Съвети за събиране на скумрия преди пушене

Пушената скумрия е станала за много хора познато ястие. Той има лек и богат вкус, който е съчетан с пресни зеленчуци, картофено пюре и солено. Може да се сервира на масата, използвана за салати или сандвичи. Ако има желание да се пуши продуктът у дома, е необходимо да готвите в пушач за топла или студена обработка. Предварително се препоръчва да се използва марината за риба, за да се подобрят нейните вкусови качества. Соленето отнема около един ден и след това можете да започнете процеса на пушене.

Подготовка на скумрия преди пушене

За да купите скумрия трябва да бъде само в доказани магазини, така че да не случайно купуват развалини стоки. Качеството на рибата може да се определи по следния начин. Първо, неприемливо е да има неприятна миризма и свобода. На второ място, тя не трябва да бъде покрита от дебел слой лед (по този начин в магазините маскира лошо качество на стоките). Свежият продукт ще бъде еластичен, силен и без изявена миризма.

След като купи скумрия за студено или горещо пушене в дома, първо трябва да бъде подготвена. Препоръчително е да се изтръгне трупът, да се отстрани главата и червата. След това изсъхне с кърпа. Между другото, можете да оставите главата си. Чистата и преработената риба може да бъде маринована или осолена.

Как да вземем скумрия?

Това ще бъде най-простичко слюнчена пушена риба, не е нужно да търсите специални съставки и да отделите много време. Достатъчно е да покриете скумрия с дебел слой сол и черен пипер. Ако желаете, можете да добавите други подправки, предназначени за риба.

Скумрия в сол

Най-лесният начин за сол е да покриете скумрията с дебел слой сол

Капацитетът, в който се намират кланичните трупове, трябва да бъде покрит с плоча или хранителен филм. След това оставете я в хладилника за около 10 часа. Намаляване на времето не е желателно, в противен случай рибата няма да има време за соленост.

Преди да го приготвите в помещение за пушене, трябва да отделите излишната сол. Цялата дясна риба беше напоена в един ден, а сега остава само да се задържи в дима. Тази рецепта е подходяща както за горещо, така и за студено пушене у дома.

Проста марината за скумрия

Марината за скумрия горещо пушена е полезна, ако искате да направите рибата по-ароматна. Подготовката е проста, най-важното, следвайте инструкциите.

съставки:

  • риба - 1 кг;
  • вода - 2 л;
  • лимонов сок;
  • дафинов лист;
  • сол - стъкло;
  • захар - стъкло;
  • чесън - 2-3 карамфил;
  • черен пипер;
  • лука обвивка.
Препоръчваме: Подготвяме платното от студено и горещо пушене


Водата трябва да се вари, да се напълни със сол, захар, дадени листа от саксии и луковици. Трябва също така да добавите лимонов сок (около 20 ml) и нарязан чесън. Гответе около 10 минути, след което изключете и охладете.

Салат за скумрия

Салат за скумрия

В получената саламура трябва да се понижи трупът на рибата и да се остави там за поне 2 часа. След това трябва да получите месото и да го изсушите. Сега можете да започнете процеса на горещо или студено пушене.

Марината с лаврови листа и кориандър

Всеки може да маринира скумрия за пушене. За това не е нужно да имате специални умения за готвене. Салата е изключително проста и бърза: обикновено тя отнема 10-15 минути. Някои хора се чудят защо се нуждаете от марината за готвене на риба в пушенето? Без него, разбира се, можете да направите, но той е този, който предоставя уникален вкус. Подправки, сол и други елементи правят рибата ароматна, сочна, мека и нежна. Това е продукт, който ще предизвика възхищение на гости и роднини. Не можете да го купите в магазина - той е приготвен по уникална рецепта.

съставки:

  • риба - 2-3 броя;
  • вода - 1 л;
  • захар и сол - 2 супени лъжици. лъжици;
  • пипер;
  • кориандър - 1 супена лъжица. лъжица;
  • дафинови листа - 5 бр.;
  • карамфил.

Марината у дома е подготвена както следва. В тенджера изсипете един литър вода, ако има много риба, тогава количеството течност може да се увеличи. Поставете огъня и започнете да кипете. Когато се появят мехурчета, добавете сол и захар. Не се страхувайте, че сладката съставка ще развали вкуса. Захарта само помага да се гарантира, че труповете бързо поглъщат подправките и солта, така че в малки количества е необходимо.

Марината за скумрия

Марината у дома

Поставете останалите подправки във водата. Ако искате, можете да добавите своя подправка, няма ограничение - основното е, че не разваля продукта. Рибата трябва да се накисва за около 12 часа, можете да увеличите времето до един ден. Преди да пушите, закачете го около опашката за около 1-2 часа. Това е необходимо за всички стъклени течности. Сега трупът може незабавно да бъде изпратен в помещението за пушене. Ако готвите по горещ начин, можете да започнете да ядете след 30-45 минути. Според тази рецепта ястието се оказва вкусно, ароматно и пикантно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Гореща пушена риба във фурнатаГореща пушена риба във фурната
» » Съвети за събиране на скумрия преди пушене
© 2021 BggeHat.com