Рецептата за студена пушена риба у дома

Студената пушена риба има ненадминат вкус и аромат, които много хора обичат толкова много. Разбира се, живеейки в селска къща или в провинциална къща, можете да си направите пушене, за да приготвите сами у дома си вкусна риба, като използвате прости рецепти. Но какво да кажем за тези любители на пушени продукти, които живеят в апартамент? Как може да готви вкусна студена пушена риба?

Резултатът ще бъде студено пушене на риба без използване на пушенето, което бързо ще "пуши" любимата ви риба.

Предимства на пушената риба

Рибите, които са били обработени от пушенето, имат много ценни свойства. На първо място, пушенето осигурява консервация и димът с антибактериални свойства убива вредните микроби и хелминти в рибата.

Когато пушенето в рибата не натрупва допълнителна мазнина и вода, както при готвене или пържене в тиган, то не се осолява отново и не може да се третира с киселини. Това говори в полза на ползата от продукта, чиито рецепти са много.

Когато риба пуши в помещение за опушване под влияние на дим, който се образува в процеса на изгаряне на дървесина, в него влизат летливи канцерогени. при пушене с течен дим"Продуктът придобива аромат и вкус на пушено месо, но в него не влизат вредни вещества.

Всеки може да се пуши, както морето, така и реката. Тук всичко зависи от личните предпочитания.

Най-популярен за студено пушене са следните видове: скумрия, моруна, есетра, шаран, змиорка, сабя риба, сьомга, пъстърва, щука, херинга, скумрия, платика, каракуда, кефал, червеноперка, къдрички.

Следните рецепти ще ви помогнат да получите вкусно Пушено месо у дома, и почти не се изисква усилие. Точно като приготвянето в пушенето вкъщи, студеното пушене е доста дълъг процес.

Тютюнева и ароматна херинга на студено пушене

Тази рецепта се основава на използването на течен дим. В резултат на това ще получите вкусен продукт, който по вкус и аромат по никакъв начин не е по-нисък от продукта, чието термично третиране се извършва в помещението за пушене.

Рецептата ще използва замразена херинга. Можете да изберете друга риба. Не по-малко вкусно ще пуши скумрия по следния начин:



трябва:

  • Сол - три маси. лъжици;
  • Замразени херинга - два кланични трупа;
  • Течен дим - 100 грама;
  • Един литър питейна вода;
  • Лук лук лук - 100 грама;
  • Захарта е супена лъжица.

С това количество съставки можете да приготвите 4 порции. Подготовката отнема 2 дни.

Процес на готвене:

  1. Херинга или друга риба, за да получите от фризера и размразяването. Основното е, че размразяването се извършва гладко, без принудително размразяване.
  2. Когато рибата се размразява, първо трябва да бъде изкормена, тогава е добре да се измие във вода.
  3. Шиба лук се измива, след това се изсипва един литър вряла вода и се готви за пет минути на малък огън. След това източете и изхвърлете обвивките, а полученият бульон от кафяв цвят ще бъде в основата на марината.
  4. Добавете захар и сол, докато бульонът се охлади, разбърква се, докато се разтвори напълно.
  5. Изчакайте за охлаждане и изсипете в бульона "течен дим".
  6. Труповете се поставят в дълбок, за предпочитане емайлиран тиган и се изсипват в получената марината.
  7. След това трябва да поставите тигана под натиска на студено място. Отличен сутерен (ако е в частна къща) или хладилник. Трябва да се изправи за два дни. Завъртете рибата на всеки 12 часа.
  8. След като изтече времето, продуктът трябва да бъде получен и добре измит, напоен със салфетки или кухненски кърпи на хартиен носител. Кланичните трупове трябва да легнат в продължение на 3 часа, за да изсъхнат при стайна температура.
Препоръчва се: Копчето във фурната у дома

Знак за готовността на студената пушена херинга ще бъде характерен блясък.

По същия начин можете да пушите скумрията:

Ароматна капелина от студено пушене до бира

Тази проста рецепта за студено пушене с "течен дим" ще помогне у дома да направи вкусна малка риба, която ще бъде отлична закуска за бира. Можете да използвате цаца, херинга, прясно замразена капела и други малки морски риби.

Състав за готвене:

  • Чиста 3-литрова банка;
  • Kilo малка риба;
  • Течен дим - пет маси. лъжици;
  • Сол - три маси. лъжици;
  • Захар - две маси. лъжици;
  • Черен пипер и червен (на земята) - на ½ маса. лъжици;
  • Сушен копър - две маси. лъжица.

Съставките, посочени в рецептата, са предназначени за 5 порции. За приготвянето на продукт за пушене на студено при тази рецепта у дома, това отнема 3 дни.

Процес на готвене:

  1. 3-литровият буркан трябва да се измие обилно със сода, да се налива с вряла вода и да се остави да изсъхне във въздуха.
  2. Рибата се измива добре във вода, оставя се да изсъхне. Не е нужно да го дезинфекцирате. Може да се изсуши с хартиени кърпи.
  3. Смесва се солта, захарта, смлян пипер и копър. С готовия състав покрийте дъното на буркана, така че да се получи слой от 1 см.
  4. Поставете слоя капелин, поръсвайки с лъжица "течен дим".
  5. След това отново е необходимо да се постави малък слой марината и капелина, като се излива отгоре с "течен дим".
  6. Попълнете контейнера до върха. Ще имате около 4-5 слоя, завършете със смес.
  7. Когато саксията е пълна, трябва внимателно да се затвори и да се изпрати в хладилника, където ще остане за 3 дни.
  8. Завъртете буркана няколко пъти надолу по капака и назад на всеки 12 часа, след което го поставете обратно в хладилника.
  9. След като изтече времето, рибата трябва да се извади и да се изсуши с хартиени кърпи. Рибата трябва да се съхранява при стайна температура, така че да изсъхне за няколко часа.

Вкусната риба, приготвена по прости рецепти за пушене у дома, ще бъде отлична закуска за бира, ще допълни салатата и сандвича. И да направи този вкусен продукт не е трудно. За да направите това, не е необходимо да имате свой собствен уют и дори да напуснете къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Подготвяме херинга за горещо и студено пушенеПодготвяме херинга за горещо и студено пушене
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Студено и горещо пушене човекСтудено и горещо пушене човек
» » Рецептата за студена пушена риба у дома
© 2021 BggeHat.com