Изберете най-доброто за пушене на риба

Вкусна, ароматна риба горещо пушене на масата е истинско удоволствие за стомаха. В магазина за закупуване на такъв продукт не е много желателно. Не е известно какъв е произходът на "кайсието", а обработката на рибата в големи количества за продажба се случва най-вероятно с помощта на специални съединения и бои, което сама по себе си е много вредно. Ето защо много хора предпочитат да пушат самите риби.

Рибата в пушенето

Домашното тютюнопушене също е добър начин да се запази готвенето ястие, тъй като без хладилник пушене продукт е разрешен за няколко дни. Възползвайки се от тази възможност, можете да направите всичко необходимо за определена почивка.

Изберете и подгответе рибата

За горещо пушене вземете и рибата е лесна, най-важното е да знаете няколко основни правила:

  1. Рибата, която е хваната, е идеална възможност, рибарите я наричат ​​"snoozy";
  2. замразен продукт за този метод на приготвяне, абсолютно не е подходящ;
  3. Дим в същото време по-добре същите екземпляри по размер, тегло и съдържание на мазнини;
  4. ако рибата тежи по-малко от 500 грама, тогава не се препоръчва да я изцеждате, по-големите жители на водния елемент задължително се отрязват, а най-големите се нарязват на части;
  5. опитни майстори съветват това пушената риба продължава по-дълго, е необходимо в процеса на пушене да се добавят към дървени стърготини няколко клонки от хвойна -Смес от чипове
  6. времето за готвене зависи от размера на морското звено;
  7. риба, които са пушени в окачено състояние, се оказва, че са по-вкусни и сочни.

Като цяло, всяка риба може да бъде засадена в помещение за пушене, но опитни рибари, които имат богат опит, твърдят, че е по-добре, отколкото пилето, което се пуши горещо, не се вписва. Разбира се, всичко зависи от личните вкусови предпочитания и възможности.

Договаряйки с поглъщащите, опитни готвачи предпочитат различен вид. Те вярват, че това е червената риба, най-вкусната и е по-добре да пушите само горещия път.

Такъв вкусен и популярен асп

Възможно е да се спори за това какво риба да се лекува с дим за дълго време, но на съветите на рибарите, които са запознати по този въпрос, струва си да се слуша едно и също.

Zherekh, вероятно, е най-популярната сладководна риба от всички. Семейството е добре комбинирано със зеленчукови култури, пържено, варено, задушено, печено и, разбира се, пушено, но няма нужда да забравяме, че в него има много малки кости.

Пушена тост

Възрастните аспи могат да растат до 80 сантиметра на дължина и да получат тегло от около 8 килограма. Тялото му е покрито с плитки люспи, гърба е сиво-синя, страниците са със синьо нюанс и корема е бял. Месо ас, по-скоро мазна. Ето защо, горещо пушената ас се счита за най-вкусната от всички видове сладководни риби.

Рецепта за горещо пушена ас

Препоръчва се пушенето да е с тегло не повече от 1,5 килограма. Сол и захар се вземат от изчислението за 1 килограм тегло: първата - 2 супени лъжици, гранулирана захар - половин супена лъжица.

Измитата и изкормена риба се нарязва по билото, без да се изважда. След това месото се изсушава на хартиена кърпа и се разтрива със смес от захар и сол отвътре и навън. За да се търкат трупа е необходимо срещу люспи, той е по-ефективен. След това, asp трябва да се потопи на добре вентилирано място, около един ден. Проверете дали готовността на продукта е проста: докоснете го, ако пръста не се залепи, тогава можете да започнете процеса на пушене.

Asp се приготвя, приблизително 20 минути, ястието е готово за употреба, когато кръвта не се вижда на билото. Най-вкусната пушена риба е готова!



Пушеният ас може да се консумира както горещо, така и студено. Във всеки случай той няма да загуби своята хранителна стойност и забележителни вкусови качества.

Една малка тайна на тютюнопушенето трябва да бъде известна: на дървесните стърготини не трябва да има кора, в противен случай асът ще се окаже горчив, тъй като месото му може да абсорбира етерични съединения.

