е строго ограничен до този ден. И специалните полезни лечебни свойства на бобъра са привлекателни за ловците. Всичко това прави Bobrytin не само деликатесен продукт, но и престижно-популярен. Колкото по-интересно ще бъде да откриете личните си рецепти за готвене на пушен продукт или всякакви други тайни, свързани с пушенето на кюфтета. Пишете за него в секцията "коментари".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
» » Рецепта за пушене бобър
© 2021 BggeHat.com