Как да пушите овнешко месо

Има порода овце, които живеят предимно на територията на Узбекистан и Казахстан, където се образуват големи мастни натрупвания около опашката. Хората са се научили да подготвят от тях различни вкусни ястия, например пушено овнешко кърдиук. На Изток мастните мазнини се използват навсякъде, дори при приготвянето на сладкиши, чай, парфюми и хигиенни продукти. За овцете, тези странни растежи служат, подобно на гърба на камилата, снабдяване с хранителни вещества.

Интересни факти за Кърдюк

Първото известно споменаване на кюрдските овце датира от 3000 г. пр. Хр. Имиджът им се намира в шумерски мозайки. Написано е за Кърдюк и Библията.

Тази маслена мазнина има много интересни и полезни свойства за човек. Той не замръзва при стайна температура, което позволява използването му като естествен консервант. Също така има противовъзпалителни свойства и е отличен антиоксидант. В народната медицина той се използва широко като затоплящи се венци и също така се приема вътрешно с болести на дихателните пътища и мастна дегенерация.

Пушено овнешко кърдюк

100 g от този продукт съдържа 897 kcal. Това е най-богатият източник на наситени и ненаситени мастни киселини :. 30 стеаринова и лауринова, миристинова, маслена, палмитинова и др съдържа минерално натриеви микроелементи мед, магнезий, цинк, селен, естествен ланолин, витамини А, В1, Е.

Kurdiuzhny мазнини насърчава синтеза на хормони, възстановяване на тяхното балансирано съдържание в тялото, асимилация на витамини и изграждането на клетъчни мембрани. Подобрява паметта и стимулира церебралната циркулация. Препоръчва се при жени, страдащи от безплодие и хормонален дисбаланс по време на менопаузата. Източните хора го смятат за незаменим инструмент за увеличаване на потентността и дълголетието. Козметиците активно използват мазнини в кремове и мехлеми за подмладяване на кожата и растеж на косата.

В прясната форма на овнешки кошчета може да се съхранява в хладилника за не повече от 4 месеца. Сервирайте го като лека закуска или отделно ястие за горещи зеленчуци.

Как да пушите овнешко месо

Целият процес се състои от три основни части: подготовка, пушене и окончателна обработка. И ако първата и третата част ще направите у дома, тогава за втората ще ви е необходима пушене. Работата с нея е най-добре в природата.

Подготовка на

Преди да пушите овнешкото овнешко, то трябва да бъде осолено. Най-интересното е, че количеството сол в тази рецепта не се случва много. Просто изрежете мазнината с парчета с дебелина от 3 до 4 см, след което ги разтопете в сол. Опитайте се да запазите парчетата "чисти" от солта върху парчетата. Поръсете на дъното на съда (пластмаса тава, буркан, емайлиран съд и други подобни) соли слой гъсто определят горната опашката и отново се поръсва със сол. Покрива се и се охлажда в продължение на 4 дни.

Препоръчително: Втори курсове и закуски от пушена наденица

Прясно овнешко кърдийк

Вторият начин да се подготви kurdyuk е да се спаси цялото парче. За тази рецепта ще трябва да подготвите всички подправки, които харесвате (копър, чесън, червен пипер и др.). Възползвайте се от факта, че консистенцията на мазнините е мека и нежна, пробийте я с широк нож и се забива в подправките, смесени със сол. Накрая поръсете цялото количество сол и оставете в тази форма при стайна температура в продължение на 2 дни. След това го прехвърлете в хладилника още 3 дни.

пушене



Това ще изисква пушене и елша чипове.

  1. Избършете парчетата сол и ги поставете на решетка. Ако ще готвите пушена цяла овнешко овнешко, тогава я завържете със сноп или я увийте в специална мрежа.
  2. Оставете ги за около половин час, докато се напълвате и запалите помещението за пушене, така че да са леко изхабени.
  3. Поставете решетка с парчета в пушенето за 3 часа, цял kurdyuk висят за 6 часа.
  4. Регулирайте температурата на дима до 60 ° С.
  5. Отстранете пушения тръс и оставете да изсъхне за 1 час.

Горещ пушек Кърдиук

Спазвайте строго температурния режим. Ако температурата е по-ниска от 60 °, мазнината няма да попадне в дим, ако има повече - то ще се разтопи.

Довършителни

Охладете пушената пъстърва и навийте парчетата в смес от червен пипер и червен пипер. Отново изпратете готовия деликатес на студено поне 2 часа. Съхранявайте в хладилника ready kurdyuk може да бъде до 4 месеца.

Къщи за пушене без пушене

Вкъщи можете да пушите пушено овче с "течен дим". Разбира се, това ще бъде само една далечна имитация на тютюнопушенето, но крайният резултат няма да бъде по-лош от използването на пушач.

Ще ви трябва:

  • мазнина за угояване - 1 кг;
  • вода - 1.5 л;
  • сол от голям камък - 2 супени лъжици;
  • солта е добре - 1 супена лъжица;
  • "Течен дим" - 3 ч.л.
  • подправки;
  • чесън - 4 карамфил.

Kurdyuk трябва да бъдат нарязани на плочи 2-3 см дебелина, но не рязане до края, така че парче не се разпада.

  1. Приведете водата в кипене, разтваряйте в нея голяма сол и "течен дим".
  2. Поставете във вода една врязана парче и кипете след варене в продължение на половин час.
  3. Извадете от водата и охладете.
  4. Разтрийте цялата повърхност на мазнината с фина сол, черен пипер и натрошен чесън.
  5. Хладилен в продължение на 8 часа.
  6. Нарежете трофея на парчета.
  7. Завъртете парчетата в смес от червен пипер и червен пипер.
  8. Поставете в сух контейнер.

В тази форма, Kurdyuk може да се съхранява в хладилника за 4 месеца, и във фризера - два пъти по-дълго.

Почти всеки жител на Централна Азия или Кавказ има специален начин да направи вкусно ястие от необичайно полезна мастна тъкан. Ако знаете за някаква интересна рецепта за пушене или просто за някаква кулинарна тайна, не забравяйте да пишете за това в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
Пушенето у домаПушенето у дома
» » Как да пушите овнешко месо
© 2021 BggeHat.com