Червена риба, предимства на продукта

Малко хора знаят, че рибният протеин от семейството на сьомгата се усвоява от човешкото тяло 30 по-добре от протеина на месото от топлокръвни животни. Фактът говори сам за себе си: червената риба е не само най-вкусната, но и много полезна храна. Рибата, която е била приготвена в пушенето, не губи хранителната си стойност. Какво е толкова полезно? И ето какво:

  • е в състояние да повлияе на нивото на холестерола, намалява го;
  • повишава ефективността на мозъка;
  • подобрява дейността на сърцето;
  • предотвратява образуването на кръвни съсиреци;
  • има положителен ефект върху черния дроб;
  • съдържа естествени аминокиселини, много витамини;
  • Омега-3 мастни киселини, съдържащи се в това месо, се борят с раковите клетки и насърчават освобождаването на свободни радикали от организма, което на свой ред благоприятства общото подобряване на здравето;
  • оказва положително влияние върху човешката нервна система;
  • се препоръчва за възрастни хора.
Препоръчваме: Използване на дървесни стърготини за пушене на риба

Препоръки за избор на салмониди

Избор на пъстърва

  1. Погледни глава. Витлото трябва да е червено, жълтеникаво или зеленикаво, да показва продукт с лошо качество. Прозрачността на очите също е важна. Ако очите на рибата са облачно, то е по-добре да я оставите в магазина;
  2. Коремът трябва да има лек розов цвят, жълтъка не е допустима;
  3. Обърнете внимание на целостта на перките и опашката. Ако са счупени или много сухи, това означава, че трупът нееднократно се размразява, след това замръзна отново;
  4. Кожата с люспи трябва да бъде гладка и да се вписва добре в тялото;
  5. Помислете за формата на трупа. Не бива да има неестествени удари и механични повреди;
  6. Миризма на продукта. Лошото месо има характерна неприятна миризма.

Струва си да се отбележи, че за пушенето можете да купите нарязан пулп, той е много по-удобно, спестите време и усилия.

Рецептата за пушене червена риба

За каква риба си струва да купим, ние вече сме измислили, но за да получите наистина вкусна храна от нея, трябва да знаете няколко общи правила за готвене:

  • така че ястието се превръща в сочно, апетитно, то трябва да се накисва в зехтин с добавяне на лимонов сок и лук;
  • няма нужда да се злоупотребява с подправки, то ще разруши естествения аромат и ще наруши оригиналния вкус на приготвеното ястие;
  • Пушеното месо се комбинира с различни зеленчуци, порции, кисели сосове.

За да направите вкусна и питателна храна в пушенето, се придържайте към рецептата.

компонента:

  • 4 килограма розова сьомга;
  • 150 g сол;
  • една супена лъжица захар;
  • Червен и черен смлян пипер се приема на половин чаена лъжичка;
  • толкова, колкото имате нужда от сух босилек, семена от горчица, плюс лаврови листа;
  • няколко скилидки чесън.

Изкормен труп, разтрит със сол, поставен в хриле в лист от лаврови листа. Чесънът фино сече и се смесва с всички останали съставки. Поръсете рибата с получената смес, както отвън, така и отвътре. Подготвен по този начин, "морският пребиваващ" трябва да се постави в полиетилен, да се остави да се маринира. Колкото по-голям е трупът, толкова повече време е необходимо да вземете сьомга. Малката риба няма да се нуждае от повече от 20 часа, а голям "улов" трябва да се съхранява поне 24 часа.

Голяма част от водата се изсипва във водата за няколко минути, добре, достатъчно, за да се поръсва, а след това димът става дебел и устойчив. За да източите мазнините не пуши, излейте малко вода в тавата. През първите 15 минути топлината трябва да е силна, тогава температурата може да се намали. Частиците понякога трябва да се обърнат. Ако се приготвя голяма риба, времето за обработка на дима може да продължи до 2 часа, за малки порции ще отнеме 30 минути.

Външният вид е основният индикатор за готовността на съда: сухи кожи, нежен цвят, богат аромат. Крайният продукт има добро закъснение зад костите.

Всичко е готово! Сега знаете каква риба трябва да готвите, какво трябва да направите, за да бъде вкусно, сочно и здраво. Бон апетит!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
Студено и горещо пушене човекСтудено и горещо пушене човек
» » Изберете най-доброто за пушене на риба
© 2021 BggeHat.com