Популярни начини да пушите розова сьомга

Една от най-полезните риби на планетата е розовата сьомга. И най-вкусната е пушената сьомга по един от начините. За съжаление, той също е един от скъпите. Но този дефект може да бъде коригиран, ако се научите как да пушите розова сьомга от себе си.

Всички тайни на розовата сьомга

Най-разпространената и най-малката риба от семейството на сьомгата има максимално тегло 2,2 кг и дължина 76 см. Тя се намира в северното море на Арктика и Тихия океан.

Пушена сьомга

В 100 грама от тази риба съдържа 150 ккал, както и:

  • протеин - 22 g;
  • мазнина - 6 г.

Топлинното третиране леко увеличава съдържанието на мазнини. Следователно, горещата пушена сьомга има калорична стойност от приблизително 190 kcal, протеин 21 g и мазнина 11 g.

В допълнение, тя установи:

  • витамини РР, В1, В2, В12, Е, С, А;
  • минерални компоненти - фосфор, мед, йод, калий, цинк, сяра, флуор.

Въз основа на това богато съдържание, продуктът се препоръчва от специалистите по хранене за различни заболявания.

  1. С заболявания на стомашно-чревния тракт.
  2. Ако има нарушение във водния баланс, работата на жлезите с вътрешна секреция и метаболизма на мазнините. Всяка калория в розова сьомга не се отлага от допълнителни енергийни резерви по страните и корема на човек, но помага на тялото да се бори с тях.
  3. Редовната консумация на тази риба нормализира функционирането на сърдечния мускул.
  4. Препоръчва се от козметолозите като отлично средство за стареене, за подобряване и подмладяване на кожата.
  5. Йодът намалява риска от заболяване на щитовидната жлеза.

Има много малко противопоказания. Не го яжте с алергии, страдащи от риби, както и хора с високо съдържание на йод и фосфор. Хората с болен черен дроб и стомаха трябва да ядат тази риба в ограничени количества. Следва да се отбележи, че пушената сьомга има калорично съдържание по-малко от горещото и в същото време запазва всички полезни свойства на прясната риба.

Пушена розова сьомга

За да пушите розова сьомга беше у дома си без проблеми, направете това в една пушеща камина или аерогрил.

Подготовка на

Купените в магазина риба трябва да бъдат размразени и измити. Нежеланата розова сьомга се освобождава от вътрешностите, докато се премахват всички коремни филми.

За рязане на корем и изкормване е удобно да се използва нож за рязане на линолеум и килими.

Ако труповете на рибата тежат повече от 1,5 кг, за по-доброто осоляване е необходимо да се изреже каркаса по билото по дължина или да се нарязва на парчета.

Прясна розова сьомга

Използваме рецептата за солена смес: сол, голям камък 2 части + гранулирана захар 1 част. Рибата се остави на масата и се изсипва сместа внимателно триене корема заспал сол в хрилете и в основата на главата, и постави на слой от сол в съда. Оставете да престои около 36 часа при стайна температура или 48 часа на хладно място.

Препоръчваме: Ние подготвяме стерла на студено и горещо пушене

Изплакнете розовата сьомга в течаща вода. Изсушете и преди студеното пушене - восък за 6-12 часа. За да направите това, можете да окачите трупа, като направите подпори в стомаха.



Ако искате да ускорите готвенето на рибата, можете да я марините за 12 часа.

Марината за 1 кг от продукта се приготвя от:

  • вода 1 л;
  • соли 200 g;
  • захар 100 g;
  • Подправки на вкус (копър, шафран, черен пипер и др.).

Нарежете нарязания продукт с марината и оставете в хладилника за 12 часа. Изплакнете, изсушете и може да сервирате на масата или да продължите да пушите сьомга.

Горещо пушене

Обработката на осолена риба с горещ дим 80-100 ° C може да се направи не само в природата. Целият процес отнема не повече от час. Ето защо, да го пушите на обикновена печка в кухнята няма да бъде особено обезпокоителен.

Гореща розова сьомга

Ето няколко основни правила:

  1. Използвайте предварително напоени чипове от елша, бук, плодни дървета.
  2. Поставете между скарата, която все още не е пушена сьомга, и чипове специална тава, чиния, фолио с извити ръбове. Това е необходимо за събиране на течността, която ще се нагрява.
  3. Уверете се, че капакът не потапя или не кондензира. В противен случай вашата розова сьомга ще бъде горчива.

За по-добър вкус можете да поставите в корема си клонка от шафран или копър и да свържете трупа със сноп. Свързаният продукт може да бъде окачен на пушач или да се разстила на скара и да се остави за 30-40 минути. Извадете рибата, охладете я, попийте още няколко часа в хладилника и я поднесете на масата.

Студено пушене

Поради продължителността на пушавия процес на розова сьомга, студеното пушене в дома е най-добре подготвено в къщата или в гаража. Картофите предварително са осолени по един от начините, висят или навиват по опашката или с помощта на жица, минаваща през очните кръгове.

Не забравяйте да разпространявате коремната стена с клечки за зъби или клечки.

Студена пушена сьомга

И в този случай е най-добре да използвате тюлчета от елша за пушене. Възможно е гърба на студеното пушене да е още по-вкусно, като се добавят сухи клонки от хвойна или овощни дървета.

Целият процес трае от 1 до 2 дни. Зависи от това колко дълго възнамерявате да съхранявате продукта. Ако веднага или в рамките на един месец планирате да я поставите на масата, ще бъде достатъчно да държи розова сьомга в пушач при температура 25 градуса един ден. Ако съхранението трае до шест месеца (максимум), пушете рибата най-малко два дни.

пожелания

Ако имате нужда от информация, или вашата пушена розова сьомга е по-добре у дома, по-вкусно, ще се радваме да го научим в секцията "коментари". Ако ни познавате неизвестни тайни - споделете ги с нашите читатели. И тогава много руснаци ще поставят на масата ястия с пушена розова сьомга, приготвена по ваше рецепта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете най-доброто за пушене на рибаИзберете най-доброто за пушене на риба
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
» » Популярни начини да пушите розова сьомга
© 2021 BggeHat.com